Natuur en Milieu

Russische wetenschapper: “Kleine IJstijd in plaats van global warming”

Help door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De wereld zal spoedig getuige zijn van een ‘mini-ijstijd’ in plaats van global warming, doordat de zonneactiviteit de afgelopen jaren is afgenomen. Dat vertelde een Russische wetenschapper aan persbureau RIA Novosti.

“In de afgelopen 17 jaar is de wereldtemperatuur niet gestegen. Sinds 1997 is er geen sprake meer geweest van opwarming. De bestralingssterkte van de zon neemt al sinds 1990 in rap tempo af. Sinds 1990 heeft de zon de aarde niet meer verwarmd zoals in het verleden,” zei astrofysicus Habibullo Abdussamatov van de sterrenwacht Pulkovo in Sint-Petersburg.

Volgens Abdussamatov kunnen we begin volgend jaar al in een mini-ijstijd terechtkomen. Een dergelijke mini-ijstijd duurt ongeveer 200 jaar, zei hij tegenover RIA Novosti. Hij voegde toe dat de temperatuur tijdens mini-ijstijden gewoonlijk met 1-1.5°C daalt.

“De gemiddelde temperatuur op aarde daalt met één tot anderhalve graad als we de afkoelingsfase ingaan. Dit gebeurt naar verwachting rond het jaar 2060,” zei hij. Abdussamatov vermoedt dat de afkoelingsfase ongeveer 45 tot 65 jaar zal duren, waarna de wereld rond het begin van de 22e eeuw weer enigszins zal opwarmen. Dit heeft volgens hem alles te maken met veranderingen in zonneactiviteit.

De wereld moet zich per direct voorbereiden op een ‘global cooldown’, zei hij. Politici en zakenmagnaten moeten de effecten van de volgende Kleine IJstijd op de industrie, landbouw en leefomstandigheden in kaart gaan brengen, stelde Abdussamatov.

[RIA Novosti]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
46 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Carlijn
Carlijn
7 jaren geleden

Waar slaat dit nou weer op? De zonneactiviteit neemt juist enorm toe, de aarde wordt gebombardeerd met zonnevlammen.
Weer zo’n actie om de mensheid weer bezorgt te maken en ons te verwarren in de naam van de wetenschap.
Jammer dat deze website daar aan meewerkt!

S0M30N3
S0M30N3
7 jaren geleden

Ik zou het niet erg vinden en zeker als Poetin beslist om gas etc. afvoer te stoppen voor EU.. Wij verdienen het om te lijden, want wij geven geen fuck om mensen of alles wat leeft, wij hebben geen respect en we zijn allemaal schuldig voor de destructie en moorden in de wereld dat door het westen/elite/overheid word gedaan. Meesten weten het niet en moeten zich doodschamen of snel wakker/bewust worden.

Zoidberg
Zoidberg
7 jaren geleden

He lekker, de mini – ijstijd komt eraan.
Dat betekent mini ijsvrij, mini sneeuwpoppen, mini elfsteden tocht, mini snert met mini worst.
Zin an….

Paul Ch
Paul Ch
7 jaren geleden

De Chemtrails zorgen voor minder zonneactiviteit; die blokkeren het zonlicht dus stop die zooi en het gaat helemaal goed komen. Verder zie bericht hierboven.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

46
0
We lezen graag je reactie!x