BuitenlandCorona

Spaanse regio maakt coronavaccinatie verplicht: boetes tot 60.000 euro

Help mee door deze info met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de Spaanse regio Galicië, waar een kleine drie miljoen mensen wonen, is een vaccinatieplicht ingevoerd. Personen die zonder geldige reden de coronavaccinatie weigeren, krijgen een boete van tussen de 1000 en 3000 euro. President Feijoo werkte sinds november vorig jaar aan het wetsvoorstel, meldt INSpanje.nl.

In sommige gevallen wordt de overtreding zwaarder bestraft, bijvoorbeeld als de vaccinatie wordt geweigerd door mensen die ‘een groot risico voor de volksgezondheid vormen’. In dat geval kan de boete oplopen tot 60.000 euro. De maatregel zal 24 uur na publicatie in het officiële staatsblad van de regio in werking treden. De wet maakt het ook mogelijk om iemand te verplichten in thuisquarantaine te gaan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Mediaondernemer Michael Pilarczyk reageert: “60.000 euro boete als je geen vaccin neemt. Het komt gewoon in de wet, in Spanje. Geldt dat ook voor toeristen, of mag je zonder prik sowieso nooit meer vliegen of op vakantie? Lang leve de vrijheid van de dictatoriale nieuwe wereld.”

Quarantaineplicht in Nederland

Coronaminister De Jonge zei dinsdagavond tijdens de persconferentie dat de quarantaineplicht voor mensen die vanuit het buitenland naar Nederland reizen in maart komt. Hij kijkt naar eigen zeggen al maanden hoe hij zo’n plicht moet invoeren, iets wat volgens hem ‘razend ingewikkeld’ is.

Reizigers uit alle landen moeten nu na aankomst in Nederland 10 dagen binnenblijven. Wel kan men die quarantaine verkorten door zich na de vijfde dag te laten testen.

4.7 34 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

125 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

Goh, Spanje heeft nog niet genoeg ervaring gehad met totalitaire dictatoriale regiems zoals relatief recent tot aan 1975 door Francisco Franco.

Ikke
Ikke
3 jaren geleden

Een medisch experiment verplichten?

Naomi
Naomi
3 jaren geleden

Dat gaat hier (wellicht) ook gebeuren. Je ontkomt daar niet aan.

Herman
Herman
3 jaren geleden

in Spanje hier zijn 17 deelstaten, dus 17 premiers,17 ministers van gezondheid en ga zo maar door. Plus de premier Pedro Sanchez en alle anderen nog. Allemaal hebben die idioten hun eigen regeltjes. Ik hoop niet dat ze allemaal dezelfde regels nu gaan volgen.Trouwens er is geen een spanjaard die een boete van euro 60.000 kan betalen. Ik trouwens ook niet. De vacinatie doden worden niet gemeld. Alleen dat er een aantal mensen aan het Coronavirus is overleden.

Back to top button
125
0
We lezen graag je reactie!x