Great ResetMens en Dier

Filmpje: Yuval Noah Harari schetst huiveringwekkend toekomstbeeld bij World Economic Forum

Help mee door dit met je kennissen op je socials te delen!

Het enige wat je nodig hebt om miljoenen mensen te hacken, is hun data. Mensen hacken, betekent dat je meer over ze weet dan ze over zichzelf weten. Dat zei futuroloog Yuval Noah Harari in 2020 bij het World Economic Forum.

Denk daarbij aan medische aandoeningen, mentale zwaktes, dingen die je vijf of 20 jaar geleden hebt gedaan en al lang weer bent vergeten. Dit is iets waar we nog nooit eerder mee zijn geconfronteerd, zei Harari tegen toenmalig hoofdredacteur van Reuters Stephen Adler. “Dat lukte zelfs de KGB niet.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Totalitaire regimes

Als we toestaan dat deze data in handen komen van slechts enkele bedrijven of overheden, is het resultaat het einde van de democratie en vrije markt, en de creatie van nieuwe totalitaire regimes of surveillanceregimes, waarschuwde hij.

Ze kunnen je met behulp van deze data manipuleren en voorspellen wat je gaat doen, vervolgde Harari. We zijn al getuige van de opkomst van surveillanceregimes, bijvoorbeeld in China, maar ook in mijn thuisland Israël, zei hij.

Proefkonijnen

De bezette gebieden zijn eigenlijk een groot laboratorium met 2,5 miljoen proefkonijnen. Het laat zien hoe je de bevolking met heel weinig soldaten kunt monitoren en onder controle kunt houden. Het is verbazingwekkend hoe weinig soldaten je nodig hebt om miljoenen mensen onder controle te houden als je beschikt over hun data, benadrukte Harari.

4.9 70 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

89 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaco
Jaco
2 jaren geleden

De zoveelste griezel! Nooit zal ik eraan meewerken.

Eugeen
Eugeen
2 jaren geleden

Inderdaad wat Y.H zegt, nu komt het aan ons aan om onze data voor onszelf te houden, en desnoods afstand te doen van de ‘geïndustrialiseerde ziekelijk wereld en een eigen, niet door de industrie verkankerde samenleving te gaan maken. Weg met de Ruttes, de De Jonges, de Decroo’s etc.. Mensen die deel uit van deze WEF- waanzin zijn 100% vrij om dit te doen, ik ben niet bereid!

Anneke
Anneke
2 jaren geleden

”Het is verbazingwekkend hoe weinig soldaten je nodig hebt om miljoenen mensen (schapen) onder controle te houden als je beschikt over hun data, benadrukte Harari.”

Om een kudde schapen onder controle te houden heb je ook genoeg aan één of twee border collies.

Dobby
Dobby
2 jaren geleden

Allemaal het mobieltje weggooien en we zijn klaar, niet alleen wij, zij zijn dan ook meteen klaar.
Helaas een utopie….

Back to top button
89
0
We lezen graag je reactie!x