Homepagina » Straling » Steeds meer landen verbieden iPads en mobieltjes op school. Veroorzaakt wifi kanker bij onze kinderen?
Steeds meer landen verbieden iPads en mobieltjes op school. Veroorzaakt wifi kanker bij onze kinderen?

Steeds meer landen verbieden iPads en mobieltjes op school. Veroorzaakt wifi kanker bij onze kinderen?

Veel kinderen zijn vandaag de dag zo geobsedeerd door internet dat ze weigeren op vakantie te gaan tenzij het hotel of het huisje beschikt over wifi.

Vroeger was de aandacht van kinderen in de klas gericht op het bord. Tegenwoordig zitten ze de hele dag naar hun tablet of telefoon te staren.

In steeds meer landen is het dan ook verboden om je mobieltje bij je te hebben in de klas.

Net zo gevaarlijk

Maar er is nog iets: een topexpert heeft gezegd dat wifi in de klas net zo gevaarlijk kan zijn als tabak en asbest.

“Wifi zou niet toegestaan mogen worden op school,” zei professor Anthony Miller van de Universiteit van Toronto, die eerder een hoge positie bij de Wereldgezondheidsorganisatie bekleedde.

Er zijn intussen al vele topwetenschappers geweest die hebben gezegd dat deze onzichtbare elektromagnetische straling in de toekomst een kankerepidemie kan veroorzaken en dat kinderen het meeste risico lopen.

Proefkonijn

In sommige landen zijn wifi en mobieltjes op school al verboden of wordt het gebruik ervan beperkt.

In Nederland wordt echter vrijwel niets gedaan. Ondertussen worden kinderen iedere dag gebruikt als proefkonijn. Nooit eerder zijn mensen aan zoiets blootgesteld.

Uit Zweeds onderzoek blijkt dat mensen die 10 jaar of langer worden blootgesteld aan mobieltjes twee keer meer kans hebben op hersentumoren.

Stap verder

In 2011 concludeerde het Internationale Agentschap voor Kankeronderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie dat elektrosmog een mogelijke ziekteverwekker is bij mensen.

Miller vindt dat het agentschap nog een stap verder moet gaan en elektromagnetische straling moet classificeren als kankerverwekkend.

[Daily Mail]


Vond je dit belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

7 reacties

 1. Als op zijn mist de frequentie van al dat mobiel “verkeer” in ieder geval lager als die 2.3 Ghz wordt gezet scheelt dat opwarming in ons hoofd /lichaam …..het is de frequentie om water te laten koken zoals de magnetron dat doet .

  4 likes
  • Je vergeet een ‘klein’ detail: megnetron straling is ~900W, WiFi is nog geen 1W, en het wordt ook nog eens verspreid over een veel groter oppervlak.
   Het komt erop neer dat er enkele milliwatts aan warmte wordt opgewekt op je huid (waar het word geabsorbeerd), veel te weinig om een merkbaar verschil in temperatuur te maken.
   Het veroorzaakt al helemaal geen kanker, zoals deze alu hoedjes beweren.

   8 likes
   • 0,1Watt of te wel 100mW is al voldoende, als je je telefoon, op de ‘juiste’ plek legt bij je ‘edele delen’ en de kans dat je geen gezonde kinderen krijgt, of zelfs impotentie, stijgt enorm!
    10 minuten kan al een verschil maken.
    Opgepast dus!

    Dus op afstand van de ‘edele delen’ en hersenen.

    (O ja niet onbelangrijk ik ben zendgemachtigde en deze zaken worden herhaaldelijk besproken en ook waarschuwingen vooraf, wanneer je bij zo’n zender staat, of nou telefoon is of niet!
    Afstand bewaren tot de zender, dit wordt steeds herhaald)

    Welk effect, ga bruine bonen opwarmen in de magnetron, of een ei, succes met het schoonmaken.

    4 likes
   • Hoi floris, Naar mijn weten stop geen enkele straling als het in contact met een lichaam komt, maar gaat er dwars doorheen. Dus al die zielige zielen die die telefoon niet langer dan 10 minuten buiten het bereik van 20 centimeter bij hun ozo slimme hersentjes vandaan kunnen houden. Kunnen op den duur hier toch op een of andere manier last van krijgen. Of zie ik dat verkeerd?? Ben trouwens geen aluhoedje…. dat is zo jaren 90
    peace

    1 likes
 2. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Als je voor je gezondheid door de duinen fietst rond Wassenaar kan het zomaar gebeuren dat je vanuit het niets frontaal botst op de een of andere zool die de bocht mist omdat de zombie op zijn Ipod staart en totaal van deze wereld is…

  10 likes
 3. Nieuwe medicijnen moeten eerst getest worden op veiligheid of risico’s. Vreemd dat dit niet gebeurd met nieuwe technologieën.

  2 likes
 4. Gebeurt.

  Btw, een emmer raakt uiteindelijk vol door druppel na druppel. Zo zal ook het lichaam vol raken na elke seconde lage Watt (milli Watts) te moeten absorberen. Dus ook lage Wattage is schadelijk als je constant (zoals nu gebeurt) eraan wordt blootgesteld, jaar-in jaar-uit.

  Op dit moment tel ik 26 modems/wifi’s/routers op mijn laptop, die gratis draadloze gif aan het verspreiden zijn. De mijne doet er ook aan mee.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

oncoloog

Oncoloog waarschuwt voor risico’s van straling: ‘Jongens, wees voorzichtig met 5G’

We moeten ons bewust zijn van de ...

lockdown

‘Lockdown is een schande, bijna alles stinkt’: Verontruste burgers dagvaarden Nederlandse staat

De maatregelen die door onze overheid zijn ...