Archeologie

Paaseilandbeelden bedekt met onbekende petrogliefen

Help mee door dit met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Enige tijd geleden beweerden Amerikaanse onderzoekers dat de beroemde Paaseilandbeelden naar hun plek zijn ‘gelopen’.

De standbeelden zijn vele malen groter dan lange tijd werd gedacht. De romp van de meeste beelden blijkt alleen al 7 meter hoog te zijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Jo Anne Van Tilburg van het Easter Island Statue Project (EISP) legde uit:

We hebben grote gaten gevonden waar de Rapa Nui boomstammen in vastzetten. De boomstammen en de standbeelden werden door middel van touwen aan elkaar vastgemaakt. De Rapa Nui gebruikten de boomstammen vervolgens om de standbeelden rechtop te zetten. Voordat ze rechtop stonden voorzagen de Rapa Nui de standbeelden van graveringen. Daarna werden de beelden rechtop gezet en werd de achterkant voorzien van petrogliefen.

Paaseilandbeelden bedekt met onbekende petrogliefen

De standbeelden werden beschilderd met rood pigment. Rond de beelden zijn veel menselijke resten gevonden, wat een indicatie is dat mensen hun doden er begroeven.

Het team van Van Tilburg ontdekte ook dat de beelden niet bewust zijn begraven, maar door de eeuwen heen bedolven zijn geraakt als gevolg van erosie.

De Paaseilandbeelden rusten op grote, vlakke stenen. Op de achterkant van de beelden zijn veel oude petrogliefen gevonden, waarvan de meeste nog niet zijn ontcijferd.

De bijna 1000 gigantische moai op het Paaseiland worden al jaren door mysteries omgeven. Zo is het nog steeds onduidelijk hoe de honderdduizenden kilo’s wegende beelden over afstanden van meerdere kilometers zijn verplaatst.

Bron: Messagetoeagle.com

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
enkidoe
enkidoe
10 jaren geleden

We kennen ons verleden niet,begrijpelijk maar ontzettend spijtig.

Hoaxintelligence
Hoaxintelligence
10 jaren geleden

Deze informatie was al bekend in 2011.
Just saying xD

kengai
kengai
10 jaren geleden

Ja hoor met boomstammen en touwen rechtop gezet en maar blijven geloven dat een stel holbewoners dit hebben gedaan.
Diegene die dit hebben gedaan hadden vast heel eenvoudige methoden om dit te doen en gebruikten heus geen stenen beiteltjes en bomen en touwen.

Keesoe
Keesoe
10 jaren geleden

[quote name=”kengai”]Ja hoor met boomstammen en touwen rechtop gezet en maar blijven geloven dat een stel holbewoners dit hebben gedaan.
Diegene die dit hebben gedaan hadden vast heel eenvoudige methoden om dit te doen en gebruikten heus geen stenen beiteltjes en bomen en touwen.[/quote]

Helemaal mee eens maar stel een buitenaardse beschavind heeft dit gedaan. Ze zijn hier naar toe gekomen met hyper moderne ruimteschepen maar maken simpele stenen met een kop erop :S… Vind ik een beetje raar.. als je met een ruimteschip kan reizen naar andere werelden dan kan je net zo goed beelden van diamant maken. Dan weet je zeker dat het miljoenen jaren niet vergaat.

Back to top button
4
0
We lezen graag je reactie!x