Homepagina » Mens en Dier » Werden mensen vroeger meer dan 200 jaar oud?
Werden mensen vroeger meer dan 200 jaar oud?

Werden mensen vroeger meer dan 200 jaar oud?

Er zijn verhalen bekend van Bijbelse personen die tot wel 900 jaar oud werden. Teksten uit verschillende culturen spreken van een levensverwachting die door moderne mensen onmogelijk wordt geacht. Sommigen wijten dit aan een foute vertaling, terwijl anderen zeggen dat de getallen een symbolische betekenis hebben. Historici vragen zich echter af of de levensverwachting van de mens in de afgelopen paar duizend jaar drastisch is afgenomen.

In het Oude Nabije Oosten werd een jaar gelijkgesteld aan de omlooptijd van de maan om de aarde (een maand) in plaats van de omlooptijd van de aarde om de zon (12 maanden), schreef Carol A. Hill in 2003 in het tijdschrift Perspectives on Science and Christian Faith. Na correctie zou Adam uit de Bijbel niet 930, maar 77 jaar zijn geworden. Maar dat zou ook betekenen dat hij al op 11-jarige leeftijd zijn zoon Henoch heeft verwerkt. En Henoch zou dan slechts 5 jaar oud zijn geweest toen hij zijn zoon Methusalah verwekte. “Getallen in Genesis kunnen zowel een echte (numerieke) als heilige (numerologische of symbolische) betekenis hebben,” aldus Hill.

De Koningslijst, die de namen van koningen geeft van voor de zondvloed, laat zien dat de levensverwachting van de mens door de jaren heen sterk is afgenomen. Voor de zondvloed werden mensen een paar honderd jaar tot wel meer dan 1000 jaar oud, zo blijkt uit de Koningslijst. In de Bijbel wordt eenzelfde beeld zichtbaar: Adam zou 930 jaar oud zijn geworden, Noach 500 jaar en Abraham 175 jaar.

Dwight Young van de Brandeis-universiteit in de Amerikaanse staat Massachusetts trof in de Koningslijst kwadraten aan. Hij stuitte vaak op 900, het kwadraat van 30; 625, het kwadraat van 25; en 400, het kwadraat van 20. Zijn onderzoek werd in 1988 gepubliceerd in het Journal of Near Eastern Studies. Mede-oprichter van de Church of God in Texas Arthur Mendez denkt dat de daling van de levensverwachting is te wijten aan de blootstelling aan straling of gifstoffen.

In het oude China werden mensen veel ouder dan nu. Acupuncturist Joseph P. Hou schreef in zijn boek Healthy Longevity Techniques: “Uit Chinese medische archieven blijkt dat een arts genaamd Cuie Wenz uit de Qin-dynastie 300 jaar oud is geworden. Gee Yule uit de Han-dynastie werd 280 jaar oud. De taoïstische monnik Hui Zhao stierf op 290-jarige leeftijd.”

In de Chinese encyclopedie van medische zaken zijn veel meer van dit soort gevallen te vinden. Er valt bijvoorbeeld te lezen over een taoïstische meester, Li Quingyuan, die 250 jaar oud is geworden. Dr. Hou schreef dat de sleutel tot een lang leven niet alleen moet worden gezocht in fysieke voeding, maar ook in mentale en spirituele voeding.

De Sjahnama (het Boek der Koningen), een Perzisch epos dat rond het jaar 1010 werd opgeschreven door dichter Ferdausi, verhaalt over koningen die 1000 jaar aan de macht waren.

In 1996 maakte India Today melding van Bir Narayan Chaudhary, een 141-jarige inwoner van het dorpje Tharu in Nepal. In de Kaukasus zouden mensen met gemak een leeftijd van 170 jaar bereiken.

“Mensen die zo oud worden leiden over het algemeen een nederig en eenvoudig bestaan en doen tot op zeer late leeftijd fysiek zwaar werk, vaak buiten de deur. Een voorbeeld is Shisali Nislinlow, een 170-jarige tuinier uit Azerbeidzjan die zich nooit haastte,” schreef dr. Hou. “Hij zei: ‘Ik haast me nooit. Ik verricht al 150 jaar fysiek zwaar werk’.”

[Epoch Times]


Vond je deze informatie interessant? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

31 reacties

 1. KIjk naar deze video en dan gaat er wellicht een kwartje vallen

  http://www.youtube.com/watch?v=fRjtO_yqN4k

  7 likes
  • Dank voor de link, die zeker de moeite van het bekijken waard is. Gemaakt door iemand, die o.b.v. gedegen onderzoek heeft kunnen vaststellen, hoe de wereld van het “heilig” verklaarde = misbruikte milieu maar één doel dient, nl. die van de geld- en machtswellustelingen. Het kwartje is bij mij reeds jaren geleden gevallen toen vanuit de natuurgeneeskunde bekend werd, dat medische metingen (EAV/VEGATEST-methode) op mens en dier sterk verhoogde vergiftiging van bijv. het in uitlaatkatalysatoren van auto’s toegepaste palladium was te zien in bijvoorbeeld de longen. Het palladium is bijzonder giftig. Dat er een duidelijke belangenverstrengeling bestaat tussen bedrijfsleven/(r)overheid en geldwereld is gelukkig steeds meer mensen duidelijk. Dat de ethiek geen betekenis meer heeft voor deze geld- en machtswellustelingen is ook duidelijk. Waarom het probleem van milieuvervuiling in de meest brede zin van zijn bestaan oplossen, wanneer het twee andere zaken ten voordele van diezelfde geld- en machtswellustelingen als troeven dient, nl.: Het nog meer geld incasseren, zoals in de documentaire (zie link hierboven) terecht wordt geconcludeerd en tegelijkertijd meer mensen zullen sterven, zodat de BEWUSTE bevolkingsafname stilletjes zijn werk doet. Misschien nog niet snel genoeg volgens De Kliek of Cabal/Illuminati, maar dan worden daar nog extra mogelijkheden voor gezocht, zoals bijv. het verplichten van vaccinaties????!!!

   IK BEN HET SPUUGZAT! EN U?
   IK BEN WAKKER! EN U?

   13 likes
  • Na 5 minuten ben ik al gestopt met kijken. Dit is nou een mooi voorbeeld van een manipulatieve video.
   Alles wat je te horen krijgt moeten we maar geloven.

   Zal ik enkele voorbeelden noemen?

   – Deze stoffen zorgen voor DNA schade. Best mogelijk. Maar hoe leefde zijn moeder verder? Graag een volledig medisch beeld anders kun je net zo goed alle andere feiten weglaten.

   – Pesticiden voor bloemen hebben een andere standaard…. Graag even een expliciet voorbeeld. Een foto uit Nederland zou ook al een stuk overtuigender overkomen.

   – Dat stukje uit een tv-programma dat stoffen extra schadelijk zijn. Waar gaat het hier over? Waarom laat hij niet het hele fragment zien? Hij kan het best over pesticiden hebben maar dan had hij dat er toch niet af hoeven knippen?
   1:19 een rare verknipping.

   -Artikel van 95 uit Duitsland. Graaf diep genoeg op het internet en je vindt ongetwijfeld wel een of andere website die het met je eens is. Graag een link naar een betrouwbaar wetenschappelijk onderzoek.

   – Door mijn DNA beschadiging ben ik in staat dingen te voelen die andere mensen niet voelen.
   Kan hij dat nog even bewijzen?

   Nouja, het kan best allemaal, maar ik ben zeer kritisch met wat ik hoor en lees. En over deze documentaire kan je wel een heleboel in twijfel trekken. Kortom dit moet je niet zomaar aannemen.

   5 likes
   • Je moet niets zomaar aannemen Frank.

    Je moet de juiste verbanden leggen.

    Dit is gewoon waar.

    2 likes
    • Leg jij dan de verbanden eens uit Stefan.

     Aangezien jij aangeeft dat ze waar zijn moet je dat kunnen bewijzen.
     Ik wacht geduldig af.

     2 likes
    • Frank, je toont een filmpje van het double slit experiment van de kwantum mechanica.

     Nu zeg jij dus:
     Dat kwantumfysica in verhouding staat tot langer leven.

     Dit is geen argument, dit is lucht happen.
     Ik zie niet in dat het double slit experiment aantoont dat er vroeger een langere levenscyclus was.

     Als het double slit experiment dit wel aantoont volgens jou, graag goed onderbouwen en presenteren. Er wacht een nobelprijs op je!

     2 likes
  • Bedankt voor de link loveulongtime2 het kwartje is inderdaad gevallen dit was erg informatief !

   3 likes
  • Hallo jullie lezen de bijbel niet goed, het antwoord staat er gewoon in.

   1 likes
  • Als 1 dag als 1000 jaar is en 1000 jaar is 1 dag en er wordt genoemd dat de persoon 953 jaar is geworden. Hoe oud is de persoon?

   1 likes
 2. Even enkele zeer waarschijnlijke zaken op een rij, ik zeg met opzet niet feiten want die suggereren dat ik niet open zou staan voor een andere waarheid.
  1. 200 jaar geleden was de gemiddelde leeftijd nog geen 50 jaar, nu ligt die veel hoger.
  2. De botstructuur van een neanderthaler is die van een homo sapiens als die 800 jaar zou kunnen
  worden.
  3. Volgens studies kan een zeer grote dinosauriër van vroeger nu niet meer overleven aangezien de
  atmosferische omstandigheden dit niet meer toelaten?!
  4. Drie weken geleden is een zeer gerespecteerde Amerikaanse archeoloog op non actief gezet, deze
  man beweerde een dinosauriër fossiel van 4200 jaar oud te hebben gevonden. Hij vond namelijk soft
  tissue in het fossiel, oftewel bloed. De universiteit ziet deze man nu niet meer voor vol aan.
  5. Wereldwijd worden fossielen gevonden van soorten die ook nu nog leven, echter vroeger waren ze
  3 keer zo groot. Ook menselijke reuzenfossielen, deze vallen onder de forbidden archeologie en
  worden absoluut niet in de mainstream media verteld.
  6. In ons zonnestelsel draaien enkele planeten in een tegenovergestelde richting om hun as dan de
  aarde, wetenschappers hebben hier nog geen uniforme verklaring voor kunnen geven.
  7. Wereldwijd worden nog steeds piramides gevonden, het ziet er naar uit dat zij ooit onderdeel
  zijn geweest van een of ander netwerk. Tevens leert de archeologie ons dat de piramides van
  Gizeh het orionstelsel symboliseren en dit stelsel in de oudheid enorme aandacht kreeg in vele
  culturen.
  8. Over de hele wereld zijn duizenden fossielen gevonden waaruit blijkt dat er ooit “iets” is geweest
  op aarde wat vele dieren in een tel heeft gedood. Onder enkele smeltende gletsjers vindt men nu
  perfect geconserveerde bloemen en planten, vol in bloei. De enige reden dat dit kon gebeuren was
  een kou inval in enkele seconden of minuten.
  9. Volgens enkele biologen hoort de mens niet thuis op aarde, de mens vertoond vele fysieke klachten
  veel meer dan welk ander wezen dan ook. Alsof we van een andere planeet komen en hier zijn
  neergezet, met net iets teveel zwaartekracht voor ons.
  10. Een merkwaardig kantelpunt in de geschiedenis van onze aarde is de grote zondvloed, laten we
  tenminste aannemen dat dit is gebeurd, aangezien er toch wel een groot verschil in alles is van
  voor de zondvloed en die erna. Alsof alles kleiner is geworden en eerder sterft.
  11. Volgens de ancient alien theorieën zijn met name na de zondvloed tot aan het ontstaan van het
  christendom vele buitenaardsen aanwezig geweest op onze aarde.
  12. Er zijn ons door de wetenschap, scholen, politiek en noem maar op vele bewuste en onbewuste
  onwaarheden verteld. Leugens om best wil of pure onwetendheid.

  Ik zou zeggen denk groot en niet in de kaders wat wij mensen nu als voor onmogelijk zouden bestempelen. Onze intelligentie is in de termen van het universum nog maar zeer jong, zie ons nog als een kind van 6 jaar.
  Naar mijn mening, terug kijkend naar de opgenoemde zaken, lijkt het wel alsof onze aarde naar dit zonnestelsel is getransporteerd of geteleporteerd. De zondvloed speelt hierin een cruciale rol. De aarde staat volledig onderwater en de piramides fungeren als een teleportatie systeem. De intelligentie die dit heeft gedaan is op de aarde gebleven en heeft ons een beschaving doen ontwikkelen. Tevens vertellen zij ons uit de adoratie voor het orionstelsel dat de aarde daar vandaan komt. Misschien was onze zon daar op en zou uiteindelijk de aarde vernietigen. Door deze verandering van plaats in het universum zijn er de opgenoemde veranderingen op aarde ontstaan. Mijn gevoel zegt me dat de hele geschiedenis van de mens een leugen is, de evolutietheorie is ook een leugen en de religie is door onze redders in het leven geroepen teneinde we een beschaafde beschaving zouden ontwikkelen, denk hierbij vooral aan de tien geboden. Lees dit verhaal in de bijbel en ik moet meteen denken aan een alien abduction verhaal. Uiteraard was de opzet leuk alleen is het meer dan jammerlijk mislukt.
  Deze theorie heb ik mede ontwikkeld door het zien van een ronduit geweldige nieuwe documentaire van Trey Smith, alleen het religie verhaal voelt niet echt goed. Oh ja, mooie aanrader voor de komende donkere dagen want hij duurt maar liefst 3 en een half uur.
  http://www.youtube.com/watch?v=lktmmd7YnD8

  7 likes
  • Leuke theorie.
   Waarom leugen? Waarom niet …vergeten?

   Waarom mislukt? Zeg dat we hier zijn neergezet. (misschien wel door “onszelf”; gezien de bevolkingsgroei zullen we nu ook moeten denken aan het koloniseren van andere planeten. Hoe dan ook is onze zon eindig..dus ook dan moeten we wel).

   Iedere kolonisatie gebeurt met vallen en opstaan.
   Werden mensen vroeger ouder? Ik vind het goed hoor.

   0 likes
 3. In het boek ‘De Meesters van het Verre Oosten’, auteur Baird T. Spalding, ISBN 978-90-202-0886-3, uitgeverij AnkhHermes Klassiekers, is een groepje Amerikaanse wetenschappers in 1894 naar de Hoge Himalaya afgereisd om wetenschappelijk onderzoek te doen naar de levenswijze van diverse bevolkingsgroepen. Een levenswijze, die de wetenschappers voor enorme verrassingen heeft geplaatst, waardoor de onderzoeksgegevens pas in 1982 (!) publiekelijk zijn vrijgegeven. Men was bang, dat de verslaglegging en de waarnemingen, die gedurende 3 jaren door deze Amerikanen is gedaan te schokkend zou zijn voor de wereld! Diverse mensen zullen het anno 2014 op zijn minst wonderbaarlijk vinden hoe deze levenswijze er voor zorgt, dat mensen inderdaad hoge tot zéér hoge leeftijden bereiken. Het boek nodigt zeker uit tot lezen, want het is niet geschreven vanuit de kille cijfermatige statistische wetenschap, maar waarnemend en vanuit de waarneming vragenstellend en verklaringzoekend. Een aanrader!

  4 likes
  • Er zijn ook verhalen van onderzoekers die geld boden om mensen van een hoge leeftijd te vinden. Indien men mij geld geeft, wil ik ook wel vertellen dat ik 120 jaar oud ben.

   1 likes
 4. Met die suiker inname van tegenwoordig zijn we zoiezo al bezig met het verkorten van onze levensverwachting.. 🙁

  3 likes
 5. Als dit allemaal is zoals verteld dan kan je de hele bijbel wel gaan onderzoeken..
  Dan zou alles symbolisch zijn en iedereen de bijbel anders moet lezen.

  de 1260 dagen waarover gesproken wordt in het boek van Daniel is eigenlijk ook 1260 jaar ipv 1260 dagen.

  Het lijkt de belastingdienst wel.. We maken het voor u alleen moeilijker niet makelijker.

  2 likes
 6. In het boek:’ De meesters van het verre oosten’ leggen ze uit hoe dat kan… Het is geschreven door B. T Spalding.

  1 likes
 7. Moet je je dat nog afvragen? Vragen naar de bekende weg. Lees het oude testament. Mensen werden honderden jaren oud. De oudste mens ooit was 969 jaar en dat was Metuselach. Kijk die leeftijden dan! wow:

  De oudvaders
  5
  1 Dit is het geslachtsregister van Adam. Ten dage, dat God Adam schiep, maakte Hij hem naar de gelijkenis Gods; 2 man en vrouw schiep Hij hen, en Hij zegende hen en noemde hen „mens” ten dage, dat zij geschapen werden. 3 Toen Adam honderd dertig jaar geleefd had, verwekte hij (een zoon) naar zijn gelijkenis, als zijn beeld, en noemde hem Set. 4 En de dagen van Adam, nadat hij Set verwekt had, waren achthonderd jaar, en hij verwekte zonen en dochteren. 5 Zo waren al de dagen van Adam, die hij geleefd heeft, negenhonderd dertig jaar; en hij stierf.
  6 Toen Set honderd vijf jaar geleefd had, verwekte hij Enos. 7 En Set leefde, nadat hij Enos verwekt had, achthonderd zeven jaar, en hij verwekte zonen en dochteren. 8 Zo waren al de dagen van Set negenhonderd twaalf jaar; en hij stierf.
  9 Toen Enos negentig jaar geleefd had, verwekte hij Kenan. 10 En Enos leefde, nadat hij Kenan verwekt had, achthonderd vijftien jaar, en hij verwekte zonen en dochteren. 11 Zo waren al de dagen van Enos negenhonderd vijf jaar; en hij stierf.
  12 Toen Kenan zeventig jaar geleefd had, verwekte hij Mahalalel. 13 En Kenan leefde, nadat hij Mahalalel verwekt had, achthonderd veertig jaar, en hij verwekte zonen en dochteren. 14 Zo waren al de dagen van Kenan negenhonderd tien jaar; en hij stierf.
  15 Toen Mahalalel vijfenzestig jaar geleefd had, verwekte hij Jered. 16 En Mahalalel leefde, nadat hij Jered verwekt had, achthonderd dertig jaar, en hij verwekte zonen en dochteren. 17 Zo waren al de dagen van Mahalalel achthonderd vijfennegentig jaar; en hij stierf.
  18 Toen Jered honderd tweeënzestig jaar geleefd had, verwekte hij Henoch. 19 En Jered leefde, nadat hij Henoch verwekt had, achthonderd jaar, en hij verwekte zonen en dochteren. 20 Zo waren al de dagen van Jered negenhonderd tweeënzestig jaar; en hij stierf.
  21 Toen Henoch vijfenzestig jaar geleefd had, verwekte hij Metuselach. 22 En Henoch wandelde met God, nadat hij Metuselach verwekt had, driehonderd jaar, en hij verwekte zonen en dochteren. 23 Zo waren al de dagen van Henoch driehonderd vijfenzestig jaar. 24 En Henoch wandelde met God, en hij was niet meer, want God had hem opgenomen.
  25 Toen Metuselach honderd zevenentachtig jaar geleefd had, verwekte hij Lamech. 26 En Metuselach leefde, nadat hij Lamech verwekt had, zevenhonderd tweeëntachtig jaar, en hij verwekte zonen en dochteren. 27 Zo waren al de dagen van Metuselach negenhonderd negenenzestig jaar; en hij stierf.
  28 Toen Lamech honderd tweeëntachtig jaar geleefd had, verwekte hij een zoon, 29 en gaf hem de naam Noach, zeggende: Deze zal ons troosten over de moeitevolle arbeid onzer handen op deze aardbodem, die de HERE vervloekt heeft. 30 En Lamech leefde, nadat hij Noach verwekt had, vijfhonderd vijfennegentig jaar, en hij verwekte zonen en dochteren. 31 Zo waren al de dagen van Lamech zevenhonderd zevenenzeventig jaar; en hij stierf.
  32 Toen Noach vijfhonderd jaar oud geworden was, verwekte Noach Sem, Cham en Jafet.

  1 likes
 8. Denk dat in bovenstaande wel wat aliens vermengd zitten. En dus wellicht niet zo zeer op mensen slaat.

  1 likes
 9. Met dergelijke hoge leeftijden komen er steeds meer dementen en wordt de pensioenleeftijd enkele decennia verhoogd. Daar zit niemand op te wachten! 80 jaar is oud genoeg.

  1 likes
 10. misschien is de aarde in de loop der tijden wel langzamer om de zon gaan draaien…
  maar ja ik heb geen videobeelden ervan of een bekende die dat ook denkt.
  dus de wereld zal zich er niet om omdraaien en nog minder me geloven
  en dan nog?

  als ik een bal op mijn vinger spin gaat ie ook steeds langzamer…
  maar dat komt vast mede door de wrijving op mijn nagel
  of als ik een bal gooi in een andere baan, dan komt ie met een andere tijd terug…
  tja ik weet ook niks, ik kan alleen jong leren en er misschien oud mee worden

  ik gis ook maar wat ipv gewoon te leven met wat is tot niet meer…
  een ander lichaam neemt mijn passie wel weer over
  wat maakt het toch ook uit? als je niet meer leeft, is je lichaam los van berekende cijfers…

  de ballen!

  1 likes
 11. Dus wat hebben we nu geleerd?
  “zware fysieke arbeid” verrichten word je heeeeel oud mee.

  Als je flink hard werkt en niet teveel nadenkt kun je lekker lang mee! hahahahahahahahaha.
  En als je daar geen zin in hebt kun je ook nog als monnik op een berg gaan zitten mediteren.

  Wie zich over geeft aan “de geneugten des levens” gaat eerder dood. Take your pick.

  BTW. die cabal/illuminatie….lopen die met zuurstofmaskers op? Hebben ze hun eigen moestuintje?
  Of ehhhhh gaan ze net zo hard dood als wij?

  1 likes
  • Eerst het boek lezen! Daarna heb je nog altijd de keuze geloven of niet. Terloops nog, ouderdom heeft niet zo veel belang wel de kwaliteit van je leven. Zeker de moeite om eens te lezen.

   0 likes
 12. Wat is tegenwoordig nog geloofwaardig ? En hoe kun je tegenwoordig nog goed voor je zelf zorgen, als je NIET in de Kaukasus of Tibet woont ? Wat het gif is everywhere.
  Het zijn voor mij allemaal zoethoudertjes over idd. een utopia die ik in mijn levens spanne naar alle waarschijnlijkheid niet meer zal meemaken.
  Na het slikken of stikken, zal het de meesten van ons worst wezen of ze 100 of 1000 jaar oud worden.
  Beetje moegestreden en murf gemaakt, kan ik nu alleen maar zeggen; valt nog te bezien of ze zo oud werden en dan nog, wat was daar dan de oorzaak van…..

  0 likes
 13. Ja Tubbie maar hoeveel dagen hadden hun jaren dat is voor mij de vraag ??? Dat weten we niet Ja….. Methusalem werd bijna 1000 jaar ( maar welke jaren ???) en werd toen weggevoerd op een voorspugend vaartuig in de lucht dus……. naar een andere planeet en is daar toen lekker gebleven ??? Daar was alles beter ? Joh we weten niets en ik zou het willen weten maar denk dat we daar nooit…….achter komen ! Ik hoop het wel maar ja ……. Blijf hopen op een betere toekomst en een oplossing en een…….waarheid die niemand weet !
  Groetjes
  Pietje

  0 likes
 14. Overigens is voor mij de Bijbel een leuk boek maar meer een…..sprookjesboek wat verzonnen is door mensen er zal ongetwijfeld een beetje waarheid in zitten uit oude tijden maar de mens heeft het verder “geperfectioneerd” om het zo maar te zeggen toch ?

  0 likes
 15. wie wil er nu in godsnaam 200 jaar rondlopen in deze maatschappij?? ik in ieder geval niet, dat zou eerder een straf zijn!!

  0 likes
 16. “Historici vragen zich echter af of de levensverwachting van de mens in de afgelopen paar duizend jaar drastisch is afgenomen.”

  Als historicus kan ik jullie even melden: nee, dat vragen wij ons niet af. Daar is namelijk geen enkel bewijs voor.

  Geen dank!

  0 likes
  • Gezien de geschiedsvervalsing zullen we alles wat historici zeggen maar met een korreltje zout nemen. Aangezien de zionisten de huidige geschiedenis hebben vervalst zodat ze kunnen parasiteren op de mensheid zoals Henri Ford al schreef in zijn boek The international Jew.

   0 likes
   • ik heb de reacties hierop echt met openhangende mond gelezen.

    Natuurlijk zijn er redelijk wat dingen die niet kloppen in de geschiedenis boeken, maar om er nu vanuit te gaan dat alle wetenschappers ter wereld gezamelijk collectief liegen is gewoon te absurd voor woorden…

    Net als het gros van de reacties hier slaat het nergens op en zoeken jullie verbanden bij elkaar die er niet zijn om het passend in je theorie te maken.

    Echt te erg voor woorden dat jullie stemrecht hebben…

    0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Martelpraktijken, verkrachtingen en moord: lees dit schokkende onderzoek naar de moederorganisatie van het Wereld Natuur Fonds

Martelpraktijken, verkrachtingen en moord: lees dit schokkende onderzoek naar de moederorganisatie van het Wereld Natuur Fonds

Het WWF, de moederorganisatie van het Wereld ...

Voormalige hoge VN-functionaris ontmaskerd als pedofiel. Zijn vergrijpen zijn schokkend en triest

Voormalige hoge VN-functionaris ontmaskerd als pedofiel. Zijn vergrijpen zijn schokkend en triest

Een vooraanstaand Canadees humanitair werker is ontmaskerd ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 9 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.