Homepagina » Buitenland » Eurosceptische partijen stevenen af op grote winst, terwijl globalist Macron de controle volledig kwijt is. Dit zeggen de peilingen
Eurosceptische partijen stevenen af op grote winst, terwijl globalist Macron de controle volledig kwijt is. Dit zeggen de peilingen

Eurosceptische partijen stevenen af op grote winst, terwijl globalist Macron de controle volledig kwijt is. Dit zeggen de peilingen

In mei 2019 worden er weer Europese Parlementsverkiezingen gehouden. Volgens de Financial Times kunnen we rekenen op een confrontatie tussen de belegerde Franse president Emmanuel Macron en de man die door zijn eigen volk is verkozen tot meest vertrouwenswaardige en meest populaire politicus in de geschiedenis, de Italiaanse vicepremier Matteo Salvini.

Een strijd dus tussen de globalisten en de populisten.

Salvini was al populair bij de Italiaanse kiezer, maar toen hij opstond tegen Brussel met zijn ‘Italië eerst’-begroting, kreeg hij nog meer steun.

Dieptepunt

Het beleid van ‘populist’ Salvini staat haaks op de pro-Europese agenda van de Franse president Macron.

Veel Italianen zien Macron nu als de vijand, omdat hij de belichaming is van alles wat imperialistisch is aan de EU.

Sommige adviseurs van Macron hebben gewaarschuwd tegen een confrontatie met Salvini omdat zijn populariteit is gezakt naar een dieptepunt.

Terwijl de invloed van Salvini groter wordt, wordt de invloed van Macron kleiner.

Elites

Of zoals één betoger van de gele hesjes zei over het leiderschap van Macron: “Onze elites hebben het over het einde van de wereld, terwijl wij het hebben over het einde van de maand.”

De Financial Times verwijst naar peilingen op Pollofpolls.eu waaruit blijkt dat de Lega-partij van Salvini in het Europees Parlement zal groeien van vijf (zes procent) naar 29 (33 procent) zetels.

De Franse ‘populisten’ staan op 21 procent en drukken Macron daarmee naar de tweede plek.

De Fidesz-partij van de Hongaarse premier Viktor Orban zal zijn positie hoogstwaarschijnlijk verstevigen.

Probleem

De eurosceptische partij Alternative für Deutschland gaat waarschijnlijk verdubbelen.

De Poolse partij Recht en Rechtvaardigheid (PiS) gaat naar verwachting van 19 zetels (32 procent) naar 24 zetels (41 procent).

Salvini zei eerder tegen Politico: “Macron is geen probleem voor mij. Hij is een probleem voor het Franse volk.”

Foto: Kremlin.ru/Wikimedia Commons

[Voice of Europe]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Matt schreef:

  Die peilingen komen alleen uit als de mensen daadwerkelijk gaan stemmen en niet op hun luie r**t blijven zitten met het idee in hun achterhoofd dat het toch niets uit maakt.
  Populisme is het volk: samen sterk. Doe wat met jouw stem dan maakt het wel degelijk wat uit.

  Voor iedereen een vreugdevol en gezond 2019 gewenst

  12 likes
  • Rikk schreef:

   Inderdaad, allemaal Niet Stemmen en daarmee laten zien dat het instituut NIET het volkt vertegenwoorigd wat democratisch zo is als minder dan 50% van de mensen gaat stemmen!

   21 likes
   • Matt schreef:

    Rikk,
    Niet echt slim want diegene die graag de macht houden sturen hun achterban wel aan om te stemmen en daarom winnen die ook.
    Denk je dat het hun interesseert dat diegenen die niet stemmen nog over democratie kunnen zeuren? Had je maar moeten stemmen zeggen ze dan.
    De wet is nu eenmaal zo dat diegene met de meeste stemmen het voor het zeggen heeft. Ook al hebben maar b.v. 10% gestemd, dat instituut is er wel nog met juist diegenen die wel gestemd hebben. En die wet zal niet zomaar veranderd worden, dus moet je het er mee doen.
    En dan maar klagen dat het beleid je niet aanstaat, maar als je niet stemt heb je geen recht om te klagen.

    12 likes
    • JanB schreef:

     En als ik niet stem moet je opzouten met al je regeltjes en stupide belastingen. Blijf van m´n erf, donder een eind op, laat me met rust.

     Er zitten tien kippen in een ren. Eentje kakelt; “Ik heb de wet aan m´n zijde”, de rest draait zich om en schijt rustig verder”

     8 likes
     • Rikk schreef:

      Ik zie dat als we van de drup in de regen komen als er veel stemmen gaan naar Front National, PVV, FvD, AfD en dergelijke. De instituten zullen dan alleen gebruikt worden om de bevolking nog meer te controleren dan nu al het geval is.
      STOP STEMMEN is de enige oplossing om de instituten ongeldig te verklaren. De macht is aan het VOLK niet aan de leiders van populisme!

      10 likes
     • Matt schreef:

      Blijkbaar snappen jullie het niet.
      Gesteld dat 51% niet gaat stemmen. Denk je nu echt dat die het instituut kunnen veranderen? Dan zullen die 51% wel heel gelijkgestemd moeten zijn en het ook nog eens op hoofdpunten eens zijn. De niet-stemmers hebben niet eens een gezamenlijke kleur, laat staan dat ze iets gezamenlijk kunnen bereiken. Ik heb dit nog nooit meegemaakt en zal dat ook nooit meemaken. Feit blijft dus dat de gevestigde orde gevestigde orde aan kan blijven omdat jullie te lui of zelfs te laks zijn om te stemmen.
      En roepen dat je moet opzouten met je regeltjes is ook zo een loze kreet want, hoe dan ook, de belastingdienst komt jouw centjes toch wel halen.
      Word eens wakker en kom uit je roes van fantasietjes en zie wat er werkelijk gebeurd. Het zijn keiharde feiten dat zonder alternatieve stemmen we straks bij de EU weer dezelfde dictators hebben. De peilingen zijn toch duidelijk: de wind is aan het draaien, dus help dan een handje mee en dan draait hij ook echt. Met dom l*llen maar met niks doen bereik je ook niks.

      8 likes
     • frans schreef:

      Tja, dan heb je nog de pikorde ; die is hierarchies door-scharrelen maar.

      0 likes
    • Rikk schreef:

     Matt. weer dezelfde onzin argumenten.

     Als meer dan 50% niet meers stemt dan is het instituut haar legitimiteit (en machtsmonopolie) verloren. Daar doet geen wet wat aan.

     Wat denk je dat een regeltje doet als meer dan 50% van de mensen het niet meer accepteert? Het gewoonweg negeert.

     30 jaar stemmen heeft ook niets opgeleverd, allemaal draaien ze een beetje aan de knoppen, de ene een beetje meer naar links de ander wat meer naar rechts. Maar wezenlijk verandert er niets. Verdeel en heers is het credo.
     STOP met STEMMEN

     11 likes
     • Frans2 schreef:

      [ Als meer dan 50% niet meers stemt dan is het instituut haar legitimiteit (en machtsmonopolie) verloren. ]

      Bij de Franse parlementsverkiezingen in 2017 kwam maar 48.7% opdagen. Verschillende US presidenten zijn gekozen bij een opkomst lager dan 50%.

      Heb jij iets daarvan gemerkt? Denk je dat ze er in Nederland iets van aan zullen trekken als de opkomst onder de 50% komt?

      8 likes
     • Rikk schreef:

      M´n beste, waarom denk je dat de gele hestjes nu ontstaan. Omdat ze blij zijn met de ontwikkelingen? Nu maar op front national stemmend dat ook wéér niet helpt. gewoon STOP STEMMEN

      5 likes
   • frits. schreef:

    STEM !! op een partij die absoluut uit de euro wil ,Baudet..Wilders heeft meer effect ,ze MOETEN dan direct veranderen, met NIET stemmen kunnen de bestaande eurofielen gewoon door met hun globalisme !

    6 likes
    • Rikk schreef:

     Ach Fritsie jochie, al die stemmen hebben de afgelopen 30 jaar ook nix geholpen hoor. STOP STEMMEN dat helpt wel!

     10 likes
    • Strijdervoorvrijheid schreef:

     @Frits,@Frans2,@Mat, mijn idee dat zal het enige goede zijn. Trek het jullie niet aan, helaas is hier een agressor die loopt te lullen als een kip zonder kop, dat soort hersenloze gasten zijn de gene die er voor gezorgd hebben dat we nu met ellende zitten die we niet willen. Ik deel jullie mening om wel te gaan stemmen en hoop op een coalitie Wilders/Baudet zodat we snel gasten zoals Rikk kunnen gaan ruimen als geitjes met Qkoorts, want als we die laten gaan krijgt Rob Jetten het straks nog voor het zeggen. Dat moeten we niet willen.

     2 likes
     • JanB schreef:

      Daar komt weer een populist uit de kast! “we snel gasten zoals Rikk kunnen gaan ruimen als geitjes met Qkoorts”. Zo ruilen we de ene machtswellusteling in voor de andere, wanneer hebben we dat ook al weer eerder gezien in de geschiedenis????

      4 likes
     • Rikk schreef:

      Dream on strijdertje. Dat gaat zeker niet gebeuren en we zouden daarmee alleen maar van de drup in de regen belanden.

      Ik wens jouw natuurlijk hetzelfde als wat je een ander wenst. Als de argumenten op zijn dan …. Ach ja, daar zit Nederland vol mee.

      2 likes
 • Rikk schreef:

  Maar Rutte wordt straks EU president, dan wordt alles beter, hahaha

  8 likes
 • Herman de Graaf schreef:

  Het heet een europees parlement.
  Alsof het iets betekent voor de inwoners van Europa.
  Het is een juk dat rust op de schouders van europeanen.
  Dat juk laat weinig over van hun identiteit en hun belangen.
  In werkelijkheid gaat het over macht die is belegt bij een handvol gestoorden.
  We zijn er in geluisd, en komen er zomaar niet meer van af.
  Hoe graag ook menigeen terug zou willen naar onafhankelijkheid en uitsluitend economische samenwerking.

  6 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Loopjochies voor de elite deze figuren. Rutte, Macron, Merkel, het grootse tuig wat er is. Ze hadden bij een sloopbedrijf moeten werken. Frankrijk is in wezen failliet, niemand durft het te zeggen maar ze zijn compleet weggeconcurreerd door Duitsland en Nederland. Wat Macron heeft toegezegd kan ook helemaal niet tenzij de Nederlandse burger dit gaat betalen en daar draait het wel op uit. Ga stemmen 20 maart en stem verstandig door niet op een partij te stemmen van het kartel.

  6 likes
 • Eelke Piers schreef:

  Nu hopen dat de wens niet de vader van de gedachte is

  4 likes
 • Jan schreef:

  Wat wel weer vreemd is dat over een tijdje alles weer bij het oude is. Zou graag zien dat de EU verdwijnt. Zou een zegening zijn voor onze economie. Daarnaast zou een goede politieke leider beter zijn dan een lachebek. Nu maar hopen dat de EU zichzelf opblaast.

  4 likes
 • Ron schreef:

  Het enige dat de regeringsleiders doen is de echte kapitalisten beschermen. Om hun ziel te verkopen mogen ze genieten van extra hoog loon en een bescherming van hogerhand betaald door het al verarmde volk.
  Politiekers zijn luizen in de pels van de gewone man. Om hun wereldje te beschermen creeren ze de mythe van opwarming en begrotingstekorten.

  3 likes
 • H.J. schreef:

  Het is simpel stem op een partij die anti EU is.
  En voor Nederland.
  Ruttup.

  2 likes
 • Was Rodebos schreef:

  Ongelofelijk dat hier serieus debielen zijn die zeggen niet te stemmen. Zo verandert er toch helemaal nooit wat. Stem dus WEL. Stemmen helpt wel degelijk, want anders was de elite nooit zo bang geweest voor Pim Fortuyn. Maar stem Baudet en niet Wilders, want Wilders is gecontroleerde oppositie en een zionist!

  2 likes
 • Bob schreef:

  Pas op voor Macron hij is een wolf in schaapskleren. Het enige waar hij mee bezig is, is de hele Franse staatsschuld de EU induwen zonder dat iemand het in de gaten heeft en wij moeten dat betalen. Een fransman die het beste met de EU voor heeft is een gotspe. Ik heb 30 jaar met franse bedrijven samengewerkt maar wij hebben altijd het verlies moeten betalen. Een mooi voorbeeld hiervan is de KLM deze bestaat over 5 jaar ook niet meer. Iets samen doen met een Frans bedrijf is zelfmoord. In de EU moet alles europees aanbesteed worden dat geldt blijkbaar alleen voor Nederland. In Frankrijk heeft nog nooit een Nederlands bedrijf iets kunnen uitvoeren wordt allemaal door de overheid afgeschermd. De metro in Madrid heeft nog nooit een buitenlands bedrijf iets voor gedaan. Het gaat hier om 200 km metro dat in 10 jaar tijd gebouwd is en voor 100% gefinancierd door de EU. Dit heeft ca 0,5 miljard per km gekost en wij maar betalen.
  Als jullie straks in het stemhokje staan houdt dan rekening met de partijen die ons het klimaat accoord door de strot willen duwen. Laat je niet in de maling nemen door snotneuzen als de Klavers en de Jettes.

  1 likes
 • x

  Check Also

  huisarts

  Huisarts schrijft manifest tegen 5G: ‘Kan enorme impact hebben’

  Huisarts Liesbeth Adriaansens roept artsen op een ...

  troonrede

  Troonrede: ‘Koning slaat op elk gebied de plank mis’

  Dinsdag sprak koning Willem-Alexander de troonrede uit. ...

  >