Homepagina » Het Complot » Heeft koning Willem-Alexander wel recht op de troon?
Heeft koning Willem-Alexander wel recht op de troon?

Heeft koning Willem-Alexander wel recht op de troon?

Op 30 april 2013 trad koningin Beatrix af. Zij werd opgevolgd door haar zoon Willem-Alexander. Maar heeft deze koning, als Willem IV, wel recht op de troon? Daarbij draait het om de vraag of zijn overgrootmoeder koningin Wilhelmina echt de dochter is van koning Willem III.

Voor de rechtmatigheid van de troonsopvolging van Beatrix door Willem-Alexander moeten we in het bijzonder kijken naar koning Willem III: prins Willem Alexander Paul Frederik Lodewijk, prins van Oranje-Nassau, Koning der Nederlanden.

Koning Gorilla

Hij leefde van 1817 tot 1890 en was de zoon van koning Willem II der Nederlanden en Anna Paulowna, grootvorstin van Rusland, zus van de Russische tsaar Alexander I van Rusland.

Deze Willem III was een beetje een vreemde koning. Hij was fel gekant tegen de constitutionele monarchie en vond dat een koning zelf moest regeren. Hij trouwde met zijn volle nicht, Sophie van Württemberg, maar leefde er dusdanig zedeloos op los, dat hij destijds door de New York Times werd afgeschilderd als ‘de meest losbandige figuur van onze tijd’. Hij kreeg later de bijnaam koning Gorilla, vanwege zijn onvoorspelbare grillige buien en boerse gedrag.

Met Sophie kreeg Willem III drie zoons. Nadat zij in 1877 was overleden, hertrouwde Willem in 1879 met de 20-jarige Emma van Waldeck-Pyrmont. Hij was toen 61 en zijn losbandige leven zou er volgens het boek ‘Geheimen van de Oranjes’ voor gezorgd hebben dat hij geen koningskinderen meer kon krijgen. In het boek wordt verwezen naar een rapport van de lijfarts van Willem III, Roessingh.

Grondwet

Toch werd Emma zwanger en in 1880 werd Wilhelmina, de overgrootmoeder van onze koning Willem-Alexander, geboren. Toen Willem III in 1890 stierf waren zijn zoons uit zijn eerste huwelijk al overleden en werd Emma regentes over de 9-jarige Wilhelmina, het enige overgebleven koningskind.

Als Willem III geen kinderen meer kon krijgen op zijn 61ste, betekent dit dat Wilhelmina de dochter was van een ander. Als mogelijke vaders worden mr. Joan Roëll en jonkheer De Ranitz genoemd. Dit betekent ook dat Willem-Alexander volgens de wet geen recht heeft op de troon. Artikel 24 in hoofdstuk 2 van de Nederlandse grondwet bepaalt dat het koningschap erfelijk moet worden vervuld door grondwettelijke opvolgers van koning Willem I, prins van Oranje-Nassau.

Of koning Willem-Alexander wettelijk recht heeft op de troon zou nader onderzocht kunnen worden door middel van DNA-onderzoek. Maar wie van het koningshuis wil daaraan meewerken? Het zal ongetwijfeld leiden tot tegenwerking van instanties en personen die juist voor de monarchie zijn.

“Beatrix heeft geen recht op de troon”

In 2005 stond prinses Margarita, die vanwege haar echtgenoot in een conflict was verwikkeld met de koninklijke familie, DNA-materiaal af om via onderzoek te bewijzen dat Beatrix geen recht had op de troon. De prinses stond onder meer een haarlok, speeksel en een kledingstuk af. Het materiaal werd bewaard op een geheime locatie.

In de zomer van 2003 was na overleg met de prinses besloten een onderzoek in te stellen. Het genetisch materiaal zou aantonen dat Beatrix niet afstamt van Willem I en daarom geen recht had op de troon.

Boek: Koningskind

[Koningskind]
5 1 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
6 jaren geleden

We zijn ook beter af met een republiek, dan met zo’n miljarden verslingende monarchie.

Jan Willem
Jan Willem
6 jaren geleden

Gemeentelijk en stedelijk museum te Amsterdam. De portretten en de tonende gelijkenis met de echte voorvader van een man die pretendeert recht te hebben om zich koning te noemen. De weerwil om ‘zijn’ volk te dienen en eenvoudig in Delft het DNA monster te laten nemen om de waarheid te dienen.

Ik vind dat het gestolen geld van ons is als Nederlanders.
…. van Duitsen bloed….

holt
holt
6 jaren geleden

Deze discussie gaat nergens over.
Grondwet artikel 25. “Het koningschap gaat bij overlijden van de Koning krachtens erfopvolging over op zijn wettige nakomelingen, waarbij het oudste kind etc.”
Wie wettige nakomeling is bepaalt
BW Art. 199. “Vader van een kind is de man:
a. die op het tijdstip van de geboorte van het kind met de vrouw uit wie het kind is geboren , is gehuwd., tenzij etc.”
Het heeft helemaal niets met DNA te maken. Het is natuurlijk altijd prettig als de vader tevens de verwekker is, doch dat valt wel vaker niet samen.
holt.

Sjoerd
Sjoerd
6 jaren geleden

Beatrix en Willem Alexander weigerden allebei de verplichte DNA test vòòr ze op de troon kwamen. Waarom zou dat zijn?

Tatiana
Tatiana
Reactie op  Sjoerd
6 maanden geleden

Juliana weigerde ook toen de russische regering ivm.de moord op de Romanovs vroeg om DNA.

JanWillem
JanWillem
6 jaren geleden

tenzij etc…. daar heb je het al he.
Je reactie gaat nergens over,projecteer je irritatie niet in je agressief assertieve reactie. Maar vraag je voor jezelf af wat je zo raakt in deze.
Denk je werkelijk dat het Nederlandse volk de geldverslindende nazaten van een overspelige vrouw wil onderhouden wanneer bewezen is dat de nazaten niet van koninklijke bloed zijn?

Grappig wel he, dat de familie het weigert om dit DNA onderzoek te laten doen. Denk na voor je met oordelen komt. Dank je.

Tatiana
Tatiana
Reactie op  JanWillem
6 maanden geleden

Wat een tegenstrijdige reactie geeft u.Indien er niets te vrezen valt voor de koninklijke familie zal DNA afgifte geen probleem zijn.

JevWeazle
JevWeazle
6 jaren geleden

http://maartenvanrossum.blogspot.nl/2011/11/de-achilleshiel-van-oranje-dna.html

http://jacobusderoma.blogspot.nl/2010/02/dna-koningin-bloedverwanten.html

http://blauwbloeddna.blogspot.nl/

http://www.geennieuws.com/2011/01/beatrix-en-de-lijken-in-de-kast/

“…Er zijn altijd hardnekkige geruchten geweest dat de bejaarde en aan syfillis lijdende Willem III de spruit Wilhelmina nooit heeft kunnen verwekken bij koningin Emma. De meest geschikte kandidaat voor het biologische vaderschap zou de later tot jonkheer benoemde S.M.S. de Ranitz zijn geweest. In de theorie van de vijf burgemeestersposten voor bewezen diensten klopt dat in elk geval want een de Ranitz werd van 1948 tot 1970 burgemeester van Utrecht.

Volgens oranjekenner Kikkert leed Wilhelmina aan een erfelijke afwijking waardoor ze geen verband in muziek kon ontdekken, een zeldzame afwijking die ook in de familie de Ranitz zou voorkomen. Zou dat gerucht niet met modern DNA-onderzoek door de heer Rhodius van het kabinet der koningin uit de wereld kunnen worden geholpen? Tot dusver weigeren de Oranjes elke vorm van medewerking aan een DNA-onderzoek en moeten we dus concluderen dat het gerucht wel eens waarheid zou kunnen zijn…” – Maarten van Rossum

ik stel voor om de artikelen te lezen op die linkjes en vanuit daar op http://www.petitie.nl een petitie te starten. Vanuit dat punt het idee uitwerken met een plan waarin naar voren komt dat wij allemaal eisen dat er een DNA onderzoek komt waaruit moet blijken dat emma/wilhelmina geen kinderen waren van Willem de derde en dus Beatrix en Willem-Alexander+Maxima geen recht hebben op de troon en moeten aftreden.
We worden al meer dan honderd jaar bedrogen en het wordt tijd dat wij onze krachten moeten bundelen. Heel veel mensen weten hoe laat het is en veel mensen willen er wat aan doen, maar te weinig mensen weten echt goed hoe dat moet. het is ook een gigantische samenzwering, zo gigantisch dat het moeilijk lijkt er wat aan te doen. Maar we weten wel hoe alleen we hebben het nog niet uitgeprobeerd. Als iedereen op deze site 100 procent zou geven zou binnen no time wereldnieuws in de alternatieve media behaald kunnen worden.
Wij als bewuste groepering moeten met al die social media technologie van tegenwoordig samenkomen, onze ideeën bundelen. we moeten een front vormen. een vuist van bewustzijn. En wij moeten de eerste paar schaapjes zijn die over de dam gaan. zij het niet voor ons dan voor onze kinderen of kleinkinderen.
Ik wil niet later denken “had ik maar dit, of had ik maar dat” jullie toch ook niet?

Het Belangrijkste moment van je leven is NU

Sjoerd
Sjoerd
Reactie op  JevWeazle
6 jaren geleden

“Wij als bewuste groepering”…..is dit een georganiseerde vorm? Dat werkt makkelijker denk ik.

E. Fernandes
E. Fernandes
Reactie op  JevWeazle
6 jaren geleden

U hebt groot gelijk! Er moet hier wat aan gedaan worden en zo snel mogelijk! Na al dat duitse bloed is het straks argentijns bloed en dan op kosten van de Hollandse belastingbetaler!

JanWillem
JanWillem
6 jaren geleden

Ik weet niet genoeg van computers en internet om een site te maken waar het Nederlandse volk, middels een petitie, het Koningshuis kan ‘dwingen’ om het DNA van onze koning af te staan voor onderzoek.
Het lijkt mij van groot belang voor alle voor- en tegenstanders om voor eens en altijd, duidelijkheid te hebben in deze. De monarchie waarin wij leven heeft het recht om zekerheid te krijgen. Mijn ziens is het functie van elke monarch om vader des vaderlands te zijn. En als vader des vaderlands is het dan ook zijn functie en plicht om voor zijn volk in deze opheldering en uitsluitsel te verschaffen. Dit door zelfs zonder dwang zijn medewerking te verlenen aan een DNA onderzoek. Dit niet doen is mij gelijk aan 100 jaar criminele zelfverrijking door bewust oplichten van het Nederlandse volk.
Is er iemand die weet heeft van een weg om middels een petitie onze koning te dwingen en is diegene ook instaat om hiervoor een site te maken dan hoor ik het graag, ik zal tekenen.

Tot goed ende eerlijk
Tot goed ende eerlijk
6 jaren geleden

Beste mensen, dat Juliana een baby van een ander was, doet dat voor opvolging terzake ?
In een (nep) democratie moet een regering toch ,,gedwongen,, kunnen worden om te
stoppen met financieren van buren van Poetin ( KGB ) ???!!!
Door de eeuwen heen is men beteraf geweest met een republiek, toch ?

x

Check Also

arts

Arts haalt uit naar Klaus Schwab in discussie over vaccineren: ‘Over mijn lijk’

Niemand zal veilig zijn zolang niet iedereen ...

koning

Koning: ‘Coronapandemie mag niet worden gebruikt om vrijheden en rechten te beknotten’

Koning Willem-Alexander gaf woensdag tijdens de online-uitreiking ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

12
0
We lezen graag je reactie!x