Buitenland

Europese Commissie begint met het censureren van X, Europarlementariër stelt vragen

Help anderen door deze info met je vrienden op je social netwerk te delen!

Eurocommissaris Thierry Breton heeft de eigenaar van X, Elon Musk, gesommeerd om ‘desinformatie’ over het conflict tussen Israël en Hamas te verwijderen. Het is niet duidelijk welke criteria de Europese Commissie hanteert voor het beoordelen van ‘desinformatie’, schrijft De Andere Krant.

Breton schreef op 10 oktober dat ‘wij aanwijzingen hebben ontvangen dat uw platform wordt gebruikt om illegale inhoud en desinformatie te verspreiden in de EU’. “Laat ik u eraan herinneren dat de Digital Services Act zeer nauwkeurige verplichtingen oplegt met betrekking tot contentmoderatie,” aldus de Eurocommissaris.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Onderzoek gestart

Hij waarschuwde Musk dat hij maatregelen moet treffen en zei ook dat hij contact dient te onderhouden met bijvoorbeeld Europol.

Musk vroeg Breton in een reactie om concrete voorbeelden van desinformatie. “Geef een lijst van de overtredingen waar u naar verwijst op X, zodat het publiek ze kan zien,” schreef hij. Die lijst kwam er niet. Wel kondigde de Eurocommissaris aan dat de Commissie een onderzoek start naar X.

Europarlementariër Marcel de Graaff (FVD) heeft vragen gesteld aan de Commissie over de gang van zaken. Hij vraagt onder meer of X iedere melding over mis- of desinformatie moet onderzoeken.

Gerechtelijk bevel

Het Europarlementslid vraagt ook welke criteria X volgens de Commissie moet hanteren om te bepalen wat mis- of desinformatie is en of er in ieder afzonderlijk geval een gerechtelijk bevel nodig is om over te kunnen gaan tot censuur.

Breton schreef dat er niet alleen meldingen zijn van gebruikers over desinformatie, maar ook van autoriteiten. De Graaff wil weten of de Commissie die meldingen, communicatie met X over de meldingen en communicatie over mis- en desinformatie op X openbaar wil maken.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 141 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

88 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Anja Heij
Anja Heij
5 maanden geleden

Illegale inhoud? In een democratie bestaat geen illegale inhoud. Kan de EU vandaag nog ophouden met normale mensen pesten en voorgoed opsodemieteren?

Hugo
Hugo
5 maanden geleden

Wat een foute figuren zijn die EURO commissarissen. Je zie bij elke beslissing die zij nemen ze door het WEF worden ingefluisterd, wat dat betreft is die Breton een volksverrader, en een lafaard als je niet eens kan benoemen wat dan mis of nep informatie is. En die ongekozen hufter zal dan wel even bepalen wat wij mogen zeggen en denken. BRETON je kan de POT op.

Mikkel
Mikkel
5 maanden geleden

Het EU Ministry of Truth…

Herman R
Herman R
5 maanden geleden

Misdadig!😤

Back to top button
88
0
We lezen graag je reactie!x