Gezondheid

Welke voedselingrediënten werken verslavend? (video)

Help mee door dit met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tegen het jaar 2030 is waarschijnlijk de helft van de Amerikanen obees. Dat is een aanslag op de volksgezondheid en kost het land 500 miljard dollar aan verloren productiviteit.

De voedselindustrie blijft ongeacht de gevolgen zijn best doen om het publiek verslaafd te houden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Uit een rapport van de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC blijkt dat meer dan één op de drie Amerikaanse volwassenen obees is. Obesitas blijft één van de grootste problemen voor de Amerikaanse gezondheid.

Glucose-fructosestroop

De levensmiddelenfabrikanten houden zich alleen bezig met winstmaximalisatie en zijn niet geïnteresseerd in de volksgezondheid. “Deze voedingswetenschappers hebben chemische stofjes in laboratoria gemaakt die zeer zoet, vet en zout zijn,” legde Elizabeth Kucinich van de Physicians Committee For Responsible Medicine uit. “Ze hebben verslavende voeding gemaakt die ervoor zorgt dat consumenten willen terugkomen voor meer.”

Daarnaast is het meest ongezonde voedsel het goedkoopst, wat meer te wijten is aan falend overheidsbeleid dan aan onvermijdelijkheid.

In 1980 had nog niemand gehoord van glucose-fructosestroop. Door landbouwsubsidies werden de marktprijzen flink verstoord, waarna maïs op grote schaal werd gebruikt voor bewerkt voedsel, frisdrank en veel andere dingen die je in de supermarktschappen ziet liggen.

Onderzoekers van de Princeton-universiteit ontdekten in 2010 dat ratten die toegang hadden tot glucose-fructosestroop een stuk dikker werden dan dieren die tafelsuiker kregen.

Caseïne

Het draait niet alleen om maïs. Caseïne, een dierlijk eiwit dat in melk voorkomt, wordt veel gebruikt voor bewerkt voedsel en kan een verslavende werking hebben.

“Het melkeiwit caseïne wordt in het lichaam afgebroken tot casomorfine, een stof die gerelateerd is aan morfine,” zei klokkenluider Kenneth Kendrick. “Het stimuleert ons brein en geeft ons genot.”

Waarom maken voedselproducenten voeding verslavend en stoppen ze er veel vet, suiker en zout in? “Dat heeft te maken met hebzucht,” zei Kendrick. “Geld komt voor gezondheid. Net als met sigaretten willen we mensen verslaafd houden. De tabaksindustrie stopt bewust dingen in sigaretten die verslavend zijn omdat er dan meer geld verdiend wordt.”

Bron: RT.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
sander
sander
10 jaren geleden

Nooit moeite mee gehad, om eerlijk te zijn. Kwestie van wilskracht.

Allaya
Allaya
10 jaren geleden

Een verslaving zit ‘m niet in wat je gebruikt, maar de reden waarom je het gebruikt.

pietsnot
pietsnot
10 jaren geleden

old mcdonalds had a farm ,,hihahihahoo,,!!! en die farm werd een voedselketen,thats it,,dus gewoon weg blijven en ook niet komen bij burgerking,,en lekkere supermarkt dingen negeren,zo simpel is dat,doe of wil je dat niet, dan eet lekker door,,until you die.

paulsater
paulsater
10 jaren geleden

Chemie = Big Pharmacie = Big Bussiness.
Het zal de kwakzalvers van Big Pharma geen moer schelen of wij ongezond worden van al het chemische voedsel. Er worden wereldwijd biljarden verdient met zgn. medicijnen die ingezet kunnen worden tegen de kwalen die worden veroorzaakt door ons chemicaliënvoedsel.
Vitaminen en mineralen worden tegengewerkt door Big Pharma, ongezond gedrag gepromoot.
Slechts een heel klein deel van alle chemische medicijnen werkt, met als absolute uitschieter de chemokuur (beetje kuur kost al gauw 25.000,- euro). Zelfs aan een stervende (kankerpatiënt) moet nog veel geld worden verdient. Alternatieve geneeswijzen worden in een kwaad daglicht geplaatst, zeker als ze blijken te werken. Geneeskrachtige planten en kruiden en vitaminen en mineralen worden verboden, of er mag absoluut geen reclame voor worden gemaakt.Zie de kruistocht tegen de medicinale hennepplant en de Codex Alimentarius. Onze regeringen en wereldleiders weten dit en doen er alles aan om ons dom en ziek te houden, terwijl ze ons steeds meer beroven van onze inkomsten (hoeveel betaalde u aan ziekenfondspremie en hoeveel betaald u nu aan het nieuwe ziektekostenstelsel?)en tenslotte zijn het onze politici die zitting mogen nemen op bestbetaalde posities van het nieuwe ziektekostenstelsel.
Er wordt telkens symboolpolitiek bedreven m.b.t. onze nationale gezondheid, maar ondertussen vullen al onze politici hun zakken rechtstreeks of indirect. Wij worden misleid en bewust verslaafd gehouden aan slecht voedsel want hiermee is heel erg veel geld te verdienen!!

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x