Homepagina » Gezondheid » Welke voedselingrediënten werken verslavend? (video)
Welke voedselingrediënten werken verslavend?

Welke voedselingrediënten werken verslavend? (video)

Tegen het jaar 2030 is waarschijnlijk de helft van de Amerikanen obees. Dat is een aanslag op de volksgezondheid en kost het land 500 miljard dollar aan verloren productiviteit.

De voedselindustrie blijft ongeacht de gevolgen zijn best doen om het publiek verslaafd te houden.

Uit een rapport van de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC blijkt dat meer dan één op de drie Amerikaanse volwassenen obees is. Obesitas blijft één van de grootste problemen voor de Amerikaanse gezondheid.

Glucose-fructosestroop

De levensmiddelenfabrikanten houden zich alleen bezig met winstmaximalisatie en zijn niet geïnteresseerd in de volksgezondheid. “Deze voedingswetenschappers hebben chemische stofjes in laboratoria gemaakt die zeer zoet, vet en zout zijn,” legde Elizabeth Kucinich van de Physicians Committee For Responsible Medicine uit. “Ze hebben verslavende voeding gemaakt die ervoor zorgt dat consumenten willen terugkomen voor meer.”

Daarnaast is het meest ongezonde voedsel het goedkoopst, wat meer te wijten is aan falend overheidsbeleid dan aan onvermijdelijkheid.

In 1980 had nog niemand gehoord van glucose-fructosestroop. Door landbouwsubsidies werden de marktprijzen flink verstoord, waarna maïs op grote schaal werd gebruikt voor bewerkt voedsel, frisdrank en veel andere dingen die je in de supermarktschappen ziet liggen.

Onderzoekers van de Princeton-universiteit ontdekten in 2010 dat ratten die toegang hadden tot glucose-fructosestroop een stuk dikker werden dan dieren die tafelsuiker kregen.

Caseïne

Het draait niet alleen om maïs. Caseïne, een dierlijk eiwit dat in melk voorkomt, wordt veel gebruikt voor bewerkt voedsel en kan een verslavende werking hebben.

“Het melkeiwit caseïne wordt in het lichaam afgebroken tot casomorfine, een stof die gerelateerd is aan morfine,” zei klokkenluider Kenneth Kendrick. “Het stimuleert ons brein en geeft ons genot.”

Waarom maken voedselproducenten voeding verslavend en stoppen ze er veel vet, suiker en zout in? “Dat heeft te maken met hebzucht,” zei Kendrick. “Geld komt voor gezondheid. Net als met sigaretten willen we mensen verslaafd houden. De tabaksindustrie stopt bewust dingen in sigaretten die verslavend zijn omdat er dan meer geld verdiend wordt.”

Bron: RT.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • sander schreef:

  Nooit moeite mee gehad, om eerlijk te zijn. Kwestie van wilskracht.

  0 likes
 • Allaya schreef:

  Een verslaving zit ‘m niet in wat je gebruikt, maar de reden waarom je het gebruikt.

  0 likes
 • pietsnot schreef:

  old mcdonalds had a farm ,,hihahihahoo,,!!! en die farm werd een voedselketen,thats it,,dus gewoon weg blijven en ook niet komen bij burgerking,,en lekkere supermarkt dingen negeren,zo simpel is dat,doe of wil je dat niet, dan eet lekker door,,until you die.

  0 likes
 • paulsater schreef:

  Chemie = Big Pharmacie = Big Bussiness.
  Het zal de kwakzalvers van Big Pharma geen moer schelen of wij ongezond worden van al het chemische voedsel. Er worden wereldwijd biljarden verdient met zgn. medicijnen die ingezet kunnen worden tegen de kwalen die worden veroorzaakt door ons chemicaliënvoedsel.
  Vitaminen en mineralen worden tegengewerkt door Big Pharma, ongezond gedrag gepromoot.
  Slechts een heel klein deel van alle chemische medicijnen werkt, met als absolute uitschieter de chemokuur (beetje kuur kost al gauw 25.000,- euro). Zelfs aan een stervende (kankerpatiënt) moet nog veel geld worden verdient. Alternatieve geneeswijzen worden in een kwaad daglicht geplaatst, zeker als ze blijken te werken. Geneeskrachtige planten en kruiden en vitaminen en mineralen worden verboden, of er mag absoluut geen reclame voor worden gemaakt.Zie de kruistocht tegen de medicinale hennepplant en de Codex Alimentarius. Onze regeringen en wereldleiders weten dit en doen er alles aan om ons dom en ziek te houden, terwijl ze ons steeds meer beroven van onze inkomsten (hoeveel betaalde u aan ziekenfondspremie en hoeveel betaald u nu aan het nieuwe ziektekostenstelsel?)en tenslotte zijn het onze politici die zitting mogen nemen op bestbetaalde posities van het nieuwe ziektekostenstelsel.
  Er wordt telkens symboolpolitiek bedreven m.b.t. onze nationale gezondheid, maar ondertussen vullen al onze politici hun zakken rechtstreeks of indirect. Wij worden misleid en bewust verslaafd gehouden aan slecht voedsel want hiermee is heel erg veel geld te verdienen!!

  0 likes
 • Wesley schreef:

  In de eerste plaats zijn de mensen natuurlijk zelf verantwoordelijk voor wat ze eten.

  Een kind weet tegenwoordig dat alleen maar fabrieksvoedsel ongezond is, en iedereen weet dat elke dag fast food je ook je gezondheid kost.

  De groep mensen die hier toch dagelijks aan te buiten gaat weet dit ook, maar gaat er willens en wetens toch mee door.

  Tot op zeker hoogte verslavend, grotendeels gebrek aan wilskracht of gemakzucht.

  0 likes
 • Catharina R schreef:

  friet

  0 likes
 • Ra schreef:

  Iedereen kan vandaag de keuze maken voor gezond en biologisch voedsel. Het is een kwestie van eerlijk zijn en willen gaan voor verandering van levensstijl.

  Maar de meesten maken zich liever druk over omgewaaide bomen of Zwarte Piet.

  0 likes
 • RjSeeker schreef:

  De Amerikanen (De regeringsleiders) zullen er altijd voor zorgen dat er altijd iets met de mens scheelt om daar van te profiteren. Dit soort ziekelijke gedachte heeft het land groot gebracht. Het is ook geen wonder dat ze ziek zijn of ziek worden.

  0 likes
 • EVO schreef:

  Bij een benzineauto gooi je toch ook geen diesel in de tank!

  Waarom tankt men dan wel de verkeerde brandstof in hun lichaam? Raaaaaaar hoor!

  0 likes
 • Aardebewoner schreef:

  Dat GMO-voedsel ook hier in Nederland bestaat is duidelijk (mede vanwege importvoedsel). Graag willen nogal wat mensen weten op een etiketje of dat zo is zodat ze de keuze hebben om wel of niet voor GMO-voedsel te kiezen. Dat hele GMO-geklier met voedsel is volgens mij fout. Ik kies net als veel anderen voor natuurlijk voedsel. Persoonlijk gezegd lazer op met dit GMO-voedsel ! Van GMO-voedsel wordt je volgens mij en velen met met ziek, zwak, misselijk en zo.

  0 likes
 • Netty schreef:

  De gehele voedsel industrie is een grote maffia,stoppen zo veel rotzooi in ons eten dat de trek je vergaat.
  Het is moeilijk om voedsel te kopen waar geen giftige toevoegingen in zitten!
  Verslaving is moeilijk om te stoppen,maar voedsel verslaving kun je niet stoppen,want dat is dodelijk.
  Voor rook verslaving is tegenwoordig een heel goed alternatief,de E -cigaret,je rookt niet maar dampt!
  De enigste stof die er in zit is nicotine,de verslavende stoffen van een gewone sigaret zitten er niet meer in!
  De EU heeft vorige maand gestemd over het gebruik van deze e-cigaret,want het gebruik ervan zou schadelijk zijn!
  Gelukkig is de afschaffing niet door gegaan,en mag er gewoon gedampt worden.
  Het is van de gekke dat men bij wet probeert gezonde alternatieven te verbieden,en kanker verwekkende producten gewoon te koop zijn.
  Het is duidelijk dat de tabakslobby en de regeringen geld mis lopen als iedereen gaat dampen.daar draait het om.Geld!

  0 likes
 • peter schreef:

  [quote name=”EVO”]Bij een benzineauto gooi je toch ook geen diesel in de tank!

  Waarom tankt men dan wel de verkeerde brandstof in hun lichaam? Raaaaaaar hoor![/quote]
  Omdat ons praktisch vanaf onze geboorte wordt wijsgemaakt dat die diesel prima is.

  Wat betreft de argumenten wilskracht en ‘ieder pondje gaat door het eigen mondje’. Dat zou kloppen als mensen een idee hadden van wat echt goed voor ze is en daarnaar handelden. Echter, we leren het vanaf het begin helemaal fout. Momenteel alweer een tijdje bezig, en mij persoonlijk maakt dat zeer kwaad, is louise fresco die vanuit haar positie als hoogleraar de boel stelselmatig loopt te bedonderen met haar campagne die puntje bij paaltje direct tegen biologische voeding en de verbouwing ervan is gericht.

  0 likes
 • Roberto schreef:

  Het hangt er ook maar net vanaf of; je eet om te leven of dat je leeft om te eten.
  Maar idd Gmo.. slecht allemaal, weg ermee.

  0 likes
 • Wesley schreef:

  [quote name=”Netty”]De gehele voedsel industrie is een grote maffia,stoppen zo veel rotzooi in ons eten dat de trek je vergaat.
  Het is moeilijk om voedsel te kopen waar geen giftige toevoegingen in zitten!
  Verslaving is moeilijk om te stoppen,maar voedsel verslaving kun je niet stoppen,want dat is dodelijk.
  Voor rook verslaving is tegenwoordig een heel goed alternatief,de E -cigaret,je rookt niet maar dampt!
  De enigste stof die er in zit is nicotine,de verslavende stoffen van een gewone sigaret zitten er niet meer in!
  De EU heeft vorige maand gestemd over het gebruik van deze e-cigaret,want het gebruik ervan zou schadelijk zijn!
  Gelukkig is de afschaffing niet door gegaan,en mag er gewoon gedampt worden.
  Het is van de gekke dat men bij wet probeert gezonde alternatieven te verbieden,en kanker verwekkende producten gewoon te koop zijn.
  Het is duidelijk dat de tabakslobby en de regeringen geld mis lopen als iedereen gaat dampen.daar draait het om.Geld![/quote]
  nicotine is ongeveer de verslavendste stof uit de sigaret,

  0 likes
 • Netty schreef:

  [quote name=”Wesley”][quote name=”Netty”]De gehele voedsel industrie is een grote maffia,stoppen zo veel rotzooi in ons eten dat de trek je vergaat.
  Het is moeilijk om voedsel te kopen waar geen giftige toevoegingen in zitten!
  Verslaving is moeilijk om te stoppen,maar voedsel verslaving kun je niet stoppen,want dat is dodelijk.
  Voor rook verslaving is tegenwoordig een heel goed alternatief,de E -cigaret,je rookt niet maar dampt!
  De enigste stof die er in zit is nicotine,de verslavende stoffen van een gewone sigaret zitten er niet meer in!
  De EU heeft vorige maand gestemd over het gebruik van deze e-cigaret,want het gebruik ervan zou schadelijk zijn!
  Gelukkig is de afschaffing niet door gegaan,en mag er gewoon gedampt worden.
  Het is van de gekke dat men bij wet probeert gezonde alternatieven te verbieden,en kanker verwekkende producten gewoon te koop zijn.
  Het is duidelijk dat de tabakslobby en de regeringen geld mis lopen als iedereen gaat dampen.daar draait het om.Geld![/quote]
  nicotine is ongeveer de verslavendste stof uit de sigaret,[/quote]

  Klopt dat nicotine een verslavende werking heeft,net als cafeïne.
  Daar bij komt dat de tabaks industrie er zoveel rotzooi aan toevoegd on de roker verslaafd te houden,voor al de suikers die verbranden bij het roken zijn kankerverwekkend.Het is niet bewezen dat nicotine kanker veroorzaakt,dat zijn wel de toegevoegde stoffen die verbranden bij het roken van een sigaret.Nicotine komt overigens ook in ons voedsel voor,o.a in tomaten en aubergines.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  huisarts

  Huisarts schrijft manifest tegen 5G: ‘Kan enorme impact hebben’

  Huisarts Liesbeth Adriaansens roept artsen op een ...

  blake lively

  Topactrice Blake Lively onthult schokkende omvang van kindermisbruik

  Terwijl ‘kinderpornofilm’ Cuties gewoon op Netflix blijft ...

  >