Homepagina » Binnenland » Hij is de weg kwijt. Baudet reageert op ‘getikte, absurde en waanzinnige’ uitspraken van EU-vicevoorzitter Timmermans
Hij is de weg kwijt. Baudet reageert op 'getikte, absurde en waanzinnige' uitspraken van EU-vicevoorzitter Timmermans
Foto: Thaidigsmann Wikimedia Commons

Hij is de weg kwijt. Baudet reageert op ‘getikte, absurde en waanzinnige’ uitspraken van EU-vicevoorzitter Timmermans

Eurocommissaris Frans Timmermans (PvdA) is een beetje de weg kwijt. Dat zei FvD-leider Thierry Baudet in het tv-programma WNL Op Zondag.

Timmermans zei eerder in een reactie op de aanslagen in Nieuw-Zeeland dat ‘het gedachtegoed van zo’n idioot als Baudet tot geweld kan leiden’.

Getikt

De aanvoerder van Forum voor Democratie noemde die stelling ‘getikt’.

“Wat moet je daarover zeggen?” aldus Baudet. “Het is zo absurd, zo waanzinnig. Dat Timmermans denkt dat wij zoveel invloed hebben dat ze in Nieuw-Zeeland ons partijprogramma lezen.”

“Het zou kunnen dat het een doortrapte poging is om ons bewust op een bepaalde manier neer te zetten,” vervolgde hij. “Maar de kiezers trappen er niet in, die geloven het niet.”

Partijkartel

Ook uitspraken van Baudet over fascisme maakten op social media de tongen los.

Hij begrijpt er niets van dat hij als fascist wordt neergezet. “Ik herken mij er totaal niet in, ik heb er niets mee,” zei hij. “Het is partijkartel.”

“Het is een linkse stroming, voortgekomen uit het communisme,” benadrukte hij. “En ze hebben ook nog eens een vreselijke architectuur.”

Boreaal

Er was na zijn overwinningsspeech vooral kritiek op het gebruik van het woord ‘boreaal’, dat extreemrechts zou zijn.

Ook daar begrijpt Baudet niets van. “Dit is totale flauwekul,” zei hij. “Dit woord is pas beladen geworden na 20 maart. Voor mij is het alleen maar schadelijk. Waarom zou ik dat doen?”

[WNL]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Gezinusk schreef:

  Timmermans kan de pot op met zijn doortrapte angstscenario’s. Hij doet het nu al in zijn broek dat FvD straks de grootste gaat worden in het Europarlement. Of stel je voor dat FvD met de tijd de grootste word in Nederland en het bindend referendum gaat invoeren. Dan zitten Rutte en Co allemaal aan de schijterij.

  Ik ga donderdag 23 mei op Forum van Democratie stemmen en hoop dat ze de grootste Nederlandse politieke partij worden in het Europarlement, want dat is hard nodig.

  35 likes
  • Rikk schreef:

   Het Europarlement is een grote farce wie er ook in zit. Ik zou hooguit stemmen op een partij die haar zetels vervolgens LEEG laat in dat parlement en verder geen uitspraken doet.

   19 likes
   • Rikk schreef:

    Droom lekker verder dat stemmen je ook maar enigzins zal verder helpen. Ook het bindend referendum is een natte droom van sommigen en zal er het komend decennium zeker niet komen of je nu stemt of niet.

    2 likes
    • Gezinusk schreef:

     Rikk,

     Wat kan een koe als ik hier op antwoorden? Ik denk dat als iedereen zo gaat denken er inderdaad nooit een bindend referendum zal komen. Ik vind het daarom ook geen verstandig uitgangspunt om bij voorbaat al de handdoek in de ring te gooien.

     Dat de Zwitserse bevolking in het algemeen vrij gelukkig is heeft veel te maken met het bindend referendum. Het voorkomt dat politici achteraf gaan draaien van koers. Liegen en bedriegen, en voor meer verdeeldheid zaaien zoals in Nederland al tijden het geval is.

     Had Nederland decennia geleden een bindend referendum ingevoerd. Dan hadden we bijvoorbeeld nooit in de EU gezeten omdat twee-derde van de Nederlandse bevolking tegen stemde met een opkomst van nogmaals twee-derde.

     6 likes
   • Aradhel schreef:

    @Rikk, de dag dat niemand meer de moeite neemt om de gang naar de stembus te maken, die dag zal ik die moeite ook niet meer nemen…graag zelfs Daarentegen zal ik de dag, dat alleen nog die pummels van het (liberaal) linkse addergebroed wel die gang nog gaan maken, zal ik vluchten uit Nederland, en als het moet, eventueel zelfs geheel uit de EU. Waar naartoe? Mijn koffers staan al klaar, en ik heb al plannen gemaakt, die ik nog wat verder wil uitwerken de komende tijd. Ik wil het niet meemaken hoe ons mooie Nederland zal gaan verworden tot een land waar ik en degenen die ik liefheb, niet meer willen wonen. Dat jij niet meer gaat stemmen, dat is aan jou, daar bemoei ik mij niet mee. Dat ik wel ga stemmen, daar ga ik over, en niemand anders. Dus spaar mij jouw neerbuigende praatjes, over dat iedereen die wel gaat stemmen de weg kwijt zou zijn. Jij hebt het recht om niet te gaan stemmen, en ik, en velen met mij, hebben het recht om wel te gaan stemmen…of jij dat nou leuk, of niet. Jammer dan. Wees jij dan maar blij dat jij in Nederland woont, en niet in België, want daar heb je nog opkomst-/stemplicht, wat hier sinds 1970 werd afgeschaft.

    6 likes
   • Strijdervoorvrijheid schreef:

    Bindend referendum is gewoon hart nodig, ook het doorbreken van het partijkartel.
    Er zitten hier steeds mensen aan het roer waar niet op gestemd is, dit te danken aan de niet stemmers.

    4 likes
   • JanB schreef:

    Blijkbaar is niet stemmen een hot topic want er wordt altijd vrij fel op gereageerd (maar wel steeds door dezelfde commentatoren).

    3 likes
 • Rikk schreef:

  Laten we het vooral niet over de INHOUD van alle belangrijke dossiers hebben waar bestuurlijk Nederland zich volop mee bezig zou moeten houden.

  Lekker doorgaan met “politics as usual” en vele mensen doen er volop aan mee: beetje stangen, de ander de loef afsteken en allemaal meedoen met de “baard-” trendjes. Zum Kotchen is het!

  Wie nu nog gaat stemmen en daarmee haar/zijn macht aan een ander geeft, die is pas écht de weg kwijt.

  18 likes
  • Gezinusk schreef:

   Rikk,

   Als je niet stemt gaat de macht automatisch naar een ander. Het heeft er aan bijgedragen dat Rutte voor de derde termijn aan de macht zit. De man die onder meer een referendum uitschreef omtrent het Oekraïne verdrag en toen de uitslag hem tegenzat, mededeelde dat hij eigenlijk drie jaar geleden al voor het verdrag had getekend, sorry.

   Zo werd ik ook in de maling genomen en wat mij betreft nooit meer. Onder meer een bindend referendum volgens Zwitsers concept en waar het FvD een groot voorstander van is zorgt er voor dat dit soort walgelijke trucen tot het verleden gaan behoren. Vandaar dat ik ga stemmen en ook al is niets zeker. FvD krijgt van mij het voordeel van de twijfel omdat ze een kans verdienen.

   22 likes
   • Rikk schreef:

    Blijf lekker meedoen met het ´stemsysteem´ en daarmee het slaafje van de bestaande orde dat je nog legitimeert ook. De echte machthebbers lachen zich suf om al die stemmende mensen die met hun praatjes denken iets te veranderen. De trein dendert gewoon voort. Ook als jouw gedroomde FVD in het EU parlement mee gaat kakelen.

    2 likes
   • Kees schreef:

    Dat stemmen naar de grootste partij gaan is niet meer zo just so you know 😉

    1 likes
  • Johan schreef:

   Niet stemmen onzin! Wat jij doet is een beetje van de zijlijn je commentaar geven. Gewoon stemmen, dat is is enige wapen. Niets doen is stilzitten.

   10 likes
 • peter schreef:

  timmermans, levensgevaarlijke,emotionele idioot.
  dat hebben wij gezien bij het mh17 drama.
  liegen tijdens bij de VN bijeenkomst.
  liegen over het mondkapje.
  met dit stuk doortrapt tuig zou ik mij doodschamen als pvda stemmer.
  rustig en ontspannen gaf Baudet aan deze waanzinnige zijn weerwoord.

  39 likes
 • Derk schreef:

  Wat mij betreft verdient deze linkse idioot een emmer stront over zijn hypocriete rooie kop…

  24 likes
 • En de politieke motor in Den Haag draait gewoon door FvD wordt overal genegeerd en de huidige politieke kalander van de ondergang gaat gewoon door. Heeft nu niemand door dat Den Haag gewoon doorgaat met het burgertje pesten? Zou FvD willen vragen om aan te sturen op de val van het kabinet en dan nieuwe verkiezingen, ben erg benieuwd wat daar uit gaat komen.

  5 likes
  • Gezinusk schreef:

   [email protected]n

   Ik zie deze ontwikkeling ook. Zelfde slinkse werkmethodes van de gevestigde politieke partijen, het pluche, als we destijds zagen met Pim Fortuyn. Ook Pim nam het des te meer op voor de bevolking. Wilde referenda over belangrijke issues, minder macht aan corporatisme, en Brussel.

   Als ik Guy Verhofstadt hier bezig zie; https://youtu.be/02-esIQPrsg?t=169

   Dan hoor ik de Bilderberg agenda. Om onder meer alle macht te centraliseren en degene die het controleert heet corporatisme. Het corporatisme die de Main Stream Media controleert. Zo wist Brussel al snel na de oprichting van de EU de macht van de Centrale Banken van haar lidstaten te centraliseren naar de hoofdvestiging in Frankfurt am Main. En wil het een groot EU leger. We zien met dergelijke ontwikkelingen iets ontstaan waar Professor Antony C. Sutton ooit voor waarschuwde. Namelijk dat als corporatisme te veel politieke invloed krijgt het bij machte is om te zeggen we gaan die richting uit. Gewoon omdat het ze goed uitkomt, het zo willen.

   9 likes
  • Strijdervoorvrijheid schreef:

   Neem nou van mij aan dat dat zijn grootse missie is.

   3 likes
 • Ronald Kop schreef:

  Was het niet ook een smerige pvda rat, toen met Fortuyn, die demoniseerde en leugens uitbraakte!
  Wat we nu zien gebeuren is een herhaling van hun walgelijk linkse doemdenken!

  10 likes
 • Erde schreef:

  Tja, Timmermans, met zijn slappe Stalin en Hitler imitaties. Die moeten we serieus nemen.

  8 likes
 • wolfje schreef:

  het maakt niet uit wat je stemt. als je je niet confirmeert aan dat gajus kom je er niet eens tussen in den haag. the times they are a changin’? deze senior gelooft wel in de jeugd

  1 likes
 • Edwin schreef:

  Baudet kan wel bijdehand doen over Timmermans, een paar dagen na de verkiezingsuitslag zei hij dat ze niet voor een vertrek uit de Europese unie zijn wat een leugen is, voor de verkiezingen opperde FvD dat ze uit de Europese unie wilden, leugenaars dus, verkiezingsbedrog.

  1 likes
 • x

  Check Also

  coronagezant

  Nóg meer onthullingen over coronagezant Sijbesma: ‘Dit kan niet waar zijn’

  Viruswaanzin-voorman Willem Engel richtte zijn pijlen tijdens ...

  rutte

  Rutte geeft miljarden aan Zuid-Europa, terwijl onze huishoudens ‘onderaan bungelen qua vermogen’

  Vorige week werden de 27 EU-leiders het ...

  >