Homepagina » Binnenland » Hoogleraar: ‘Het voelt alsof we in een wereldwijde coronasekte zitten’
hoogleraar
Foto: MartinD CC BY-SA 4.0

Hoogleraar: ‘Het voelt alsof we in een wereldwijde coronasekte zitten’

De coronamaatregelen lijken inmiddels voort te komen uit een internationale sekte, stelt hoogleraar Michaéla Schippers van de Erasmus Universiteit. Ze is geschrokken van de reactie van onze overheid. Op de demonstratie tegen de coronamaatregelen is veel geweld gebruikt om mensen die voor hun vrijheden opkwamen terug te slaan. Het verbod op demonstreren en het wisselen van rechters is opmerkelijk dictatoriaal voor Nederlandse begrippen.

Daarnaast begint ze het gevoel te krijgen dat we in een wereldwijde sekte terecht zijn gekomen. Alle wereldproblemen zijn gereduceerd tot één probleem en één oplossing. Middels gaslighting en andere nare psychologische technieken worden mensen met behulp van grote angst in een richting geduwd waar velen van ons niet willen zijn.

Kritisch nadenken is niet toegestaan

“Dit neemt sektarische vormen aan,” zegt de hoogleraar. “Er is alleen Covid en er is een vaccin als oplossing. Dan denk ik: ‘Dat klopt niet’. Er zijn altijd heel veel problemen en voor de meest belangrijke problemen ga je een oplossing zoeken. Het lijkt nu alsof alle resources worden gericht op dat ene probleem met die ene oplossing.”

Kenmerken van deze coronasekte zijn bijvoorbeeld: kritisch nadenken is niet toegestaan, er is heel veel controle op je persoonlijke leven, er is geclaimde wijsheid door leiders en je mag de doctrine niet aanvallen, je mag er niet aan twijfelen.

Bekijk het gesprek hieronder:

[Café Weltschmerz]
5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
8 maanden geleden

Nou het voelt niet zo maar het is zo, alleen is die sekte beperkt door bepaalde overheden en een stel veel te rijke psychopaten en dan uiteraard een deel van de bevolking die bestaat uit zeer bange mensen. 70% van de rest heeft er zijn buik van vol en ziet wel dat het allemaal flauwekul is als ik uit ga van mensen die ik spreek.

Rob
Rob
Reactie op  Willem
8 maanden geleden

Die sekte is de Cabal. Die hebben alles in hun macht gekregen, banken, politiek, MSM etc. Die sekte staat boven alles waar we over lezen, die komen zelf niet in beeld. Ze blijven zelf achter de schermen maar velen weten al hoe het zit. Maar de wereld zit veel gecompliceerder in elkaar. Overal zitten religies, sectes, vrijmetselaarloges etc. De Cabal is de club die de macht over de hele wereld probeert te krijgen. Die lijken ook al de miljardairs als voormannen te hebben, zoals George Soros en Bill Gates

Harry
Harry
8 maanden geleden

Zowel Peter Borger, doctor, als Pierre van Capelle leggen uit waarom een corona vaccin niet gaat werken, de MSM gaat u dat niet vertellen. Bij bijvoorbeeld mazelen vaccin wordt gevaccineerd tegen een stabiel virus, de epitopen (stukjes eiwit die ontstaat bij het vouwproces) zijn identiek t.o.v. waartegen je gevaccineerd wordt. Bij Corona muteren de RNA letters heel snel. Op het moment dat het vaccin klaar is zijn er alweer nieuwe epitopen waartegen je niet gevaccineerd bent. De goudstandaard van medicijn onderzoek, cochrane instituut, concludeerde al dat griepvaccinatie vrijwel niet helpt, dat is vergelijkbaar . Het vaccin is niets meer dan oplichting van de MSM in opdracht van de overheid. De MSM wil dat u gelooft dat de maatregelen nodig zijn. Peter Borger legt uit dat het zeer waarschijnlijk is dat het virus dusdanig muteert dat die minder schadelijk wordt en , evenals de spaanse griep, verdwijnt in de ruis van ándere virussen. Ook dat gaat de msm u niet vertellen.

GeenNL
GeenNL
Reactie op  Harry
8 maanden geleden

@Harry

Dank voor je bijdrage en deze lezende blijft het feit dat ervan uitgegaan wordt dat virussen bestaan, echter wetenschappelijk is er nog nooit daadwerkelijk het bestaan van een virus aangetoond. Anti-stoffen, maar geen virussen.

Mijn gedachte is dat virussen niet en ook nog nooit hebben bestaan en we hier te maken hebben met een zoveelste grote leugen op leugen en zwendel waarmee wereldwijd een heel grote en brede tak van verschillende industrieën en de wetenschappelijke ‘industrie’ al meer dan honderd jaar enorm veel revenuen weet te genereren en de bevolking, zoals nu duidelijk blijkt, in permanente staat van angst kan worden gehouden en een onzichtbaar virus als zoveelste vijand wordt gebruikt als machts-, stuur- en onderdrukkingsmiddel.

Solveig
Solveig
Reactie op  GeenNL
8 maanden geleden

Heb ergens gelezen dat wat die corona testniets anders meet dan afvalmateriaal van iets wat je lichaam verslagen heeft of hier nog mee bezig is. Kan een simpele verkoudheid zijn. Aangezien we in een steeds giftiger milieu leven denk ik dat ons lichaam het hier ook steeds drukker mee krijgt om de gevolgen hiervan op te ruimen. Als je dan bedenkt hoeveel gifstoffen er in een gemiddeld vaccin zitten. Het lijkt inderdaad op een grote zwendel. Ik zeg altijd maar, let op je voeding, beweeg genoeg en heb vooral geen angst. Be happy

Skalenski
Skalenski
Reactie op  GeenNL
8 maanden geleden

Exact de conclusie die ik uiteindelijk heb getrokken. Ik ben er nog niet geheel zeker van, maar het lijkt er inderdaad op dat virussen niet bestaan in de vorm die wordt verondersteld. Het is niets meer dan genetisch materiaal dat wordt gecreeerd op het moment dat cellen worden vergiftigd. De oorzaken van deze celvergiftiging lopen uiteen. Elektromagnetische straling, Vaccinaties (toevallig sinds 2019 een nieuwe griepprik) , Chemische troep in onze voeding, genetisch gemodificeerde gewassen, chemtrails etc. Het woord virus is dan ook te herleiden naar het woord vergif. En dat is precies waar een virus een reactie op is, vergif. Er is dan ook geen sprake van besmettingsgevaar. Bovenstaande is zeker niet iets wat ik voor 100 % zeker kan vaststellen. Slechts de conclusie die ik heb getrokken na maanden alle opties te hebben afgewogen.

Philip
Philip
Reactie op  Skalenski
8 maanden geleden

Virussen bestaan wel degelijk, meer nog, er zijn veel sporen van virussen te vinden in het menselijk DNA/RNA…dus aub, laat die gedachtegang varen dat virussen niet bestaan.

Net als bacteriën kunnen virussen schadelijk al dan goed/nodig zijn voor alles wat leeft, bloeit en groeit

Our complicated relationship with viruses

Nearly 10 percent of the human genome is made of bits of virus DNA. For the most part, this viral DNA is not harmful. In some cases, scientists are finding, it actually has a beneficial impact.

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/11/161128151050.htm

Als je wilt weten/zien hoe het COVID 19 virus er uit ziet:

This Is What The COVID-19 Virus Looks Like Under The Microscope

https://www.sciencealert.com/this-is-what-the-covid-19-virus-looks-like-under-electron-microscopes

https://www.flickr.com/photos/niaid/albums/72157712914621487/with/49531042877/

Dat neemt niet weg dat de media alles opblazen en er een heuse show van maken.
Ze laten uitschijnen dat het een gevaarlijk virus is en voor een deel van de bevolking is het ook dodelijk.
Maar uiteindelijk is dat maar voor een klein percentage het geval, het is vooral paniek en angst zaaien en uiteraard zit daar veel meer achter.
Op een vaccine hoeft men ook niet te hopen/wachten, want dat komt er in geen geval.
Het word tijd dat men een medicijn ontwikkeld als behandeling voor de zwaarste getroffenen, niet als preventie want zoals gesteld, dat kan ook niet.
Virussen muteren en sommige virussen doen dat aan een zeer snel tempo, alleen door het muteren van virussen is het onmogelijk om een vaccine te ontwikkelen dat bescherming bied tegen alle verschillende stammen.

Kijk maar naar het griep virus/influenza met een dozijn aan verschillende stammen en waar nog steeds geen universeel vaccine voor bestaat.
Daarom dat men ieder jaar moet gokken (gokken) welke stam/stammen dominant gaan zijn, op basis van dat gokken word dan jaarlijks ingeënt.

Jaarlijks zitten ze er dan ook compleet naast, voor dit jaar werd er ook een zwaar griep seizoen verwacht en waren ze verkeerd, het was een zeer mild seizoen.

Met Covid 19 gaat het zelfde gebeuren, ieder jaar gokken welke stam/stammen dominant gaan zijn en steeds gaan ze verkeerd zitten.
Covid 19 heeft momenteel al een dozijn verschillende stammen en het virus blijft nog steeds muteren.
Daarom, al die politici, zgn virologen etc..die hopen op een vaccine zijn idioten, laat staan dat ze daar miljarden Euro’s gaan in pompen.
Gebruik dat geld voor een degelijke behandeling en voor de economy weer op poten te zetten die ze compleet hebben kapot gemaakt.

Ik werk zelf in de zorg en heb met eigen ogen kunnen zien/meemaken dat het allemaal zo erg niet is.
Natuurlijk is het voor een handvol ouderen het laatste zetje, maar de meeste van die mensen haalden zo het einde van het jaar al niet.

Er is een groot verschil tussen sterven met en door Covid 19!!

Willem
Willem
8 maanden geleden

Meer beelden van 21 06 waarin het gedrag van politie die mensen slaan alsof het honden zijn https://www.youtube.com/watch?v=ZuuAyVlvI_o

Rayoflight
Rayoflight
8 maanden geleden

Het coronareligie.

Eigenlijk is in welk onderwerp dan ook het kritisch nadenken niet meer toegestaan en word vaak als ‘hatespeech’ gezien.

De huidige Coronahype is inderdaad een soort religie. Het gedrag van mensen in groepen is namelijke anders dan individueel. En wat betreft corona hebben veel mensen heel snel geleerd om juist niet kritisch te zijn. Anderhalve meter is net zoals vele andere ad hoc maatregelen niet wetenschappelijk bewezen en echte wetenschap lijkt wel op ketterij.
Ook krijgen mensen die wel kritisch zijn geen aandacht van de staatsmedia die kennelijk tot taak heeft om ons dagelijks middeleeuws aandoende donderpreken te geven.

Ketters.

Overtreed je een van de vele onduidelijke decreten is er altijd wel een vroom Hansje dat je beleerd. Overal word je eraan herinnert dat de boze corona god op de loer licht.
Winkelen gezellig ? Nee echt niet en zelfs aan de IJssel moet je binnen een witte cirkel zitten want anders zal je de wraak van de corona god voelen. Ga je demonstreren pakt een BOA je of slaat een hersenloze ME’er je met zijn stokje.
Hoe dan ook boete betalen zul je.
Ooit zie een anarchistische Amerikaanse vriend tegen mij:

‘The law is a warm gun if your goverment is not democratic one’.

Inderdaad wetten die nergens op slaan en zelfs amoreel te noemen zijn leiden altijd tot geweld van de overheid jegens het volk.

Toekomst ‘muziek’, extrapoleren.

Straks kun je aflaten kopen in de vorm van een vaccinatie. Doe je dat niet dan ben je ‘onrein’. Waarschijnlijk mag je dan de winkel niet in. Later misschien opvoedingskampen voor degenen die niet in de corona god geloven ? Het spreekt voor zichzelf dat mensen niet in zo een middeleeuwse maatschappij compleet met inquisitie willen leven.

Gemeenschappelijke noemer

Al gehoord van het reset knop ‘religie’ ? Het word allemaal steeds surrealistischer. Veel mensen zien het niet meer zitten in dit nieuwe ‘religie’, sommige mensen strijden en weer ander mensen volgen braaf het religie van de corona god en nu zijn er zelf mensen die een voortijdig einde van de mensheid wensen. Gemeenschappelijke noemer is de alom tegenwoordige mentale depressie die het nieuwe normaal veroorzaakt.

Er zijn geen feiten die dit nieuwe normaal rechtvaardigen. Maar de trein dendert door. Mocht er een 2de corona show komen is dit fataal. De samenleving wordt door onze corona zeloten dan zodanig beschadigd dat het oude normale Nederland voorgoed verleden tijd is.

Mensen hebben hoop nodig is die er niet zoeken ze troost in religie. In de afgelopen decennia is het christelijke geloof keer op keer aangevallen. Als dat geloof in welke vorm dan ook er niet is – en zelfs het geloof in de krachten van het mens kan niet meer lijkt het – dan gaan mensen hun geloof in de regering leggen. De mechaniek is mijn duidelijk:corona is onze nieuwe god , geen goede maar ‘eene heele booze’. Het word tijd dat mensen weer gaan geloven in de toekomst! Alles is goed zolang het maar niet die destructieve corona god is die onze samenleving na de absolute afgrond leidt.

Laat je niet bedotten overal is licht en vrijheid. Weg met het nieuwe ‘corona religie’.

Rob Klaasen
Rob Klaasen
8 maanden geleden

Inderdaad het lijkt wel een andere wereld , compleet de tegen overgestelde van een half jaar geleden met knotsgekke Rutte . Wat is hier aan de hand en wie heeft dit bewerkt stelligt , want voor mijn gevoel stimt da etwas nicht .

Louise
Louise
8 maanden geleden

Geweldig hè weer iemand uit de medische hoek die wakker wordt…
Alleen door Corona is duidelijk geworden in welke fase we zitten, wereldwijd .
Corona is geen oorzaak, maar een onderdeel van het grote plan, er zijn al vele tekenen geweest en er komen er meer…..

salvar
salvar
Reactie op  Louise
8 maanden geleden

@Louise
ja louise en de trein die dendert voort , het wordt tijd dat we hem laten ontsporen.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
8 maanden geleden

…. en het gekke is, ze komen er mee weg. Houdt zich niet aan de wet.
Onze “bezetters” lijken zich een onschendbare positie verworven te hebben.
Probeert u eens een boete niet te betalen, en kijk wat er allemaal aan intimidatie los komt van onze Overheid.
Onze Overheid zelf echter meent ze zich de meest afschuwelijke handelingen te kunnen permitteren.
Hoe lang nog ?
Steeds duidelijker blijkt dat de misdragingen door onze Overheid niet vanzelf op zullen houden.
Geweld is niet de oplossing.
Misschien is dat wel iets waar onze Overheid naar toe werkt.
Centraal gecoördineerd, net als die z.g.n. pandemie door de WHO. Ook op wereldschaal.
Nee, geen geweld.
Eendracht van de bevolking tegen de Overheid om duidelijk te maken dat de grens is overschreden.
Enig idee ?

salvar
salvar
Reactie op  Herman de Graaf
8 maanden geleden

@Herman de Graaf
luisteren doen ze niet ,.
de regering(en) wil geweld dan kunnen ze je in elkaar trappen (zachtjes uitgedrukt) .
maar ja want dan , ik zou zeggen geen leven meer zoals het hoort ga dan vechtend ten onder of verdwijn uit de ether.
aan de leiband lopen nee echt niet.
je heb A en B het een of het ander , meer is er niet.

AlbertV
AlbertV
8 maanden geleden

Gisteravond met vrienden uit eten geweest. Prima sfeer in het restaurant en iedereen bleek sch**t te hebben aan die 1,5 meter regel. Ook de bediening deed wat ze altijd doen, normaal serveren en ervoor zorgen dat de klanten plezier hadden. Het enige dat aan de corona hysterie herinnerde was dat bij de ingang een (ongebruikt) ontsmetting zeeppompje stond. Het is mij wel duidelijk dat onze regering en onze fantastische media compleet van het padje af zijn, geen idee heeft wat er in de samenleving leeft, in een ander universum leeft.
Hoe komen we zo snel mogelijk van dat ongedierte af?

salvar
salvar
Reactie op  AlbertV
8 maanden geleden

@AlbertV
Hoe komen we zo snel mogelijk van dat ongedierte af?
verdelgen maar wel goed doen , het is net onkruid komt elke keer terug.

Christgalactic
Christgalactic
Reactie op  salvar
8 maanden geleden

De wortel uittrekken?!! Zelfreflectie mag hierbij niet ontbreken. De natuur streeft sowieso naar evenwicht, ook in de kosmos. Een sunflare? Zitten we direct in de jaren stillekes terug.

GeenNL
GeenNL
Reactie op  AlbertV
8 maanden geleden

@AlbertV

Dergelijke ‘burgerlijke ongehoorzaamheid’ tijdens de tijdelijk teruggeven vrijheid is nodig om na de corona pauze de tweede golf te kunnen verklaren en er tot zogenaamd grote ontsteltenis van de politiek en het RIVM (ja, ja, het RIVM gezwel had het politieke gezwel nog zo gewaarschuwd) nog meer en hardere maatregelen moeten komen en daarom zelfs een kankerverwekkend vaccin verplicht wordt voor praktisch alle Nederlan….kleuters.

De politici, de afgerichte Bilderberg honden, willen natuurlijk deze zomer zelf ook met vakantie en het vliegtuig kunnen pakken naar zonnige oorden, daarheen waar de bizarre seks- en drugsparty’s zijn. Want niet iedereen kan natuurlijk mee met Wim Lex in het pimp bootje van 2 miljoen pegels. Daarom ook deze pauze.

Bill Gates predicts coronavirus will “be back in big numbers” in October and November “if we don’t restrain our behavior more than it looks like we are right at the moment.” (Bron: CNN gezwel)

supermen
supermen
Reactie op  GeenNL
8 maanden geleden

Gezweldig!

rop
rop
8 maanden geleden

Men kan ook spreken van totale door overheden gecreëerde krankzinnigheid,het lijken intelligente mensen
maar daar kan men zo langzamerhand dikke en vele ????vraagtekens bij neerzetten, deze mensen kunnen alleen maar regeren door angst te zaaien en dan daartegen weer maatregels er tegenover treffen, zodat ze in bij de meeste burgers erop lijkt dat ze de juiste maatregel treffen, Angst is hun motief en juist door die Angst kunnen ze blijven regeren, dat is al een heel oud wereldwijd gegeven, Angst is een een vorm zodat ze aan de macht kunnen blijven, want hoe zal het ZIJN als er geen ANGST meer bestaat, dat zal elk regering komen te vervallen ,en dat proberen ze uit alle MACHT te voorkomen. ANGST is hun beste motief om Macht te behouden. veelal gecamoufleerd men schijnheilige WOORDEN.
BURGERS word WAKKER,en laten we deze achterlijkheid
Stoppen.Alleen men Weet niet Echt HOE,
NATUURLIJK word er gedemonstreerd maar dat past precies in hun programma, of ze passen het aan of ze verbieden het, een verbod erop,dat heeft te maken met regeren, en regeren is erop toezien dat e alles onder controle houden en controle is hun MACHT en deze hebben ze nodig om aan de macht te blijven, Ze hebben een regel en een lockdown ingevoerd dat bewijst al hun macht positie, en de brave burger luistert er perfect naar, dat heeft met Macht te maken ,als alle burgers nu zelf eens een lockdown in ging voeren, er eentje van het totaal negeren van ongehoorzaamheid van vele betaling verkeer,vooral geen cent meer opsturen naar overheden instanties alle betalingen verkeer plat leggen, niet door demonstraties die leiden toch meestal tot NIETS, ZIJ hebben er zelfs BAAT bij,want dat is regeren en leiden , nee gewoon massaal vanaf thuis gewoon massaal alle betalingen van overheden niet meer te voldoen, maar dan ook massaal ,anders heeft het geen effect en zijn sommige juist de pineut erdoor,een regering kan men plat leggen door massale burgerlijke ongehoorzaamheid, dat word dan een kracht die vele malen groter is dat hun macht die gebaseerd is OP Angst,Als de burger geen Angst heeft om dit uit te voeren, krijgt men echt een verandering zodat een regering niet alleen maar de macht alleen maar heeft maar ook de burger, zodat elk ding niet meer gebaseerd is op hun denkende toch meestal verkeerde inzichten, en juist deze verkeerde inzichten ,schaven ze dan gewoon weer WAT BIJ, Dat heet REGEREN, het word eens tijd dat de burger mee regeert want ze zijn niet meer acceptabel genoeg ervoor.niet demonstratief dat past bij hun regeren, maar totale ongehoorzaamheid door overheden betaling verkeer plat te leggen, dat raakt hun financiële platje waarmee ze een ieder en bedrijf mee NU ook mee raken. HUN REGEREN is gebaseerd op geld en angst ,laten we dat maar eens totaal plat leggen.

Rayoflight
Rayoflight
Reactie op  rop
8 maanden geleden

Niemand kan een land zo slopen uit pure onwetendheid het zijn hele intelligente mensen. Alles wat ze doen doen ze bewust was het pure onwetendheid zouden ze 50 procent van de tijd dingen doen die wel goed uit zouden komen.

Doet er niet toe
Doet er niet toe
8 maanden geleden

Tja het is al vele decennia zo, alleen hebben we zoveel afleiding en zijn we op school geprogrammeerd dat we dit niet zien. Toch hebben de mensen eindelijk hun bewustzijn terug kunnen winnen.
Het aantal is groeiend en het worden er alsmaar meer. Stel je voor dat we met zen allen in die diepe slaap bleven hangen.

Ik zou zeggen eindelijk!

x

Check Also

zwitserse

Brengt de Zwitserse bevolking het World Economic Forum in juni een grote slag toe?

Na een landelijke campagne zijn Zwitserse actievoerders ...

ggd

Oud-GGD-directeur over corona: ‘Er zijn helemaal geen maatregelen nodig!’

De gepensioneerde GGD-directeur Jan Vosters vindt de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

29
0
We lezen graag je reactie!x