Homepagina » Buitenland » “Westen gebruikt terrorisme als nieuw instrument om het Midden-Oosten te onderwerpen”
"Westen gebruikt terrorisme als nieuw instrument om het Midden-Oosten te onderwerpen"

“Westen gebruikt terrorisme als nieuw instrument om het Midden-Oosten te onderwerpen”

Westerse landen gebruiken terrorisme als instrument om controle uit te oefenen. Dat zei de Syrische president Bashar al-Assad tijdens een recent interview. Hij zei ook bereid te zijn om op te stappen als daardoor een einde zou komen aan het vier jaar durende conflict.

“Al vanaf het begin was het ons duidelijk dat het terrorisme in Syrië vanuit het buitenland werd gestuurd,” zei Assad tegenover de Iraanse zender Khabar TV. President Assad denkt dat de door Amerika geleide coalitie tegen de Islamitische Staat (IS) ineffectief is omdat het Westen de terreurgroepen niet wil verslaan.

Hij zei dat het Westen ervoor wil zorgen dat de verschillende partijen blijven strijden, zodat Syrië, Irak en andere landen in de regio nog decennia of misschien wel generaties lang zwak zullen staan.

Verder uitgebreid

“Hoe kunnen de Verenigde Staten en hun bondgenoten terrorisme of ISIS in Syrië en Irak bestrijden, terwijl hun belangrijkste bondgenoten Erdogan en Davutoglu terroristen steunen en in staat stellen de grens over te steken en wapens, geld en vrijwilligers mee te nemen?” vroeg hij zich af.

Sinds de vorming van de anti-ISIS-coalitie heeft de terreurgroep zich verder uitgebreid en zijn er meer strijders bijgekomen, aldus de Syrische president. “Als God het wil zullen Syrië, Iran en Hezbollah in staat zijn om het terrorisme – dat een nieuw instrument is om de regio te onderwerpen – te verslaan,” benadrukte hij.

Betere kans op succes

Hij denkt dat Rusland, Iran, Irak en Syrië een betere kans hebben op succes. “Rusland heeft nooit geprobeerd iets op te dringen aan Syrië,” zei hij. “In tegenstelling tot de VS is Rusland tegen bemoeienis, hegemonie en overtredingen van het VN-Handvest.”

President Assad zei dat hij bereid is om met alle Syriërs in dialoog te gaan, maar niet met buitenlandse machten. “Als het Syrische volk beslist dat een bepaald individu moet blijven, blijft hij; en als het Syrische volk beslist dat hij moet gaan, gaat hij gelijk,” zei de president. “Als mijn vertrek de oplossing is, zal ik opstappen.”


[RT]Vond je deze info belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

is-terroristen

IS-terroristen op tv: ‘Ja, wij werkten samen met Amerikaanse leger’

Gevangengenomen IS-terroristen hebben op tv toegegeven dat ...

politiek leider

Politiek leider: ‘Dit geheime genootschap bepaalde dat Rusland de vijand is’

Vladimir Zjirinovski is de leider van de ...