Homepagina » Natuur en Milieu » Russische wetenschapper: “Kleine IJstijd in plaats van global warming”
Russische wetenschapper: "Kleine IJstijd in plaats van global warming"

Russische wetenschapper: “Kleine IJstijd in plaats van global warming”

De wereld zal spoedig getuige zijn van een ‘mini-ijstijd’ in plaats van global warming, doordat de zonneactiviteit de afgelopen jaren is afgenomen. Dat vertelde een Russische wetenschapper aan persbureau RIA Novosti.

“In de afgelopen 17 jaar is de wereldtemperatuur niet gestegen. Sinds 1997 is er geen sprake meer geweest van opwarming. De bestralingssterkte van de zon neemt al sinds 1990 in rap tempo af. Sinds 1990 heeft de zon de aarde niet meer verwarmd zoals in het verleden,” zei astrofysicus Habibullo Abdussamatov van de sterrenwacht Pulkovo in Sint-Petersburg.

Volgens Abdussamatov kunnen we begin volgend jaar al in een mini-ijstijd terechtkomen. Een dergelijke mini-ijstijd duurt ongeveer 200 jaar, zei hij tegenover RIA Novosti. Hij voegde toe dat de temperatuur tijdens mini-ijstijden gewoonlijk met 1-1.5°C daalt.

“De gemiddelde temperatuur op aarde daalt met één tot anderhalve graad als we de afkoelingsfase ingaan. Dit gebeurt naar verwachting rond het jaar 2060,” zei hij. Abdussamatov vermoedt dat de afkoelingsfase ongeveer 45 tot 65 jaar zal duren, waarna de wereld rond het begin van de 22e eeuw weer enigszins zal opwarmen. Dit heeft volgens hem alles te maken met veranderingen in zonneactiviteit.

De wereld moet zich per direct voorbereiden op een ‘global cooldown’, zei hij. Politici en zakenmagnaten moeten de effecten van de volgende Kleine IJstijd op de industrie, landbouw en leefomstandigheden in kaart gaan brengen, stelde Abdussamatov.

[RIA Novosti]


Vind je deze info leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

46 reacties

 1. Waar slaat dit nou weer op? De zonneactiviteit neemt juist enorm toe, de aarde wordt gebombardeerd met zonnevlammen.
  Weer zo’n actie om de mensheid weer bezorgt te maken en ons te verwarren in de naam van de wetenschap.
  Jammer dat deze website daar aan meewerkt!

  5 likes
  • Moet deze site wel meewerken aan de onzin die Al Gore en z’n volgers uitkramen ?, deze man heeft gewoon gelijk , ik zeg dat zelf al jaren, iedereen verklaart je voor gek, het noordpool ijs is nog nooit zo dik geweest, het ijs rond Antarctica is nog nooit zo groot geweest.
   Een mini-ijstijd houd niet in dat het zo word als in The Day after Tomorrow bijvoorbeeld, je moet goed lezen, hij heeft het over een graad of twee, dus pas op met je landbouw etc.. aangezien we tegenwoordig wereldwijd ons voedsel op dagbasis verbruiken, daar moet dus geen gat inkomen van min een paar week , deze site is juist goed bezig en als jij graag eenzijdig nieuws wil lezen dan moet je vooral de MSM blijven volgen, oh ja, de zonnevlam activiteit neemt helemaal niet toe, ze maken zich juist zorgen dat er zo weinig van zijn, maar goed, het is maar wat en waar je het leest.

   24 likes
   • De dikte van het noorpoolijs was dit jaar tussen de 1.30m en de 1.70m. De laatste 5 jaar was dat tussen de 1.00m en de 1.80m. Dertig jaar geleden was de dikte tussen 1.80m en 2.50m. Dit jaar was de minimum-oppervlakte iets kleiner dan vorig jaar.
    Antarctisch zee-ijs vertoont al enige jaren een kleine stijging in het maximum; dit wordt veroorzaakt door de toenemende hoeveelheid smeltwater van de landijskap; daardoor stroomt zoet water van 0°C naar de wateren om Antarctica, dat in de zuidelijke winter sneller bevriest.

    2 likes
   • Zie Suspicious Observers.

    0 likes
  • Zover ik weet is de zonneactiviteit (na een rustig maximum in 2012/13) erg afgenomen, en is de wetenschap het daar volledig mee eens.
   Je kunt het YouTubekanaal van SuspiciousObservers in de gaten houden hiervoor; zij linken zonneactiviteit aan aardse klimatologische – en seismische activiteit.

   7 likes
   • Zonnemaxima/-minima is maar een klein onderdeel van wat de temperatuur op Aarde beïnvloedt. Dat kun je zelf al bedenken door het temperatuurverloop te bekijken, ondanks de constante wisselingen in zonneactiviteit stijgt de temperatuur gewoon. En sinds de industriële revolutie zeer snel, vòòr die tijd (met dezelfde zon) gebeurde dat niet.

    De kern van het klimaatprobleem is de uitstoot van de stoffen (door de mens) die er voor zorgt dat de warmte op Aarde langer wordt vastgehouden. De rijke Aardse voorraden co2 en methaan, nu nog opgeslagen in permafrost, zullen vrijkomen en een sneeuwbaleffect genereren met catastrofale gevolgen.

    Deze astrofysicus gaat voorbij aan dat gegeven. Logisch ook, want anders valt iedere grond voor zijn “klimaatsceptisch betoog” volledig weg. Het is namelijk niet zijn bedoeling om een eerlijk verhaal te vertellen.

    6 likes
   • Net als cyclus 23 kent ook de huidige cyclus 24 een dubbel maximum. De tweede piek vond plaats in de eerste helft van 2014. Het zonnevlekkengetal gedraagt zich zoals verwacht op ongeveer 75 % van de hoogte van de vorige maxima. Maar als je kijkt naar de TSI (Total Solar Irradiance, de ontvangen stralingsdichtheid van de zon, zoals gemeten door SORCE (http://lasp.colorado.edu/home/sorce/data/tsi-data/)) dan is die van nu (1361,5 W/m2) nauwelijks lager dan die van het maximum van C23

    1 likes
  • Nou, eigenlijk is dit bedoeld als “geruststelling”, want deze heer is een klimaatscepticus.
   Hij zit er vierkant naast, dat ben ik met je eens.

   4 likes
  • De zon gaat inderdaad minder actief worden. Meer zonnevlammen zegt dat iets over warmer worden?
   Volgens mij geven zonnevlammen enorme magnetische schokeffecten op aarde.
   Zonnevlekken eh.. zonne-stervens-perikelen? Hij zal nog wel 50.000 jaar voor ons schijnen.
   Wat zei die Rus nog meer, moest de industrie zoals die huidig is de oplossing gaan bieden?
   Die is toch meer aan het vernietigen dan aan het nuttig bezig zijn voor de mensheid?
   Echt er moeten werkelijk mensen komen die vernieuwend bezig gaan voor mens, natuur, en welzijn en voldoende voor iedereen.

   1 likes
 2. Ik zou het niet erg vinden en zeker als Poetin beslist om gas etc. afvoer te stoppen voor EU.. Wij verdienen het om te lijden, want wij geven geen fuck om mensen of alles wat leeft, wij hebben geen respect en we zijn allemaal schuldig voor de destructie en moorden in de wereld dat door het westen/elite/overheid word gedaan. Meesten weten het niet en moeten zich doodschamen of snel wakker/bewust worden.

  25 likes
  • Spreek voor jezelf, ik voel me absoluut niet schuldig voor de destructie en moorden in de wereld en velen met mij ook niet, dus waarom zouden wij het verdienen om te lijden? De mensheid wil gewoon een normaal leven leiden en hebben geen enkele behoefte aan oorlog of welke strijd dan ook, totaal geen behoefte aan ellende, honger, discriminatie, angst, tekorten, depressies, etc. maar dat hebben we dus zelf gedaan? Daar is de elite schuldig aan. Op de een of andere manier denken ze daar zelf hun voordeel uit te kunnen halen. De elite heeft totaal geen respect, die geven niks om mensen en alles wat leeft. Maar schuif het maar gewoon op ons af zodat we ook nog een schuldgevoel moeten hebben voor hun daden. Nu ga je wel heel erg ver.

   12 likes
   • Misschien iets om na te denken waarvoor je nou echt belastinggeld voor betaald. Dat er misschien een gedeelte naar “uitkering” gaat of naar “belangrijke zaken”, maar dit vind ik gewoon bullshit. Wij betalen gewoon mee aan alle oorlogen, zodat de elite wapens kunnen leveren aan hun eigen gecreëerde rebellen zoals IS. Dat bedoel ik ermee dat we ook schuldig zijn, maar idd de uitvoerders zijn de elite dus het is beide kampen die hier de schuld krijgen. Zoals hun als ons.

    0 likes
    • Het is onze schuld?tja als je zo kortzichtig bent kan je alles bij ons neer leggen.ik en de meeste van ons kiezen er niet voor om een auto te rijden die op fossiele brandstof rijd je hebt geen andere keus soms, die heren die Elite zo gezegt houden alles tegen en willen eerst alles wat moeder aarde beheert opmaken en de wereld vergiftigen met die zooi auto’s op water bestaan allang maar zie jij ze rijden?ik niet die dingen worden allemaal achter gehouden en als jij blind bent om zo alles aan elkaar te linken dat het allemaal onze schuld is sta jij ver van de mensheid af.Niemand wil oorlog,hongersnood en alle andere ellende alleen de mensen die daar geld aan verdienen en Ja die zijn er.BTW de zee stoot jaarlijks meer co2 uit dan de mensheid in 5 jaar en als je logisch naar denkt als zee ijs smelt stijt de zee spiegel niet hoor zoals zoveel mensen word voor gelogen alleen als het landijs smelt maar daar is nog geen sprake van.
     Meer zon betekend meer regen en bewolking en uiteindelijk meer kou omdat de zon er niet door komt snap je m nog .
     Het enige wat een hoop mensen moeten doen is eens hun ogen open te doen voor de echte wereld en minder op hun kl*** telefoon kijken en wakker worden en hoe meer mensen dat doen hoe moeilijker het voor de Elite word om hun plannetjes door te drukken.

     2 likes
    • Daar zijn wij niet schuldig aan. Geen mens kiest ervoor om hier aan mee te betalen, maar dat wordt voor ons beslist. Daar hebben we geen enkele zeggenschap over dus ook geen schuld aan. En wij maar bezuinigen, er komt geen eind aan.

     2 likes
    • Ik ben het geheel eens met Faith,

     De mens is veel onschuldiger dan wij denken.

     1 likes
 3. De Chemtrails zorgen voor minder zonneactiviteit; die blokkeren het zonlicht dus stop die zooi en het gaat helemaal goed komen. Verder zie bericht hierboven.

  9 likes
  • hoge vliegtuigwolken (die jij chemtrails noemt) houden netto warmte vast en zorgen dus voor opwarming

   3 likes
   • Het gaat om het patroon, dat is niet natuurlijk.

    1 likes
    • Vanzelfsprekend is het niet natuurlijk. Vliegtuigen zijn door mensen gemaakt.
     Maar eenmaal op grote hoogte achtergelaten gedragen die vliegtuigwolken zich zoals je volgens de natuurkunde zou kunnen verwachten, vergelijkbaar met hoge cirrus-bewolking; die is wel natuurlijk.

     2 likes
   • Chemtrails bestaan niet. Die strepen waar jullie het over hebben daar heb ik toevallig een stukje over gelezen gisteren.

    Die strepen in de lucht die sommige vliegtuigen maken zijn om kunstmatige propagatie te creëren.

    Zonder radio propagatie kunnen we niet zenden(zie radio propagatie op internet) Anders verdwijnen de( radio)golven direct de ruimte in. Nu worden ze terug gekaatst naar de aarde.

    En omgekeerd je kunt dus niet van af de ruimte naar de aarde zenden als er propagatie is.

    De golfen worden dan terug gekaatst en bereiken de aarde niet. Van daar dat je op sommige dagen geen of slecht bereik hebt met je gps navigatie.

    1 likes
  • Jij met je chemtrails….

   7 likes
 4. He lekker, de mini – ijstijd komt eraan.
  Dat betekent mini ijsvrij, mini sneeuwpoppen, mini elfsteden tocht, mini snert met mini worst.
  Zin an….

  14 likes
 5. De drie meest voorkomende broeikasgassen:
  1. Co2 met 15 %
  2. Methaangas met 25%
  3. Het gevaarlijkste en meest voorkomende broeikasgas ter wereld met 60% ???
  WATERDAMP!!! Natuurlijk ook veroorzaakt door de mens!

  4 likes
  • 2 opmerkingen:
   1e: methaan is weliswaar PER MOLECUUL 20x zo’n krachtig broeikasgas als CO2, maar omdat de concentratie CO2 meer dan 200x zo hoog is als van CH4 levert CH4 een veel kleinere bijdrage dan CO2.
   De bijdrage van H2O is zeker 60% (waarschijnlijk meer) en die van CO2 ca 20% De rest wordt gevuld door inderdaad CH4, O3, NOx, Cfk’s, HFK’s en eigenlijk ieder gasvormig molecuul met 3 of meer atomen.
   2e: Waterdamp mag dan de grootste bijdrage aan het broeikaseffect leveren, het kan niet verantwoordelijk zijn voor de VERSTERKING van het broeikaseffect, want de concentratie is onmiddellijk gekoppeld aan de luchttemperatuur — stijgt die, dan zal die meer H2O kunnen bevatten en omgekeerd.
   Zou je beginnen met meer waterdamp in de atmosfeer brengen, dan zal de overmaat condenseren.
   Begin je echter met meer CO2 in de atmosfeer brengen, dan zal die het broeikaseffect een beetje versterken, de temperatuur zal een beetje stijgen en dan zal daardoor de concentratie H2O ook stijgen, waardoor het op zich geringe effect van de extra CO2 wordt versterkt — een van de vormen van positieve terugkoppeling in het klimaatsysteem.

   3 likes
 6. Dit is toch geen nieuws, dit is toch allang bekend….
  Op elk goed wetenschappelijk programma wordt dit al jaren uitgelegd en met allerlei feiten onderbouwd.
  Bijv. Dat het bevroren gedeelte van de zee rond de Noordpool alleen maar toeneemt, enz.
  Wij mogen van geluk spreken met al onze vervuiling dat de zonneactiviteit afneemt, anders hadden we binnen enkele tientallen jaren echt een groot probleem.
  Probleem is natuurlijk hiermee niet opgelost, maar alleen vooruit geschoven. De mensheid kennende zal er helaas pas weer actie worden ondernomen als de symptomen al heel erg duidelijk zijn.
  En de hardroepers in deze wereld zullen wel weer zeggen; zie je wel de vervuiling valt best mee. Ook dat is nooit anders geweest, de minst intelligente mensen zijn altijd aan de macht geweest………

  4 likes
 7. Ik roep Al Gore op om een Inconvenient Truth 2.0 uit te brengen met deze nieuwe inzichten. De aarde moet gered worden van deze cooling down. Oplossing is om meer fossiele brandstoffen te verstoken en het broeikaseffect zijn werk te laten doen door de temperatuur stabiel te laten zijn. Er zullen uiteraard legio wetenschappers zijn die er een paar onderzoeksresultaten en plaatjes bij kunnen verzinnen, waarbij Al deze keer niet de keukentrap nodig heeft, maar diep moet bukken. Bijkomend effect is dat de inkomstenstroom van Al ook een nieuwe impuls krijgt. De nobelprijs voor de Vrede moet met vooruitwerkende kracht uitgereikt worden.

  2 likes
 8. Gissen = missen. Meten = Weten

  4 likes
 9. En zo springen we van; “Nederland onder 10 meter water door de opwarming, met Breda als het nieuwe Zandvoort aan de Zee” naar “Weer ieder jaar een elfstedentocht en hoge energierekeningen” en als het meezit lopen of rijden we straks naar Engeland over het ijs van de noordzee.

  3 likes
 10. En wat deze Amerikaanse wetenschapper ter plekke aan het doen is is natuurlijk NEP…
  Als ik deze foto’s zioe lijkt het me dat we allemaal een opblaas bootje moeten gaan aanschaffen!!

  http://www.slate.com/blogs/future_tense/2014/09/16/jason_box_s_research_into_greenland_s_dark_snow_raises_more_concerns_about.html

  3 likes
 11. Het is een zionistisch complot!!!!!

  3 likes
 12. 1. De temperatuur: 2014 vertoont tm aug een gemiddelde tempverhoging (tov ’50-’80) van 0.65. en is daarmee op weg vlak achter het recordjaar 2010 te eindigen. Sinds ongeveer 1975 vertoont de temperatuur een stijgende trend van ca. 0,16°/ 10jaar, met daar bovenop fluctuaties naar boven en naar beneden (door de zonnecyclus, vulkanisme, El Nino/La Nina etc.).
  De trend zou nu dus uitkomen op een verhoging van .64.
  Waarom heeft iedereen het over “sinds 1997”? Omdat in 1998 de wereldtemperatuur door een zeer sterke El Nino een extreme uitschieter naar boven liet zien van .62. In 1997 was dit .46; in 1999 en 2000 .42.
  Iedereen die de temperatuurgrafiek even bekijkt (http://data.giss.nasa.gov/gistemp/graphs_v3/Fig.A2.gif) ziet meteen dat een vergelijking met 1998 een beetje verdacht is. Waarom kijk je niet gewoon naar de trend over 30 jaar? Die zet gewoon door.

  2. De Zon: de huidige cyclus 24 heeft weliswaar minder zonnevlekken (max 90 tegen 115 in cyclus 23) maar de TSI-waarden doen nauwelijks onder voor die van cyclus 23. het is me een raadsel waarom deze meneer over 1990 begint, want de grootste TSI-waarde was in 1960 (cyclus 19). Vervolgens een dip in cyclus 20, ongeveer even zwak als de huidige 24, weer hogere waardes in 21 en 22 en wat minder in 23.
  Als er al iets opvalt dan is het dat er nauwelijks verband te zien is met de temperatuurstijging vanaf 1975.

  3 likes
 13. is het juist de globale opwarming die uiteindelijk zorgt dat het kouder word?

  0 likes
 14. we zijn een 10 tal jaar geleden begonnen met temperatuuur metingen met minder dan de helft van die thermometers dan al die jaren er voor en dus krijg je natuurlijk nieuwe records !
  daarnaast is door de hele geschiedenis heen verschillende themparturen waar genomen en dat is ook in die ijsboringen te zien en in de verschillende rotslagen … dus dat is allemaal niks nieuws!
  thempratuur is nooit het zelfde wij denken allemaal in hokjes en statestieken maar waarom …het is zoals het is!
  en oja …het gevaarlijkste gas is niet CO2 maar bepaalde industrieele gassen die vrijkomen die zijn tot 100x zwaarder dan CO2 en daarnaast bomen terug planten na het kappen zou ook veel schelen …iemand gezien hoeveel er wereldwijd gekapt word ? die bomen zijn er niet voor niks die nemen veel schadelijke gassen op en geven zuurstof …. dus hoe minder bomen hoe minder zuurstof !

  2 likes
 15. Als ik nou kijk naar wat IK als persoontje aan grondstoffen consumeer en aan afval produceer en dat vermenigvuldig ik met pakweg 4 miljard (nee geen 7, ik ben erger dan anderen denk ik dan maar), dan……

  -maakt het mij niet uit of het er warmer of kouder van wordt….maar dat het negatieve invloed heeft staat vast.

  Kunnen we het er dan over eens zijn dat IK niet onschuldig ben?

  2 likes
 16. Het zuidpool ijs is nog nooit zo dik geweest. dat klopt, maar het noordpool ijs niet.
  Dit komt waarschijnlijk door de magnetische poolshift. De Magnetische Noordpool verplaatst zich sneller en sneller, terwijl de magnetische zuidpool zich nauwelijks verplaatst.

  1 likes
 17. Vraag me af of die gast chemtrails überhaupt op z’n radar heeft en die dus ook heeft meegenomen als mogelijke oorzaak. De globale toepassing daarvan is ook rond 1997 begonnen.

  1 likes
 18. Wel, Ik dacht door het opwarmen van de aarde smelten ijskappen en daardoor koelt de zee af waardoor het dan globaal kouder word.

  0 likes
 19. Zelfs de ijsbrekers moeten nu beducht zijn op dikker en harder ijs vanwege de extra koeling.
  Betekend dikkere stalen beog en meer vermogen!!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

zon

Zon gaat in ‘lockdown’: Lage zonneactiviteit ‘doet temperaturen kelderen’

De zon gaat in ‘lockdown’. Het zonneminimum ...

kleine ijstijd

Kleine ijstijd op komst? De voorspellingen van de NASA zullen u verrassen

De hele dag door wordt u bestookt ...