Buitenland

“Westen gebruikt terrorisme als nieuw instrument om het Midden-Oosten te onderwerpen”

Help mee door dit met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Westerse landen gebruiken terrorisme als instrument om controle uit te oefenen. Dat zei de Syrische president Bashar al-Assad tijdens een recent interview. Hij zei ook bereid te zijn om op te stappen als daardoor een einde zou komen aan het vier jaar durende conflict.

“Al vanaf het begin was het ons duidelijk dat het terrorisme in Syrië vanuit het buitenland werd gestuurd,” zei Assad tegenover de Iraanse zender Khabar TV. President Assad denkt dat de door Amerika geleide coalitie tegen de Islamitische Staat (IS) ineffectief is omdat het Westen de terreurgroepen niet wil verslaan.

Hij zei dat het Westen ervoor wil zorgen dat de verschillende partijen blijven strijden, zodat Syrië, Irak en andere landen in de regio nog decennia of misschien wel generaties lang zwak zullen staan.

Verder uitgebreid

“Hoe kunnen de Verenigde Staten en hun bondgenoten terrorisme of ISIS in Syrië en Irak bestrijden, terwijl hun belangrijkste bondgenoten Erdogan en Davutoglu terroristen steunen en in staat stellen de grens over te steken en wapens, geld en vrijwilligers mee te nemen?” vroeg hij zich af.

Sinds de vorming van de anti-ISIS-coalitie heeft de terreurgroep zich verder uitgebreid en zijn er meer strijders bijgekomen, aldus de Syrische president. “Als God het wil zullen Syrië, Iran en Hezbollah in staat zijn om het terrorisme – dat een nieuw instrument is om de regio te onderwerpen – te verslaan,” benadrukte hij.

Betere kans op succes

Hij denkt dat Rusland, Iran, Irak en Syrië een betere kans hebben op succes. “Rusland heeft nooit geprobeerd iets op te dringen aan Syrië,” zei hij. “In tegenstelling tot de VS is Rusland tegen bemoeienis, hegemonie en overtredingen van het VN-Handvest.”

President Assad zei dat hij bereid is om met alle Syriërs in dialoog te gaan, maar niet met buitenlandse machten. “Als het Syrische volk beslist dat een bepaald individu moet blijven, blijft hij; en als het Syrische volk beslist dat hij moet gaan, gaat hij gelijk,” zei de president. “Als mijn vertrek de oplossing is, zal ik opstappen.”


[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x