BinnenlandCorona

Hoogleraar: ‘Het voelt alsof we in een wereldwijde coronasekte zitten’

Help anderen door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De coronamaatregelen lijken inmiddels voort te komen uit een internationale sekte, stelt hoogleraar Michaéla Schippers van de Erasmus Universiteit. Ze is geschrokken van de reactie van onze overheid. Op de demonstratie tegen de coronamaatregelen is veel geweld gebruikt om mensen die voor hun vrijheden opkwamen terug te slaan. Het verbod op demonstreren en het wisselen van rechters is opmerkelijk dictatoriaal voor Nederlandse begrippen.

Daarnaast begint ze het gevoel te krijgen dat we in een wereldwijde sekte terecht zijn gekomen. Alle wereldproblemen zijn gereduceerd tot één probleem en één oplossing. Middels gaslighting en andere nare psychologische technieken worden mensen met behulp van grote angst in een richting geduwd waar velen van ons niet willen zijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png
Kritisch nadenken is niet toegestaan

“Dit neemt sektarische vormen aan,” zegt de hoogleraar. “Er is alleen Covid en er is een vaccin als oplossing. Dan denk ik: ‘Dat klopt niet’. Er zijn altijd heel veel problemen en voor de meest belangrijke problemen ga je een oplossing zoeken. Het lijkt nu alsof alle resources worden gericht op dat ene probleem met die ene oplossing.”

Kenmerken van deze coronasekte zijn bijvoorbeeld: kritisch nadenken is niet toegestaan, er is heel veel controle op je persoonlijke leven, er is geclaimde wijsheid door leiders en je mag de doctrine niet aanvallen, je mag er niet aan twijfelen.

Bekijk het gesprek hieronder:

[Café Weltschmerz]

5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
4 jaren geleden

Nou het voelt niet zo maar het is zo, alleen is die sekte beperkt door bepaalde overheden en een stel veel te rijke psychopaten en dan uiteraard een deel van de bevolking die bestaat uit zeer bange mensen. 70% van de rest heeft er zijn buik van vol en ziet wel dat het allemaal flauwekul is als ik uit ga van mensen die ik spreek.

Harry
Harry
4 jaren geleden

Zowel Peter Borger, doctor, als Pierre van Capelle leggen uit waarom een corona vaccin niet gaat werken, de MSM gaat u dat niet vertellen. Bij bijvoorbeeld mazelen vaccin wordt gevaccineerd tegen een stabiel virus, de epitopen (stukjes eiwit die ontstaat bij het vouwproces) zijn identiek t.o.v. waartegen je gevaccineerd wordt. Bij Corona muteren de RNA letters heel snel. Op het moment dat het vaccin klaar is zijn er alweer nieuwe epitopen waartegen je niet gevaccineerd bent. De goudstandaard van medicijn onderzoek, cochrane instituut, concludeerde al dat griepvaccinatie vrijwel niet helpt, dat is vergelijkbaar . Het vaccin is niets meer dan oplichting van de MSM in opdracht van de overheid. De MSM wil dat u gelooft dat de maatregelen nodig zijn. Peter Borger legt uit dat het zeer waarschijnlijk is dat het virus dusdanig muteert dat die minder schadelijk wordt en , evenals de spaanse griep, verdwijnt in de ruis van ándere virussen. Ook dat gaat de msm u niet vertellen.

Willem
Willem
4 jaren geleden

Meer beelden van 21 06 waarin het gedrag van politie die mensen slaan alsof het honden zijn https://www.youtube.com/watch?v=ZuuAyVlvI_o

Rayoflight
Rayoflight
4 jaren geleden

Het coronareligie.

Eigenlijk is in welk onderwerp dan ook het kritisch nadenken niet meer toegestaan en word vaak als ‘hatespeech’ gezien.

De huidige Coronahype is inderdaad een soort religie. Het gedrag van mensen in groepen is namelijke anders dan individueel. En wat betreft corona hebben veel mensen heel snel geleerd om juist niet kritisch te zijn. Anderhalve meter is net zoals vele andere ad hoc maatregelen niet wetenschappelijk bewezen en echte wetenschap lijkt wel op ketterij.
Ook krijgen mensen die wel kritisch zijn geen aandacht van de staatsmedia die kennelijk tot taak heeft om ons dagelijks middeleeuws aandoende donderpreken te geven.

Ketters.

Overtreed je een van de vele onduidelijke decreten is er altijd wel een vroom Hansje dat je beleerd. Overal word je eraan herinnert dat de boze corona god op de loer licht.
Winkelen gezellig ? Nee echt niet en zelfs aan de IJssel moet je binnen een witte cirkel zitten want anders zal je de wraak van de corona god voelen. Ga je demonstreren pakt een BOA je of slaat een hersenloze ME’er je met zijn stokje.
Hoe dan ook boete betalen zul je.
Ooit zie een anarchistische Amerikaanse vriend tegen mij:

‘The law is a warm gun if your goverment is not democratic one’.

Inderdaad wetten die nergens op slaan en zelfs amoreel te noemen zijn leiden altijd tot geweld van de overheid jegens het volk.

Toekomst ‘muziek’, extrapoleren.

Straks kun je aflaten kopen in de vorm van een vaccinatie. Doe je dat niet dan ben je ‘onrein’. Waarschijnlijk mag je dan de winkel niet in. Later misschien opvoedingskampen voor degenen die niet in de corona god geloven ? Het spreekt voor zichzelf dat mensen niet in zo een middeleeuwse maatschappij compleet met inquisitie willen leven.

Gemeenschappelijke noemer

Al gehoord van het reset knop ‘religie’ ? Het word allemaal steeds surrealistischer. Veel mensen zien het niet meer zitten in dit nieuwe ‘religie’, sommige mensen strijden en weer ander mensen volgen braaf het religie van de corona god en nu zijn er zelf mensen die een voortijdig einde van de mensheid wensen. Gemeenschappelijke noemer is de alom tegenwoordige mentale depressie die het nieuwe normaal veroorzaakt.

Er zijn geen feiten die dit nieuwe normaal rechtvaardigen. Maar de trein dendert door. Mocht er een 2de corona show komen is dit fataal. De samenleving wordt door onze corona zeloten dan zodanig beschadigd dat het oude normale Nederland voorgoed verleden tijd is.

Mensen hebben hoop nodig is die er niet zoeken ze troost in religie. In de afgelopen decennia is het christelijke geloof keer op keer aangevallen. Als dat geloof in welke vorm dan ook er niet is – en zelfs het geloof in de krachten van het mens kan niet meer lijkt het – dan gaan mensen hun geloof in de regering leggen. De mechaniek is mijn duidelijk:corona is onze nieuwe god , geen goede maar ‘eene heele booze’. Het word tijd dat mensen weer gaan geloven in de toekomst! Alles is goed zolang het maar niet die destructieve corona god is die onze samenleving na de absolute afgrond leidt.

Laat je niet bedotten overal is licht en vrijheid. Weg met het nieuwe ‘corona religie’.

Back to top button
29
0
We lezen graag je reactie!x