Homepagina » Mens en Dier » Felle kritiek op Lubach: ‘Wat is dit voor staatspropaganda?’
lubach
Foto: Vera de Kok CC BY-SA 2.0

Felle kritiek op Lubach: ‘Wat is dit voor staatspropaganda?’

NPO-presentator Arjen Lubach vroeg zondag in zijn programma aandacht voor het groeiende wantrouwen richting media en overheid. Dat komt volgens Lubach ‘omdat op social media een heel circuit aan mensen langzaamaan een eigen parallelle werkelijkheid in wordt gezogen’. Zou het misschien te maken kunnen hebben met het feit dat mensen massaal wakker worden en tot de ontdekking komen dat ze worden voorgelogen door de mainstream media?

Lubach nam vooral Lange Frans op de korrel. De rapper nodigde hem vervolgens uit voor zijn podcast. Volgens Frans is de kans klein dat Lubach de uitnodiging accepteert. Zijn programma wordt immers geproduceerd door Irene van den Brekel, de vrouw van D66-minister Kajsa Ollongren, die al jaren strijdt tegen alternatieve media.

Veel mensen hebben met walging gekeken naar de aflevering van Zondag met Lubach. Zo ook onderneemster Nadia Denise Duinker. “Wat was dit een walgelijke, walgelijke schijnvertoning,” zegt ze in een video op Facebook. “Zo duidelijk gestuurd vanuit beleid.”

“Hij legt mainstream volgend Nederland even haarfijn uit dat iedereen met een tegengeluid in een cognitieve dissonantie zit, waarbij ze zich laten leiden door de tunnel van tech,” zegt ze. “Alsof iedereen die een tegengeluid vertegenwoordigt of er een andere mening op nahoudt, alleen maar blindelings [gelooft] wat hij op internet voorgeschoteld krijgt. Juíst niet.”

Ik vind het schaamteloos en respectloos

Nadia merkt op dat Lubach ook pedofilie en ritueel misbruik in de complothoek zette. “Allemaal nepnieuws toch? Nou, als Lange Frans het zegt, zal het wel. Lubach daarentegen kan je wel blind vertrouwen met zijn maatpak aan bij onze vertrouwde VPRO,” zegt ze sarcastisch.

“Ik geloof dat Lubach nog even de luisterdocu Glasscherven en Duistere rituelen moet luisteren van Argos en zijn eigen omroep. En zich ook nog even moet verdiepen in de Epstein-affaire die dankzij corona verdacht weinig aandacht krijgt. En while you’re at it, duik gelijk even in een affaire uit eigen land van een paar jaar geleden. Iets met een secretaris-generaal van Justitie waarvan de beerput in de doofpot is beland. Met dank aan vriendjespolitiek is de beste man eervol met pensioen gegaan zonder verdere vervolging of aan de schandpaal genageld te worden door de MSM. Als je het mij vraagt, is na de incidenten rondom dit schandaal de onafhankelijkheid van de Nederlandse media definitief verkocht aan de staat.”

“Iedereen met een tegengeluid wordt geridiculiseerd, alsof je niet normaal kan nadenken. Wat is dit voor staatspropaganda?” vraagt ze. “Ik vind het schaamteloos en respectloos.”

4.3 32 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
77 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
6 maanden geleden

Ontmaskerd als ” puppet on a string”
überhaupt geen aandacht meer aan schenken is de beste remedie. Dan kwijnt ie langzaam weg.

mikkie
mikkie
Reactie op  exegese
6 maanden geleden

Ik vond hem vroeger wel leuk. Tot hij op een dag de homeopathie totaal afzeikte. Sindsdien heeft hij ook niet meer mijn sympathie. Nee, liever naar de reguliere dokter;
als je daar naar toe gaat heb je de keuze tussen giftige medicijnen( cholesterolverlagers, hormoonzalfjes…)of een operatie( snij maar weg die handel, dan heb je er ook geen last meer van..). Kent iemand reguliere artsen die een kwaal ook werkelijk GENEZEN?
Lubach is kennelijk zelf zeer gezond.

Thom
Thom
Reactie op  mikkie
6 maanden geleden

Ha mikkie,
Dat was ook mijn leermomentje toen deze welbespraakte kwal de homeopathie af stond te zeiken.
Lubach gezond ? Fysiek misschien maar in zijn bovenkamer spoort ie echt niet !

Pieternella
Pieternella
Reactie op  mikkie
6 maanden geleden

Inderdaad. Bij mij deed de uitzending over vaccinaties de deur dicht.

EMBÉ
EMBÉ
Reactie op  exegese
5 maanden geleden

Idd gewoon niet meer naar zijn programma kijken, zodra hij te weinig kijkcijfers heeft wordt hij weggebonjourd. Zo simpel is dat!

wolfje168
wolfje168
6 maanden geleden

Het rebelse van weleer is er helemaal van af bij de VPRO. Ze zijn nu gewoon MSM.

ceessie
ceessie
Reactie op  wolfje168
6 maanden geleden

Net zoals bij GeenStijl. Die waren rebels, maar jorissen je er zo vanaf als je een mening geeft die kritisch is tegen het staatsbeleid. Duidelijker kan het niet, dat ook GeenStijl ondertussen uit de geldpot graait.

Ikke
Ikke
6 maanden geleden

Wij hebben toen maar de TV uitgezet. En zijn “mens erger je niet “gaan spelen! Het was een gezellige avond!

Gied
Gied
Reactie op  Ikke
6 maanden geleden

Juist. Ik kijk geen tv, lees liever een goed boek of ik ga sporten.

André
André
Reactie op  Ikke
6 maanden geleden

Verstandig, en nu ook nooit meer aanzetten. Heb ik ook gedaan en, echt, je gaat veel helderder zien.

Thomas
Thomas
6 maanden geleden

Ze zijn aan het verliezen en kunnen het niet uitstaan , dus alle mogelijke onzin over de weerstand , die alleen maar groeit in het land verkondigen .
Heel erg zielig , maar kijk ook eens naar ons corrupte regering al diegene die voor de spoedwet hebben gestemd nooit meer op stemmen , met pek en veren bestrooien en dat noemt zich volksvertegenwoordigers bah daar walg ik van.
Blijf strijdlustig en vooral positief ze zullen hier niet mee weg komen .
Zegt het voort zegt het voort.

Izzy
Izzy
Reactie op  Thomas
6 maanden geleden

Berechten! Zwarte lijst van Politici en MSM journaille en artsen die Hun Eed “Do No Harm” schenden, aanleggen!

Albert
Albert
6 maanden geleden

Kijkt er in 2020 nog iemand (soewieso naar de kwelbuis en) naar dat arroante, cynische ‘intellectuelen’-voer Lubach? Duizend trillioen laserbommen en granaten nog aan toe! Thousands of Salon Socialist Lunatic LustAsylum VPRO Polanski Weinsteins! Epstein Weiner Laptop Virus SexScandal Scanners! Gruesome Grissom! Camera Mastur Bating Wegkijk Godloos Gajes! Deep State Ophicleide! Terror & Humantraffickingfriendly Fakenews! Vrijonzinnige Prostaat Ruftende Omroep!

He. Hehe. Zucht.

Margie
Margie
Reactie op  Albert
6 maanden geleden

Dat lucht op…🐝🙏

T!MO
T!MO
6 maanden geleden

idd wat een walgelijk mannetje zeg.
Was altijd wel een leuk programma. Ik kijk nooit meer naar Lubach het stumpertje!! Betaald door de roverheid 🙁

Johan
Johan
6 maanden geleden

Arjan begon ooit leuk, nu wijst hij te vaak afkeurend met het vingertje anderen die een andere mening hebben. Jammer voor hem om zo te struikelen over je zelfingenomen gelijk. VPRO is niet meer wat het ooit was; wat mis ik Koot en de Bie, of ben ik nu een ouwe lul met een afwijkende mening…

nou en!
nou en!
Reactie op  Johan
6 maanden geleden

ja!!!! gelukkig wel!!

Gied
Gied
Reactie op  Johan
6 maanden geleden

Nee geen ouwe lul, ben het eens met je, de wending die
vpro genomen heeft. Van Kooten en de Bie hebben
dat ook al eens geuit in een interview.
Die vrijheid van programma maken is niet meer.
Geld ook voor Lubach, ik moest die gast sowieso
al niet, maar hij word gestuurd door leidend gezag
binnen de tv-zender(s)
Binnen bepaalde kaders mag hij zijn ding doen
zeg maar.

wolfje168
wolfje168
Reactie op  Johan
6 maanden geleden

Van kooten en De Bie durven zich niet meer bij de VPRO te vertonen. Ze zijn binnen.

André
André
Reactie op  Johan
6 maanden geleden

Alle media in NL is inmiddels staatsmedia (behalve FD) en de inhoud wordt gestuurd door een heel klein groepje met dezelfde agenda. Volgens de definitie van complotten is dit er één.

Willem
Willem
6 maanden geleden

Zie hier hoe vier boa’s van de Ret een man mishandelen voor het niet dragen van een mondkapje https://www.youtube.com/watch?v=fFx6LjtVd_M

Willem
Willem
6 maanden geleden

En we tobben maar door, worden geregeerd door leugenaars en leugens, ondertussen is de marionet Elon Musk bezig 60 5G satellieten per lancering in een low orbit te brengen en dat moeten er 42000 worden, ja je leest het goed. Al jarenlang hoor je verhalen over space-junk en dat zo erg is en gevaarlijk maar dit gaat maar door en geld speelt geen rol, rara hoe kan dat. 5G Wordt ingezet als wapen en crowdcontrol, dat kun je gewoon op Youtube vinden waar Mona Keyzer het liet vallen in de 2e kamer, dit is de grote uitroeiings waar al decennia lang over gesproken wordt. Wij zijn niets meer dan vee, een product maar omdat het zo bizar is kunnen mensen dat niet aan deze waarheid. Wij zijn eigendom van een aloverheersende “macht” zoals boeren met koeien. Wij hebben niets te vertellen, waarom zou er anders politiegeweld zijn en handhavers met veel arrogantie, soldaten die net als politie zonder enige emotie behalve blijdschap op mensen schieten wat ook hier gaat gebeuren. Denken jullie dat het nu erg is? Wacht maar tot volgend jaar en er is niks tegen te doen, helemaal niks.

mikkie
mikkie
Reactie op  Willem
6 maanden geleden

Wat zou de ` elite´ nou doen om zich tegen 5G te beschermen, vraag ik me af..
Of zijn onze overheidsgebouwen en hun woningen driedubbel geschilderd met koolstofverf?
Brussel krijgt geen 5G en Zwitserland geloof ik ook niet.. Maar Den Haag dan?
Kijk, dat ons voedsel zo gedegenereerd is kunnen ze vermijden door alles in een natuurwinkel te kopen.
Maar zij staan straks toch ook bloot aan 5G?
Iemand…?

otto
otto
Reactie op  mikkie
6 maanden geleden

Daar zijn aluhoedjes voor mikkie.

Gied
Gied
Reactie op  mikkie
6 maanden geleden

@mikkie, voorbeeld; er kan volgens mij nog steeds
met ouderwets draaitoestel telefoon getelefooneerd worden, en dat is wat de slimmeriken doen.
Niet op android of zo. Of op crypto telefoons.
De menigte gaat op laatste trends, terwijl je dan
meer onzichtbaar word op oude techniek.
Huidige smartphones zijn data lekkende “devices”
Ik snap jouw punt wel, en dat is waar bepaalde mensen
onderuit blijven en onbewaakt.
Ga bv terug naar handgeschreven brieven per koerier.
Ook iets wat iedereen vergeten is, behalve…..

Pluis
Pluis
Reactie op  mikkie
6 maanden geleden

5G is een zeer korte golf, vandaar dat er zoveel kastjes geplaatst moeten worden, in GB zitten ze zelfs in lantaarnpalen. Het is heel eenvoudig om bepaalde gebieden, zeg Wassenaar of zo, over te slaan. 5g schijnt vooral je huid te irriteren en daardoor voortdurend je immuunsysteem te triggeren. Het wordt pas echt link als ze de frequentie omhoog draaien naar 60 Hz, zo tegen de magnetrongrens, dan wordt het doelbewuste ziekmaking.
Maar we weten niet wat 5G ondertussen stiekum nog meer doet met onze geest, onze lichaamscellen maar ook onze geest reageert op electro magnetische straling.
Als het door de CCP, Chinese Communistisch Party gedomineerde Huawei de aanleg mag uitvoeren, wordt het helemaal bedenkelijk.

Christgalaxtic
Christgalaxtic
Reactie op  Willem
6 maanden geleden

@Willem, je dient je te verbinden met je Hoger Zelf (aka Rudolf Steiner) via de pijnappelklier. Wat zeker is, is dat we op die manier onze ziel vrijwaren en kunnen ontsnappen aan deze lichtmatrix. Alles is tenslotte informatie en energie.

Elise
Elise
Reactie op  Christgalaxtic
6 maanden geleden

En wat als die 5g en andere technologie juist die pijnappelklier gaat bewerken? Of je geheugen?
Nog een keer/de vraag: Waarom al die technologie: is er iets wat de aarde bedreigd? En zijn dit oefeningen om de mensen binnen te houden/verspreid te houden. Het zou zomaar kunnen.
Maar goed, dan hebben we die vaccins ook niet nodig. Tenzij er een waarheidsserum in zit. Haha. Ja, die bestaat uit.

mumu867
mumu867
Reactie op  Elise
6 maanden geleden

die 5G is er hoofdzakelijk voor als AI zijn intrede doet en het zogenaamde “Internet of Things” ingevoerd gaat worden. Maar hier moeten wij ons met hand en tand tegen verzetten, want er blijft anders niets meer van ons menszijn over. Wij en de hele maatschappij wordt langzaam maar zeker ontzield. Ze haten ons (die 1%)

Petrus
Petrus
Reactie op  Willem
6 maanden geleden

@Willem,
Goed dat je Mona Keyzer nog even noemt met haar uitspraak over 5G en crowdcontrol.

rrr
rrr
6 maanden geleden

Ergerde me al 10 jaar geleden aan de anti-science propaganda op tv en sindsdien nooit meer gekeken. Voor zuivere waarheidsvinding en deugdelijk bewijs volgens de wetenschappelijke methode is blijkbaar geen plaats en integere wetenschappers krijgen geen podium. Waar zijn de tijden van Albert Einstein gebleven toen er nog zuivere wetenschap bedreven werd ??

jenne
jenne
Reactie op  rrr
6 maanden geleden

U vergist zich, er is wel degelijk een intégre stroming binnen de wetenschappen en philosophen, U ziet hem/haar niet, maar ze is wel degelijk aanwezig, maar de Media en onze pseudo leiders zijn ontzachelijk bang voor deze mensen, voorbeeld Pr. Dr. Didier Raoult in Frankrijk staat op de bres voor zijn patienten, met vele anderen, ook binnen andere wetenschappen zijn deze mensen te vinden, maar daar wordt keihard gevochten, tegen het kwaad, het wapen van dit kwaad is geld / corruptie, en velen zoeken de gemakkelijkste weg, en dat speeld in de hele samenleving, en haelaas als van ouds !

rrr
rrr
Reactie op  jenne
6 maanden geleden

Klopt, helaas zie en hoor je de integere wetenschappers niet of nauwelijks in de reguliere media. Cabaretiërs, influenzers, BN-ers, journalisten etc. krijgen daarentegen wel het podium in praatprogramma’s e.d. om de publieke opinie met pseudowetenschappelijke argumenten te manipuleren.

Izzy
Izzy
Reactie op  rrr
6 maanden geleden

Ja, een Femke Louise is toch ook veel interessanter. Mensen doen het zelf!!! Tijd verspillen aan de Lubachs ed… Gooi die TV toch het Huis uit. De NOS & MSM is één grote zooi, daar besteed je toch geen tijd en geld meer aan. Zelf 5 jaar geleden gedaan en Nog geen dag gemist!! Die MSM krant is goed voor WC Papier. Wil iets leuks kijken zoek dan op internet. Uiteraard via DuckDuckGo! Laat geen Data achter voor het rapaille…

Gied
Gied
Reactie op  Izzy
6 maanden geleden

12 jaar geen tv in huis, ik keek toch al zeer
weinig. Ik mis dat ding niet, staat nu al
jaren een mooie kamerplant op de tv kast.

x

Check Also

d66

‘D66 sorteert voor op een vaccinatieplicht. Onacceptabel!’

Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt ...

paternotte

Jan Paternotte zegt het echt: ‘mensen sneller hun grondrechten teruggeven’ via vaccinatiebewijs

Vandaag debatteert de Tweede Kamer over testbewijzen. ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

77
0
We lezen graag je reactie!x