Homepagina » UFO » Welsh Roswell nog altijd onopgelost
Welsh Roswell nog altijd onopgelost

Welsh Roswell nog altijd onopgelost

Gisteren was het precies 40 jaar geleden dat een onbekend vliegend object in Groot-Brittannië neerkwam.

De UFO stortte op 23 januari 1974 neer in het Berwyn-gebergte in Llandrillo in het noorden van Wales. Er wordt ook wel gesproken van het Welshe Roswellincident.

In de lucht werden een aantal vreemde lichten gezien waarna de grond begon te schudden. In eerste instantie dacht men dat een vliegtuig was neergestort of dat er een meteoriet was geëxplodeerd.

Militaire operatie

De politie en de luchtmacht zetten een zoekactie op touw, maar vonden niets. Later werd gesteld dat in het gebied een UFO was neergestort en dat er lichamen van buitenaardse wezens waren gevonden. Onderzoekers beweren dat de lichamen zijn overgebracht naar een topgeheim onderzoeksinstituut op Porton Down. De Britse overheid zou de informatie in de doofpot hebben gestopt.

Onderzoeker Andy Roberts toonde aan dat het leger het gebied had afgezet terwijl het toestel werd geborgen. Mensen in omliggende dorpen werden naar verluidt bezocht door de zogeheten ‘mannen in het zwart’.

Diverse Britse onderzoekers zeggen te hebben gesproken met getuigen die op de avond van de crash in het Berwyn-gebergte waren en hadden gezien dat buitenaardse wezens uit het toestel kwamen.

Ufoloog Russ Kellett stelde op basis van een rapport van de Britse kustwacht dat in diezelfde periode een militaire operatie werd uitgevoerd, genaamd Photoflash. Volgens Kellett werd de kust verlicht om UFO’s onder het wateroppervlak te kunnen zien.

Stuk metaal

Kellett had contact met een visser die in de buurt van Puffin Island een UFO uit het water had zien komen. Hij werd daarnaast benaderd door een aantal mensen die naar eigen zeggen in Llandrillo waren tegengehouden door militairen.

“Ze zagen hoe buitenaardse wezens uit het toestel kwamen en door militairen in een vrachtwagen werden gestopt,” zei Kellett. Hoewel de bewuste getuigen niet meer in leven zijn, heeft hij nog wel een vreemd stuk metaal dat na het incident is gevonden.

Volgens één theorie explodeerde op 23 januari 1974 een meteoriet boven het Berwyn-gebergte en deed zich tegelijkertijd een aardbeving voor. Enkele jaren geleden kwam het Britse ministerie van Defensie met een soortgelijk verhaal. Veel van de getuigen kunnen zich echter niet vinden in de conclusies van het ministerie.

“Er is die avond iets gebeurt wat de autoriteiten stil willen houden,” zei Huw Lloyd, één van de getuigen. “Een UFO behoort zeker tot de mogelijkheden. Ik denk alleen dat we nooit zullen horen wat het geweest is.”

Bekijk ook de aflevering Britain’s Closest Encounters: Berwyn Mountain Mystery die op 2 juli 2008 op de Britse televisie werd uitgezonden:

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Kalki schreef:

  Regeringen zijn hypocriet en corrupt, ze houden alles in de doofpot.

  0 likes
 • Kalki schreef:

  We zijn een type-0 beschaving en volgens Michio Kaku(google), om nu dit soort rampen te voorkomen, in de toekomst, moeten we een type-1 beschaving worden.

  0 likes
 • Nietons schreef:

  En het zal altijd onopgelost blijven. Het is ook totaal niet interessant meer.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  bonus

  Wél bonus voor managers, maar geen cent extra voor zorgmedewerkers: ‘Schandalig en schaamteloos’

  Verpleegkundigen van het Zaans Medisch Centrum zijn ...

  oud-parlementslid

  Oud-parlementslid: ‘Groot deel Vlaamse bevolking écht klaar voor totalitair regime’

  Enkele dagen geleden nam België nieuwe maatregelen ...

  >