Homepagina » Gezondheid » “Overmedicatie ADHD in Nederland is overtreding van internationale kinderrechten”
"Overmedicatie ADHD in Nederland is overtreding van internationale kinderrechten"

“Overmedicatie ADHD in Nederland is overtreding van internationale kinderrechten”

Het Nederlands Comité voor de Rechten van de Mens (NCRM) stond vandaag op het Buitenhof in Den Haag om informatie te verspreiden over ongewenste zaken in de psychiatrie.

De groep maakt deel uit van de Citizen Commission on Human Rights (CCHR), die in 1967 is opgericht door psychiater, schrijver en hoogleraar psychiatrie dr. Thomas Szasz. Hij maakte bezwaar tegen psychiatrische willekeur bij diagnose en therapie en machtsuitoefening over patiënten.

Kindercocaïne

Het NCRM richt de laatste jaren de focus op de ADHD-epidemie en verspreidt kritische informatie onder publiek en beleidsmakers. De stichting verwijst onder meer naar een recent rapport van de VN-commissie voor de kinderrechten, waaruit blijkt dat de commissie zich zorgen maakt over de overmedicatie bij kinderen met ADHD in Nederland.

De commissie is bezorgd over het hoge aantal ADHD-diagnoses en het aantal kinderen dat hiervoor medicatie gebruikt. Het vaak voorgeschreven middel Ritalin valt onder de Opiumwet en wordt ook wel aangeduid met de term kiddie cocaine (kindercocaïne).

Invloedrijke krachten

Een vrijwilliger van het NCRM stelt dat de overmedicatie van ADHD in Nederland nu beschouwd kan worden als een overtreding van internationaal geaccepteerde kinderrechten. In 2013 slikte 4,5 procent van de Nederlandse jeugd ADHD-medicatie.

Medicatie met Ritalin is in de meeste gevallen een chemische aanpassing van het kind aan de maatschappij. “Er is in een halve eeuw weinig veranderd op dit gebied,” aldus de vrijwilliger. “Er zijn nog steeds invloedrijke krachten aanwezig om met onder andere chemische middelen het individu onder controle te krijgen.”

[Dichtbij]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Inge schreef:

  I l-o-v-e this doctor!
  Hadden we er daar maar meer van…….
  gr..

 • Robbe schreef:

  Wat is ADHD. vroeger waren dat gewoon kinderen die wat drukker en speelser waren. Spelen en kinderen hoort toch samen niet?
  Maar tegenwoordig is een spelend kind een stoorfactor, erg eigenlijk

  Bekijk ook deze docu eens ‘Psychiatrie’ Een industrie des doods

  https://www.youtube.com/watch?v=6MZvPw3IX9o

  • Pascal schreef:

   @Robbe

   Robbe, ADHD is dat je jezelf geen houding kan geven omdat je niet kan luisteren en als je gaat praten is er geen touw aan vast te knopen omdat je van de hak op de tak vliegt in gesprekken. Dit in gesprekken is hetzelfde in je werk en duurt het heel lang voor iets klaar is. Dit eigenlijk met alles waar je aan denkt en waar je mee bezig bent. Ik heb ADD dus heb ervaring maar ga nu wel merken dat het terugloopt en dat we binnenkort geen medicatie meer nodig hebben. Dit heeft niets met suiker en andere zoetstoffen te maken!

   • Marco schreef:

    ADD/ADHD/Autisme en vele andere stoornissen bestaan wel degelijk, maar hebben een gemeenschappelijke oorzaak. En ja, suiker speelt net als oa gluten en melkproducten, pesticiden en vaccinaties een hoofdrol in het veroorzaken ervan. Uitgebreide info hierover door de laatste inzichten in de epigenetica is te vinden op http://www.exendo.be. Hierdoor wordt ook verklaard hoe het zo exponentieel is toegenomen afgelopen decennia.

    • Ludwina schreef:

     Met ADHD en-andere stoornissen word je geboren, dus met suiker, gluten, melkproducten en met pesticiden en vaccinaties heeft het niks te maken.

     • Pascal schreef:

      @Ludwina

      Heel goed Ludwina, De eniege oorzaak is de Frequentie waarin je leeft die je DNA aanstuurt tot wie je bent en wat je bent.

      Dat is de enige oorzaak die er is maar ik heb het idee dat op die manier van denken vele nog te ver weg is en die verdiepen zich maar in suikers omdat de halve gemanipuleerde wereld het zegt.

 • bert [maathuis] schreef:

  De Stichting die probeert in Nederland de visie van dr. Szasz in praktijk te brengen, komt moeilijk van de grond, doch verdient ons aller aandacht: http://www.soterianederland.nl/

  De reguliere psychiatrie is er niet bepaald op gebrand om haar clienten (of: klanten?) te helpen bij hun herstel. Dat zou hun alleen maar klanten kosten. Neen; daarentegen worden patienten meestal levenslang aan de medicatie (met meestal zeer ernstige bijwerkingen) gehouden.
  Zie bijvoorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=zPJI15Ka0VM

  • Thea schreef:

   Mijn kind heeft autisme mcdd is zijn uitslag en hij gebruikt geen medicijnen ben wel heel erg geïnteresseerd in dit het zou wel weer eem fabeltje zijn

 • rosa schreef:

  Ritalinaan je kind geven is je kind drogeren…..de concentratie versterkt nooit en te nimmer met dat Ritalin !!! Ik heb t op mijzelf getest en t verergerd alleen t drukke verschijnsel…….medicijnen die genezen daar hoor je op den duur zonder te kunnen!

 • rosa schreef:

  Ik voelde mij gedempt en wazig alsof er een dikke mist in mijn hoofd hing maar rustig werd ik niet …was zelfs een beetje raar….Niks te voelen geen heftige emoties alleen wel irritaties

 • Elise49 schreef:

  Probeer eens een lange vakantie te regelen zonder alle moderne apparatuur/elektriciteit/wifi en geef het kind de juiste aandacht. Laat het dus op natuurritme leven. Wat ook belangrijk is vertel van te voren wat je gaat doen en bouw dit dan langzaam af. Geef het kind vaste opdrachtjes vb. water halen. Wat je eigenlijk gaat doen is dat het kind in de natuur kan “overleven”. Zo wordt een kind weer evenwichtig/zelfverzekerder en kan het in de moderne wereld er beter tegen. Kinderen hebben last van verloren voelen.( Er is gewoon weg teveel van alles) De een wordt druk en de ander kruipt in zijn schulp. Dan pas komt voedsel om de hoek kijken. Pak dus eerst de basis aan enz.

 • Catina schreef:

  Deze drug mag wel, want het komt van de farmaceutische industrie, maar iets wat minder gevaarlijk is en echt werkt zoals helende hennep mag niet omdat daar geen geld aan te verdienen is door de farma. enz.

 • x

  Check Also

  huisarts

  Ex-huisarts trekt aan alarmbel: We moeten opstaan tegen het systeem voor het te laat is

  Het is overduidelijk dat deze hele zogenaamde ...

  oud-huisarts

  Oud-huisarts legt in 11 minuten uit wat ze met je van plan zijn

  Het aantal mensen dat sterft aan het ...

  >