CoronaMens en Dier

‘Werkelijk schandalig’ dat kritische artsen op deze manier behandeld worden door de inspectie

Help ons door deze informatie met vrienden op je social media te delen!

Op 25 januari 2022 schoot de Denktank Desinformatie in actie. Een arts zou ‘helemaal losgaan op Twitter en veel artsen woest maken’.

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ), ook deelnemer van de Denktank, zette de vraag door naar het toezicht op de eerstelijnszorg, ontdekte data-analist Daniël van der Tuin.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Twee dagen eerder was er op Twitter commotie ontstaan onder een groep artsen, naar aanleiding van een tweet van huisarts Els van Veen. Het groepje stuurde een boze e-mail naar de inspectie.

Klopjacht

Een maand later, op 24 februari 2022, bleek uit een artikel in de Stentor dat dit groepje artsen bestaat uit activisten die een klopjacht voeren op in hun ogen foute artsen in Nederland. Ze hadden op dat moment al tientallen klachten ingediend, waarvan er zes gericht waren tegen Van Veen.

De Denktank Desinformatie liet de oren hangen naar de activisten. Een jaar later, op 1 februari vorig jaar, moest Van Veen op gesprek komen bij de gezondheidsinspectie.

Van Veen vraagt zich nu af of de artsen die zij kennelijk in januari 2022 ‘woest’ heeft gemaakt met een reactie op Twitter, dezelfden zijn die de zes meldingen hebben gedaan.

Opheffen

Tijdens het gesprek in februari noemden de inspecteurs de ‘consensus van de beroepsgroep’. “Maar wat is eigenlijk die ‘consensus’?” vraagt de huisarts, die ook is uitgenodigd om met de commissie van de Tweede Kamer te spreken die de coronamaatregelen onderzoekt. “Is dat de mening van een groep artsen die samenwerkt met de denktank? Mogen artsen geen andere mening meer hebben dan deze zes?”

Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons wil weten wat Van Veen eigenlijk precies misdaan heeft dat zij zo aan een onderzoek wordt onderworpen. “Het enige wat ik kan bedenken is dat zij (als arts, als professional) een kritische kijk had op het beleid rondom corona. Sinds wanneer is dat reden voor onderzoek?”

Simons hoopt van harte dat ‘ze deze hele inspectie opheffen’. “Dit heeft niets meer te maken met kwaliteit van zorg, maar alles met een heksenjacht op artsen die naar eer en geweten handelen.”

Covid-jihadisten en Twitter-dorpsgekken

“Dat kritische artsen op deze manier behandeld worden door de IGJ is werkelijk schandalig,” vindt ze.

Data-analist Cees van den Bos vraagt zich af of de IGJ ook de hele context bekijkt waarin de uitspraken zijn gedaan. “Van Veen werd al die tijd door een groepje covid-jihadisten en Twitter-dorpsgekken aangevallen. Als je al uitingen op een bovenwegertje gaat leggen, moet je dat wel in de context van die groepsgewijze aanvallen beoordelen. Lijkt mij een beste klus voor een *kuch* onafhankelijke entiteit als de IGJ,” aldus Van den Bos.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 140 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

64 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
3 maanden geleden

Wat zijn dat voor artsen, die doelbewust proberen een collega-arts zo ongelooflijk onderuit te schoppen?

Voor MIJ zijn dat in ieder geval geen artsen, die überhaupt nog WETEN, wat precies het beroep van een arts inhoudt.

Wat dat betreft is het beroep van arts ongelooflijk gedegradeerd tot een niveau van een eersteklas metselaar (niet dat ik vind dat dat geen eerzaam beroep is hoor!), maar het beroep van arts WAS ooit iets bijzonders.

Dat was dan in een tijd, waarin een afgestudeerd arts ook een eed aflegde: de zogenaamde Eed van Hippocrates. U zult alles doen om het lijden van de patiënt te verlichten EN u zult de patiënt gedegen informeren (informed consent).

Wat is daar nu, anno 2024, in Godsnaam nog van over?

Els van Veen hoort, samen met nog wat andere ECHTE artsen, tot de groep, die het eervolle van het beroep van arts nog WEL in hun vaandel hebben staan.

Iedere arts, die NIET achter deze kanjers staat, verdient het niet om nog vertrouwd te worden. Dat klinkt heel boud, maar zij zouden en masse achter deze fantastische artsen moeten staan.

In plaats daarvan gaan zij, althans in mijn ogen, alleen maar voor het grote geld. Dit heeft absoluut niets meer te maken met WAAR een arts in principe voor hoort te staan.

In feite is het beroep van arts sowieso al gedegradeerd. Waar zij OOIT geneeskunde studeerden, is het nu niets anders meer dan medicijnen studeren.

Een zeer wezenlijk verschil. Althans wederom in MIJN ogen.

Ik kan alleen maar de hoop uitspreken, dat dit hele akkefietje van de Inspectie voor de Gezondheidszorg in relatie tot Els met een sisser afloopt.

Want DAT verdient zij!

Henk
Henk
3 maanden geleden

De ambtenaren zijn nooit onafhankelijk, maar lakeien van de politieke macht die hun broodheer is.

De IGJ is daar zeker geen uitzondering op. Integendeel!
Zij vormen een inquisitie van de NWO wef-marjonetten van de demissionaire regering, die in toenemnde mat hun wef-missie uitvoeren. Gewetenloos ondemocratisch, onredelijk, dictatoriaal, misdadig!
IGJ ambtenarij werkt daar vol aan mee. En is een slooohamee voor verantwoorde geneeskunde en zorg in Nederland.

Maar het zijn juist zij die gesloopt moeten worden.

Dikke middelvinger naar de WEF
Dikke middelvinger naar de WEF
3 maanden geleden

Het hele probleem hier in Nederland is dat we de oren te veel laten hangen naar een klein groepje activisten. Dit geldt voor corona, maar ook voor de wegblokkade op de A10, Deze activisten krijgen alle rust en ruimte om Nederland te ontwrichten terwijl een vreedzame Corona demonstratie gelijk met geweld uiteen werd geslagen. Er is in onze “democratie” geen ruimte meer voor een kritische blik naar het overheidsbeleid zelfs niet naar het falende overheidsbeleid.

Moniek
Moniek
3 maanden geleden

Het lijken net de jaren 40-45

Back to top button
64
0
We lezen graag je reactie!x