Gezondheid

“Overmedicatie ADHD in Nederland is overtreding van internationale kinderrechten”

Help anderen door deze informatie met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Nederlands Comité voor de Rechten van de Mens (NCRM) stond vandaag op het Buitenhof in Den Haag om informatie te verspreiden over ongewenste zaken in de psychiatrie.

De groep maakt deel uit van de Citizen Commission on Human Rights (CCHR), die in 1967 is opgericht door psychiater, schrijver en hoogleraar psychiatrie dr. Thomas Szasz. Hij maakte bezwaar tegen psychiatrische willekeur bij diagnose en therapie en machtsuitoefening over patiënten.

Kindercocaïne

Het NCRM richt de laatste jaren de focus op de ADHD-epidemie en verspreidt kritische informatie onder publiek en beleidsmakers. De stichting verwijst onder meer naar een recent rapport van de VN-commissie voor de kinderrechten, waaruit blijkt dat de commissie zich zorgen maakt over de overmedicatie bij kinderen met ADHD in Nederland.

De commissie is bezorgd over het hoge aantal ADHD-diagnoses en het aantal kinderen dat hiervoor medicatie gebruikt. Het vaak voorgeschreven middel Ritalin valt onder de Opiumwet en wordt ook wel aangeduid met de term kiddie cocaine (kindercocaïne).

Invloedrijke krachten

Een vrijwilliger van het NCRM stelt dat de overmedicatie van ADHD in Nederland nu beschouwd kan worden als een overtreding van internationaal geaccepteerde kinderrechten. In 2013 slikte 4,5 procent van de Nederlandse jeugd ADHD-medicatie.

Medicatie met Ritalin is in de meeste gevallen een chemische aanpassing van het kind aan de maatschappij. “Er is in een halve eeuw weinig veranderd op dit gebied,” aldus de vrijwilliger. “Er zijn nog steeds invloedrijke krachten aanwezig om met onder andere chemische middelen het individu onder controle te krijgen.”

[Dichtbij]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Inge
Inge
7 jaren geleden

I l-o-v-e this doctor!
Hadden we er daar maar meer van…….
gr..

Robbe
Robbe
7 jaren geleden

Wat is ADHD. vroeger waren dat gewoon kinderen die wat drukker en speelser waren. Spelen en kinderen hoort toch samen niet?
Maar tegenwoordig is een spelend kind een stoorfactor, erg eigenlijk

Bekijk ook deze docu eens ‘Psychiatrie’ Een industrie des doods

https://www.youtube.com/watch?v=6MZvPw3IX9o

bert [maathuis]
bert [maathuis]
7 jaren geleden

De Stichting die probeert in Nederland de visie van dr. Szasz in praktijk te brengen, komt moeilijk van de grond, doch verdient ons aller aandacht: http://www.soterianederland.nl/

De reguliere psychiatrie is er niet bepaald op gebrand om haar clienten (of: klanten?) te helpen bij hun herstel. Dat zou hun alleen maar klanten kosten. Neen; daarentegen worden patienten meestal levenslang aan de medicatie (met meestal zeer ernstige bijwerkingen) gehouden.
Zie bijvoorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=zPJI15Ka0VM

rosa
rosa
7 jaren geleden

Ritalinaan je kind geven is je kind drogeren…..de concentratie versterkt nooit en te nimmer met dat Ritalin !!! Ik heb t op mijzelf getest en t verergerd alleen t drukke verschijnsel…….medicijnen die genezen daar hoor je op den duur zonder te kunnen!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

12
0
We lezen graag je reactie!x