UFO

Welsh Roswell nog altijd onopgelost

Help mee door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Gisteren was het precies 40 jaar geleden dat een onbekend vliegend object in Groot-Brittannië neerkwam.

De UFO stortte op 23 januari 1974 neer in het Berwyn-gebergte in Llandrillo in het noorden van Wales. Er wordt ook wel gesproken van het Welshe Roswellincident.

In de lucht werden een aantal vreemde lichten gezien waarna de grond begon te schudden. In eerste instantie dacht men dat een vliegtuig was neergestort of dat er een meteoriet was geëxplodeerd.

Militaire operatie

De politie en de luchtmacht zetten een zoekactie op touw, maar vonden niets. Later werd gesteld dat in het gebied een UFO was neergestort en dat er lichamen van buitenaardse wezens waren gevonden. Onderzoekers beweren dat de lichamen zijn overgebracht naar een topgeheim onderzoeksinstituut op Porton Down. De Britse overheid zou de informatie in de doofpot hebben gestopt.

Onderzoeker Andy Roberts toonde aan dat het leger het gebied had afgezet terwijl het toestel werd geborgen. Mensen in omliggende dorpen werden naar verluidt bezocht door de zogeheten ‘mannen in het zwart’.

Diverse Britse onderzoekers zeggen te hebben gesproken met getuigen die op de avond van de crash in het Berwyn-gebergte waren en hadden gezien dat buitenaardse wezens uit het toestel kwamen.

Ufoloog Russ Kellett stelde op basis van een rapport van de Britse kustwacht dat in diezelfde periode een militaire operatie werd uitgevoerd, genaamd Photoflash. Volgens Kellett werd de kust verlicht om UFO’s onder het wateroppervlak te kunnen zien.

Stuk metaal

Kellett had contact met een visser die in de buurt van Puffin Island een UFO uit het water had zien komen. Hij werd daarnaast benaderd door een aantal mensen die naar eigen zeggen in Llandrillo waren tegengehouden door militairen.

“Ze zagen hoe buitenaardse wezens uit het toestel kwamen en door militairen in een vrachtwagen werden gestopt,” zei Kellett. Hoewel de bewuste getuigen niet meer in leven zijn, heeft hij nog wel een vreemd stuk metaal dat na het incident is gevonden.

Volgens één theorie explodeerde op 23 januari 1974 een meteoriet boven het Berwyn-gebergte en deed zich tegelijkertijd een aardbeving voor. Enkele jaren geleden kwam het Britse ministerie van Defensie met een soortgelijk verhaal. Veel van de getuigen kunnen zich echter niet vinden in de conclusies van het ministerie.

“Er is die avond iets gebeurt wat de autoriteiten stil willen houden,” zei Huw Lloyd, één van de getuigen. “Een UFO behoort zeker tot de mogelijkheden. Ik denk alleen dat we nooit zullen horen wat het geweest is.”

Bekijk ook de aflevering Britain’s Closest Encounters: Berwyn Mountain Mystery die op 2 juli 2008 op de Britse televisie werd uitgezonden:

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
8 jaren geleden

Regeringen zijn hypocriet en corrupt, ze houden alles in de doofpot.

Kalki
Kalki
8 jaren geleden

We zijn een type-0 beschaving en volgens Michio Kaku(google), om nu dit soort rampen te voorkomen, in de toekomst, moeten we een type-1 beschaving worden.

Nietons
Nietons
8 jaren geleden

En het zal altijd onopgelost blijven. Het is ook totaal niet interessant meer.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

3
0
We lezen graag je reactie!x