Great ResetBuitenland

Forum voor Democratie gaat TERUG naar het World Economic Forum

Help anderen door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Terugkerend Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) gaat over twee weken naar het WEF in Davos. Mogelijk gaat Thierry Baudet met hem mee, zei de FVD-leider in Forum Inside.

“Toen wij hier enkele jaren mee begonnen, wist half Nederland niet wat het WEF was,” aldus Baudet.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Nederlandse bewindspersonen zeggen dat ze daar als privépersonen naartoe gaan, maar dat is volgens hem onzin. “Ze gaan met het regeringsvliegtuig en worden daar aangekondigd als minister. Dus ze zitten daar als bewindspersoon.”

Duidelijk van staatswege

Van Houwelingen voegde toe dat dit wordt gecoördineerd door het Nederlandse attaché dat daar zit. “Dat is ook duidelijk van staatswege.”

Hij gaat vragen wie de taken van Kaag en Hoekstra bij WEF-projecten gaan overnemen, nu zij weg zijn. Waarschijnlijk worden ze ‘opgevolgd’ door andere kabinetsleden, maar dat weten we niet zeker, aldus Van Houwelingen.

Ongelooflijk

Oud-senator Paul Cliteur deelde nog een opmerkelijke anekdote. Hij zei dat Hoekstra zich een keer afmeldde voor een vergadering in de Eerste Kamer met als reden: hij móest naar Davos. “Ongelooflijk.”

De jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum vindt plaats van 15 tot 19 januari en wordt beveiligd door 5000 soldaten.

Vorig jaar vloog Baudet naar Davos om te kijken wat daar gebeurt en verslag te doen.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5 162 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

81 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Edward S
Edward S
3 maanden geleden

Het WEF was toch volgens Rutte een boekingsbedrijfje die wat bedden regelde? En volgens Segers een praatclubje! We weten inmiddels wel beter!

Charlotte
Charlotte
3 maanden geleden

Dat is top!!..💪 eens kijken of ze iets kunnen bereiken zal moeilijk zijn met 5000 soldaten!!..🫢 het zogenaamde praat clubje.. Zet um op mannen, maar wees voorzichtig, het zijn criminelen…🙈🤡🤬💪💪💪

Carl
Carl
3 maanden geleden

Op de video van Baudet kon je heel goed dat de bijeenkomsten van het WEF eigenlijk een soort seminars zijn waar heel gedetailleerd plannen voor de toekomst worden besproken en uitgelegd: op gebied van communicatie, consumptie, mobiliteit, wonen. Dat zijn allemaal dingen die eigenlijk op regionaal en nationaal niveau besloten zouden moeten worden. Het WEF functioneert dus als een soort overkoepelende wereldregering, maar niet officieel, dus moet het afgezwakt worden tot een praatclubje waarin vrijblijvend ideeën worden uitgewisseld.

Snappie007
Snappie007
3 maanden geleden

Ze mogen toch niet in de zaal komen waar pappa Klaus aan het woord komt……

Back to top button
81
0
We lezen graag je reactie!x