Buitenland

‘Wegwezen daar’: Apocalyptische chemische ramp in Ohio

Help anderen door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

In de Amerikaanse staat Ohio is een enorme brand ontstaan na een treinontsporing. Vijftig wagons van een goederentrein ontspoorden vrijdagavond. Het naastgelegen dorp East Palestine werd grotendeels ontruimd.

Het lijkt alsof in het dorp de apocalyps is uitgebroken. In 20 wagons werden gevaarlijke stoffen vervoerd. Tien daarvan zijn ontspoord. Vijf daarvan bevatten vinylchloride, een zeer brandbaar en kankerverwekkend gas.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De autoriteiten lieten het giftige gas gecontroleerd uitbranden om een explosie te voorkomen die catastrofale schade zou kunnen aanrichten. Tijdens de operatie stegen boven de plek des onheils dagenlang dikke, zwarte rookwolken op met vinylchloride, fosgeen, waterstofchloride en andere gassen.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Chemisch wapen

Fosgeen is een zeer giftig gas dat kan leiden tot braken en ademhalingsproblemen. Het werd tijdens de Eerste Wereldoorlog ingezet als chemisch wapen.

Tweeduizend inwoners van East Palestine werden geëvacueerd. Meer dan 500 mensen weigerden hun huis te verlaten. De schadelijke stoffen zijn ook in de rivier Ohio terechtgekomen.

Al snel werden de gevolgen van de gecontroleerde brand zichtbaar. Een lokale boer liet weten dat veel van zijn dieren plotseling waren gestorven. Een lokale bewoonster zei dat ze meerdere berichten had gekregen over dode kippen, vissen en andere dieren van vrienden en kennissen.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Atoombom

Vinylchloride kan kanker veroorzaken in organen waaronder de lever, waarschuwde professor Kevin Crist van de Ohio University. In de omgeving van Pittsburgh zijn in de afgelopen vijf jaar acht treinen ontspoord.

Slechts 22 treinwagons met vloeibaar gas hebben dezelfde explosiekracht als de atoombom die op Hiroshima is gegooid. De beelden uit East Palestine lijken rechtstreeks uit een horrorfilm over een nucleaire winter te komen.

(Video verwijderd? Klik hier...)


[Zero Hedge]

4.9 85 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

84 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ziggi
ziggi
1 jaar geleden

they r after these guys … mormons and amish and groups alike …that produce their own food ..

its poisoning their lands.

Ron
Ron
1 jaar geleden

Zou het bewust gedaan zijn, zo ruim je ook dieren en mensen op??????

Lambertus
Lambertus
1 jaar geleden

In your face……………..

Corrie
Corrie
1 jaar geleden

Afschuwelijke

Back to top button
84
0
We lezen graag je reactie!x