Gezondheid

“Overmedicatie ADHD in Nederland is overtreding van internationale kinderrechten”

Help anderen door dit met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Nederlands Comité voor de Rechten van de Mens (NCRM) stond vandaag op het Buitenhof in Den Haag om informatie te verspreiden over ongewenste zaken in de psychiatrie.

De groep maakt deel uit van de Citizen Commission on Human Rights (CCHR), die in 1967 is opgericht door psychiater, schrijver en hoogleraar psychiatrie dr. Thomas Szasz. Hij maakte bezwaar tegen psychiatrische willekeur bij diagnose en therapie en machtsuitoefening over patiënten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Kindercocaïne

Het NCRM richt de laatste jaren de focus op de ADHD-epidemie en verspreidt kritische informatie onder publiek en beleidsmakers. De stichting verwijst onder meer naar een recent rapport van de VN-commissie voor de kinderrechten, waaruit blijkt dat de commissie zich zorgen maakt over de overmedicatie bij kinderen met ADHD in Nederland.

De commissie is bezorgd over het hoge aantal ADHD-diagnoses en het aantal kinderen dat hiervoor medicatie gebruikt. Het vaak voorgeschreven middel Ritalin valt onder de Opiumwet en wordt ook wel aangeduid met de term kiddie cocaine (kindercocaïne).

Invloedrijke krachten

Een vrijwilliger van het NCRM stelt dat de overmedicatie van ADHD in Nederland nu beschouwd kan worden als een overtreding van internationaal geaccepteerde kinderrechten. In 2013 slikte 4,5 procent van de Nederlandse jeugd ADHD-medicatie.

Medicatie met Ritalin is in de meeste gevallen een chemische aanpassing van het kind aan de maatschappij. “Er is in een halve eeuw weinig veranderd op dit gebied,” aldus de vrijwilliger. “Er zijn nog steeds invloedrijke krachten aanwezig om met onder andere chemische middelen het individu onder controle te krijgen.”

[Dichtbij]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Inge
Inge
8 jaren geleden

I l-o-v-e this doctor!
Hadden we er daar maar meer van…….
gr..

Robbe
Robbe
8 jaren geleden

Wat is ADHD. vroeger waren dat gewoon kinderen die wat drukker en speelser waren. Spelen en kinderen hoort toch samen niet?
Maar tegenwoordig is een spelend kind een stoorfactor, erg eigenlijk

Bekijk ook deze docu eens ‘Psychiatrie’ Een industrie des doods

https://www.youtube.com/watch?v=6MZvPw3IX9o

bert [maathuis]
bert [maathuis]
8 jaren geleden

De Stichting die probeert in Nederland de visie van dr. Szasz in praktijk te brengen, komt moeilijk van de grond, doch verdient ons aller aandacht: http://www.soterianederland.nl/

De reguliere psychiatrie is er niet bepaald op gebrand om haar clienten (of: klanten?) te helpen bij hun herstel. Dat zou hun alleen maar klanten kosten. Neen; daarentegen worden patienten meestal levenslang aan de medicatie (met meestal zeer ernstige bijwerkingen) gehouden.
Zie bijvoorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=zPJI15Ka0VM

rosa
rosa
8 jaren geleden

Ritalinaan je kind geven is je kind drogeren…..de concentratie versterkt nooit en te nimmer met dat Ritalin !!! Ik heb t op mijzelf getest en t verergerd alleen t drukke verschijnsel…….medicijnen die genezen daar hoor je op den duur zonder te kunnen!

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x