TV, Film en Boek

Commotie over nieuwe Muppetfilm

Help anderen door dit met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de nieuwste film van The Muppets, die volgend jaar in première gaat, proberen de beroemde poppen hun theater te redden uit de handen van olietycoon Tex Richman.

Alhoewel het gaat om een eenvoudige kinderfilm staan de Amerikaanse neoconservatieven op hun achterste benen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Het is linkse manipulatie van de kinderzielen die de film zien,” zei Dan Gainor van de conservatieve organisatie Media Research Center. In het programma Follow The Money van Fox News voegde hij toe dat hij het verbazingwekkend vindt hoe ver links gaat in het manipuleren van kinderen in het uitdragen van de antikapitalistische boodschap. “In vredesnaam, dit is een Muppetfilm,” aldus een bevlogen Gainor. “Het enige groen dat erin te zien zou moeten zijn, is Kermit de Kikker.”

Propaganda

Begin oktober wilde journalist en talkshowhost van Fox News Geraldo Rivera verslag doen van de protesten in New York toen de menigte ‘Fox News liegt!’ begon te scanderen. De mensen achter Fox News lijken zich niet te realiseren dat hun uitspraken enkel een averechts effect hebben en dat het vertrouwen van het publiek in de reguliere media hierdoor alleen maar verder afneemt.

Begin dit jaar werd al duidelijk dat Fox News haar positie als meest vertrouwde televisienetwerk was kwijtgeraakt. Steeds meer mensen ontdekken dat de nieuwsuitzendingen van het netwerk veel desinformatie bevatten, wat het wantrouwen van de Amerikaanse bevolking in Fox News kan verklaren.

Indoctrinatie

Volgens Gainor is de Occupy Wall Street-beweging het resultaat van ‘indoctrinatie’ door karakters als Captain Planet, een held uit een gelijknamige animatieserie.

Gainor vindt bovendien dat de nieuwe Muppetfilm de zoveelste in een kennelijke trend van Hollywood is om zich tegen het bedrijfsleven te keren. Ook de animatiefilm Cars 2, de speelfilm There Will Be Blood en Syriana, een kritische film over de olie-industrie uit 2005, verspreiden volgens Gainor angehauchte propaganda. “Al deze films vallen de olie-industrie aan, geen van hen laat zien wat olie heeft betekend voor de meeste mensen. (…) Ze doen het al decennia. Hollywood, links, de media; ze haten de olie-industrie. Ze haten het Amerikaanse bedrijfsleven. Dus zul je zien dat al deze films het aanvallen.”

Begin november onthulde CNBC op basis van audiotapes hoe oliebedrijven zelf psychologische operaties toepassen om hun doelen na te streven. Op een bijeenkomst van grote oliebedrijven in het Hyatt Regency Hotel in Houston in Texas lieten bestuursleden binnen de olie-industrie doorschemeren dat ze oorlogsveteranen inhuren met ervaring op het gebied van zogenoemde psyops.

Mensen die tegen de industrie zijn worden door de bedrijven namelijk gezien als ‘opstandelingen’. De uitspraken zijn opgenomen door milieuactiviste Sharon Wilson. Ze was verrast dat de gebruikte militaire technieken werden besproken op een open bijeenkomst. “De oliebedrijven gaan gewoon een gebied binnen en bezetten het land van de bewoners, want dat is wat ze doen,” legde ze uit.

De nieuwe The Muppets-film met acteurs Jason Segel en Amy Adams ging eind november in première in de Verenigde Staten en is volgend jaar in Europa te zien.

Brontekst: Volkskrant.nl

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x