Mens en Dier

Werden mensen vroeger meer dan 200 jaar oud?

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er zijn verhalen bekend van Bijbelse personen die tot wel 900 jaar oud werden. Teksten uit verschillende culturen spreken van een levensverwachting die door moderne mensen onmogelijk wordt geacht. Sommigen wijten dit aan een foute vertaling, terwijl anderen zeggen dat de getallen een symbolische betekenis hebben. Historici vragen zich echter af of de levensverwachting van de mens in de afgelopen paar duizend jaar drastisch is afgenomen.

In het Oude Nabije Oosten werd een jaar gelijkgesteld aan de omlooptijd van de maan om de aarde (een maand) in plaats van de omlooptijd van de aarde om de zon (12 maanden), schreef Carol A. Hill in 2003 in het tijdschrift Perspectives on Science and Christian Faith. Na correctie zou Adam uit de Bijbel niet 930, maar 77 jaar zijn geworden. Maar dat zou ook betekenen dat hij al op 11-jarige leeftijd zijn zoon Henoch heeft verwerkt. En Henoch zou dan slechts 5 jaar oud zijn geweest toen hij zijn zoon Methusalah verwekte. “Getallen in Genesis kunnen zowel een echte (numerieke) als heilige (numerologische of symbolische) betekenis hebben,” aldus Hill.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De Koningslijst, die de namen van koningen geeft van voor de zondvloed, laat zien dat de levensverwachting van de mens door de jaren heen sterk is afgenomen. Voor de zondvloed werden mensen een paar honderd jaar tot wel meer dan 1000 jaar oud, zo blijkt uit de Koningslijst. In de Bijbel wordt eenzelfde beeld zichtbaar: Adam zou 930 jaar oud zijn geworden, Noach 500 jaar en Abraham 175 jaar.

Dwight Young van de Brandeis-universiteit in de Amerikaanse staat Massachusetts trof in de Koningslijst kwadraten aan. Hij stuitte vaak op 900, het kwadraat van 30; 625, het kwadraat van 25; en 400, het kwadraat van 20. Zijn onderzoek werd in 1988 gepubliceerd in het Journal of Near Eastern Studies. Mede-oprichter van de Church of God in Texas Arthur Mendez denkt dat de daling van de levensverwachting is te wijten aan de blootstelling aan straling of gifstoffen.

In het oude China werden mensen veel ouder dan nu. Acupuncturist Joseph P. Hou schreef in zijn boek Healthy Longevity Techniques: “Uit Chinese medische archieven blijkt dat een arts genaamd Cuie Wenz uit de Qin-dynastie 300 jaar oud is geworden. Gee Yule uit de Han-dynastie werd 280 jaar oud. De taoïstische monnik Hui Zhao stierf op 290-jarige leeftijd.”

In de Chinese encyclopedie van medische zaken zijn veel meer van dit soort gevallen te vinden. Er valt bijvoorbeeld te lezen over een taoïstische meester, Li Quingyuan, die 250 jaar oud is geworden. Dr. Hou schreef dat de sleutel tot een lang leven niet alleen moet worden gezocht in fysieke voeding, maar ook in mentale en spirituele voeding.

De Sjahnama (het Boek der Koningen), een Perzisch epos dat rond het jaar 1010 werd opgeschreven door dichter Ferdausi, verhaalt over koningen die 1000 jaar aan de macht waren.

In 1996 maakte India Today melding van Bir Narayan Chaudhary, een 141-jarige inwoner van het dorpje Tharu in Nepal. In de Kaukasus zouden mensen met gemak een leeftijd van 170 jaar bereiken.

“Mensen die zo oud worden leiden over het algemeen een nederig en eenvoudig bestaan en doen tot op zeer late leeftijd fysiek zwaar werk, vaak buiten de deur. Een voorbeeld is Shisali Nislinlow, een 170-jarige tuinier uit Azerbeidzjan die zich nooit haastte,” schreef dr. Hou. “Hij zei: ‘Ik haast me nooit. Ik verricht al 150 jaar fysiek zwaar werk’.”

[Epoch Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Daan
Daan
9 jaren geleden

Met die suiker inname van tegenwoordig zijn we zoiezo al bezig met het verkorten van onze levensverwachting.. 🙁

loveulongtime2
loveulongtime2
9 jaren geleden

KIjk naar deze video en dan gaat er wellicht een kwartje vallen

http://www.youtube.com/watch?v=fRjtO_yqN4k

Eviro
Eviro
9 jaren geleden

In het boek:’ De meesters van het verre oosten’ leggen ze uit hoe dat kan… Het is geschreven door B. T Spalding.

Harrie H. Braam
Harrie H. Braam
9 jaren geleden

In het boek ‘De Meesters van het Verre Oosten’, auteur Baird T. Spalding, ISBN 978-90-202-0886-3, uitgeverij AnkhHermes Klassiekers, is een groepje Amerikaanse wetenschappers in 1894 naar de Hoge Himalaya afgereisd om wetenschappelijk onderzoek te doen naar de levenswijze van diverse bevolkingsgroepen. Een levenswijze, die de wetenschappers voor enorme verrassingen heeft geplaatst, waardoor de onderzoeksgegevens pas in 1982 (!) publiekelijk zijn vrijgegeven. Men was bang, dat de verslaglegging en de waarnemingen, die gedurende 3 jaren door deze Amerikanen is gedaan te schokkend zou zijn voor de wereld! Diverse mensen zullen het anno 2014 op zijn minst wonderbaarlijk vinden hoe deze levenswijze er voor zorgt, dat mensen inderdaad hoge tot zéér hoge leeftijden bereiken. Het boek nodigt zeker uit tot lezen, want het is niet geschreven vanuit de kille cijfermatige statistische wetenschap, maar waarnemend en vanuit de waarneming vragenstellend en verklaringzoekend. Een aanrader!

Back to top button
31
0
We lezen graag je reactie!x