Buitenland

‘Welkom in Dystopië’: door de overheid gesteund centrum gaat insecten in supermarktschappen leggen en promoten

Help door dit artikel met vrienden op je social media te delen!

Je krijgt insecten nog net niet letterlijk door de strot geduwd. Een onderzoekscentrum dat wordt gesteund door de Britse overheid gaat insecten en andere vleesvervangers in supermarktschappen leggen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gehakt gemaakt van krekels.

Het centrum, het National Alternative Protein Innovation Centre (NAPIC), gaat op zoek naar manieren om vleesvervangers aan de man te brengen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2025/01/amr1.jpg

Professor Anwesha Sarkar van de Universiteit van Leeds, waar het onderzoekscentrum zal worden gevestigd, zei: “We willen alternatieve eiwitten mainstream maken voor een meer duurzame planeet.”

Overhalen

De Britse overheid, die het centrum financiert, wil dat Groot-Brittannië vooroploopt op het gebied van alternatieve eiwitten om ‘de uitstoot in de landbouw terug te dringen’.

Het nieuwe onderzoekscentrum krijgt ook miljoenen van multinationals en andere bedrijven. “We moeten ervoor zorgen dat nieuwe alternatieve eiwitten veilig en gezond zijn,” zei professor Louise Dye van de Universiteit van Sheffield.

Het centrum gaat onderzoek doen naar manieren waarbij de overheid of industrie mensen kan overhalen om hun steak te verruilen voor een plantaardig alternatief of kweekvlees.

Welkom in Dystopië

Een andere mogelijkheid is om plantaardige alternatieven te vermengen met traditionele producten zoals melk, om ‘de CO2-uitstoot terug te dringen’, zei Dye.

Boeren zijn laaiend en zeggen dat de alternatieve vleesindustrie de landbouwsector ondermijnt.

Italië heeft een wet aangenomen die de verkoop van kweekvlees verbiedt. Frankrijk pleit voor een Europees verbod hierop.

“Welkom in Dystopië,” reageert Europarlementariër Sander Smit (BBB). “Een door de Britse regering gesteund onderzoekscentrum gaat insecten in de schappen van de supermarkten leggen en promoten bij het publiek. Natuurlijk in het kader van de ‘strijd om de landbouwuitstoot terug te dringen’.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 127 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

119 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
koddebeier
koddebeier
4 maanden geleden

Tijd dat er gehakt van politici in de schapen komt.

andersdenkertje
andersdenkertje
4 maanden geleden

 “We willen alternatieve eiwitten mainstream maken voor een meer duurzame planeet” Puur voor het gepeupel, wij van de elite zorgen wel dat we het beste vlees en vis op ons bordje hebben leggen.

Jef
Jef
4 maanden geleden

Ah eindelijk; de pissebedden gaan kakkerlakken promoten. Een reuzensprong in de evolutie.

personanongrata
personanongrata
4 maanden geleden

Knettergek .
De grootste landen die nog een industrie en hebben én landbouw bedrijven ( China , India , VS en Rusland ) doen niet mee met het uitstootsprookje .
Europa wordt opzettelijk kapot gemaakt door de E.U en nu gaan de gehersenspoelden blijkbaar braaf insecten eten .
Er is inderdaad maar één woord voor : wij leven nu in een satanische dystopie .

Back to top button
119
0
We lezen graag je reactie!x