Binnenland

Werkdruk artsen neemt toe door ‘desinformatie’, beweert de NOS: zo reageren artsen

Help anderen door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

Huisartsen beweren veel tijd kwijt te zijn aan het tegengaan van ‘desinformatie’ die patiënten op het internet vinden.

Uit een enquête van de NOS en artsenfederatie KNMG blijkt dat de helft van de 670 ondervraagde artsen er elke week last van heeft. Bij 14 procent is dat dagelijks.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

De NOS zegt er niet bij dat slechts een minderheid van de artsen vindt dat de werkdruk toeneemt door online ‘desinformatie’, merkt jurist Stan Baggen op.

Volgens artsen hebben patiënten het vaakst ‘verkeerde’ ideeën over vaccinaties, allergieën, vitamines en anticonceptie.

KNMG denkt dat het actief tegengaan van ‘desinformatie’ kan helpen. Merk op dat René Héman voorzitter is van de KNMG. Hij riep artsen in maart 2020 op om geen kritiek te hebben op het ministerie van VWS, de GGD’en en het RIVM ‘tot de crisis voorbij is’.

Nergens last van

“Tja, en dan nu klagen dat artsen ‘zoveel tijd kwijt zijn aan desinformatie’,” reageert huisarts Els van Veen. “Eerlijk gezegd heb ik op mijn spreekuur nergens last van. Maar ik noem zaken ook niet snel desinformatie, ik verdiep me liever door artikelen te lezen en goed te luisteren naar de patiënt.”

“Misschien moeten medici zich gewoon eens gaan verdiepen in de materie, […] want dokters die zich niet verdiepen en het debat niet durven aangaan omdat ze anders reprimandes krijgen van de inspectie zijn nou niet bepaald degenen die onderscheid kunnen maken tussen juiste informatie en desinformatie,” aldus Van Veen.

Huisarts Frank Peeters vraagt: “Hebben mijn volgzame collega’s dit niet enkel aan zichzelf te danken door de desinformatie over corona en de ‘vaccins’ in de media nooit tegen te spreken?”

Samenwerkten met de overheid

Volgens arts Jona Walk is het echte probleem de toenemende kloof tussen artsen en de patiëntenpopulatie.

Ze wijst erop dat artsen van 2020 tot 2022 samenwerkten met de overheid om de stemmen van hun patiënten van het internet te laten verwijderen.

“De groeiende kloof tussen artsen en een deel van de patiënten waar zij zorg voor dragen is een groot probleem. Maar zogeheten ‘desinformatie’ is een symptoom van die kloof, niet de oorzaak. En in dit geval zal agressieve symptoombestrijding de onderliggende ziekte waarschijnlijk verergeren,” schrijft ze op LinkedIn.

Ik denk dat we ons beter kunnen inzetten voor meer tijd voor goede voorlichting in de spreekkamer en oprechtere communicatie vanuit instanties, aldus Walk.

Waarop arts Paul van Hoek zegt: “Jona, we weten allemaal wat hier aan de hand is. We zijn keihard voorgelogen ten aanzien van het gevaar van COVID-19 en de benefit/risk van de injecties. De meeste artsen deden hier bewust of onbewust aan mee. Het vertrouwen van veel mensen is onherstelbaar beschadigd en terecht.

Dedain

Om een voorbeeld te geven: volgens huisarts Alida uit Amsterdam is er sprake van ‘desinformatie’ als je zegt dat je een ontstoken knie hebt door de Covid-vaccinatie.

“Dit is precies het dedain waardoor mijns inziens het vertrouwen in medici is gedaald. Niet alleen volgden huisartsen de afgelopen jaren klakkeloos allerlei maatregelen waar geen wetenschappelijke basis voor was, ook hielden ze zich stil toen artsen verketterd werden en de ergsten deden meldingen bij de inspectie om hun collega’s te verlinken,” schrijft Van Veen.

Op 21 november 2020 zei huisarts Alida: “Als het vaccin er is, ga ik ervoor. De kans op ernstige schade of dood door deze prikken, acht ik kleiner dan COVID-19 zelf en de daarbij komende inperkingen.”


Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 128 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

75 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeroen
Jeroen
1 maand geleden

 “Hebben mijn volgzame collega’s dit niet enkel aan zichzelf te danken door de desinformatie over corona en de ‘vaccins’ in de media nooit tegen te spreken?”
Klaboom! HONDERD PUNTEN voor Frank Peeters. Hij haalt me de woorden uit de mond!

Alf
Alf
1 maand geleden

De NOS maakt iedereen ziek door desinformatie elke dag te verspreiden.

Piet
Piet
1 maand geleden

Dat begint al bij het niet tegenspreken van de vaccinaties, slecht advies voor een experimenteel vaccin. Nu de waarheid naar boven komt en inderdaad de spuiten gevaarlijk zijn . Het is dan logisch dat de patiënt bij zijn gezondheidskundige vragen stelt. Het wordt nog sterker als er een oordeel komt of artsen, deze vaccinatie hadden mogen doen.

JohnC
JohnC
1 maand geleden

Het klinkt haast dat mensen onterecht naar een huisarts gaan met klachten en dat dat de artsen veel tijd kost. Als dat inderdaad is wat artsen bedoelen dan is dat heel kwalijk!

De enorme stijging in sterfte cijfers zijn er. Veel vaker dan in het verleden hoor je nu ziekenauto’s met alarm. Er gaan veel meer jonge mensen dood in je omgeving. Veel mensen klagen over erg weinig energie …. Maar er zijn ook tal van de klachten die allemaal met het vaccin te maken hebben.
En de vraag is: kunnen artsen werkelijk de klachten die mensen hebben thuis brengen …
En kunnen ze er nog wat aan doen?

Back to top button
75
0
We lezen graag je reactie!x