Homepagina » Buitenland » “Genetisch gemodificeerde muggen kunnen oorzaak zijn van uitbraak zikavirus”
"Genetisch gemodificeerde muggen kunnen oorzaak zijn van uitbraak zikavirus"

“Genetisch gemodificeerde muggen kunnen oorzaak zijn van uitbraak zikavirus”

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft een internationale noodtoestand voor de volksgezondheid afgekondigd vanwege de verspreiding van het zikavirus. In gebieden waar het zikavirus veel voorkomt, lijken opvallend veel kinderen geboren te worden met een te kleine schedel.

De WHO wil dat er meer werk wordt gemaakt van het bestrijden van de mug die dit en andere virussen overbrengt, de Aedes aegypti-mug.

De uitbraak is mogelijk veroorzaakt door de aanwezigheid van genetisch gemodificeerde muggen in Brazilië. In 2012 liet het Britse biotechbedrijf Oxitec de superinsecten vrij in het noordoosten van Brazilië om de muggenpopulatie die het dengue- en zikavirus verspreidt in te dammen.

Meer kwaad dan goed

Men uitte destijds zorgen over het vrijlaten van genetisch gemodificeerde muggen zonder onderzoek te doen naar eventuele gevolgen. “Het is een hele experimentele benadering die nog niet succesvol is getest en mogelijk meer kwaad dan goed doet,” vertelde dr. Helen Wallace, directeur van GeneWatch, destijds aan The Guardian.

De eerste besmettingsgevallen werden geconstateerd in het noordoosten van Brazilië, het gebied waar Oxitec de muggen heeft vrijgelaten. Naar schatting 1,5 miljoen mensen zijn inmiddels besmet met het virus.

Verergert

De genetisch gemodificeerde muggen moesten ervoor zorgen dat nakomelingen zich niet meer konden voortplanten. Door de aanwezigheid van het antibioticum tetracycline – dat voorkomt in de bodem, het oppervlaktewater en voedsel – zou een deel van de muggen toch kunnen overleven.

Critici suggereren dat de muggen het als gevolg van onbekende mutaties mogelijk juist goed doen in het wild, waardoor de verspreiding van het zikavirus alleen maar verergert. “Veel dieren eten muggen,” zei Jaydee Hanson van het Amerikaanse Center for Food Safety. “Ze introduceren volstrekt nieuw genetisch materiaal in het ecosysteem.”

[RT]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

14 reacties

 1. Het is het Tdap vaccin wat veel zwangere vrouwen in Brazilië kregen vanaf jan 2015.
  Dit was een nieuw vaccin,een variant op onze DKTP.

  Alle vrouwen met een gehandicapte baby vanaf oktober vorig jaar,hebben zo’n injectie gekregen.
  De smerige leugen over muggen wordt weer gretig overgenomen en herhaald door de media.

  13 likes
  • Juist, gezien deze muggen al voor duizenden jaren voorkomen, inclusief dat virus, nu ineens zouden mensen ziek worden en worden er kinderen met afwijkingen geboren.
   Terwijl wetenschappelijk nog steeds niet is aangetoond, dat dit virus afwijkingen veroorzaakt met boorlingen.
   Maar het is makkelijker om de schuld met andere te leggen, in de plaats van die verplichte vaccinatie de schuld te geven, wat dat past niet in het plaatje!!

   3 likes
  • Ik heb het ook gelezen maar het Tdap vaccin is uitgerold in menig land aan zwangere vrouwen, van Brazilie, argentinie, Costa Rica, Nieuw Zeeland en Belgie aan toe nadat het veelzijdig is gebruikt in de UK en de US.
   Komen daar nu ook massaal kindjes ter wereld met een te kleine schedel en niet goed ontwikkelde hersenen ?? , volgens mij niet want dan hebben we het over honderd duizenden baby’s en niet rond de 5000 ?? nu ?.
   Dus dat het aan het vaccin ligt is uiterst discutabel, ik zeg niet dat die rommel niet voor problemen kan zorgen, zelf wil ik niks te maken hebben met vaccins maar niet te snel iets de schuld geven wat wereldwijd is en nog steeds word verstrekt.

   1 likes
   • Water dat vervuild is met rioolwater bevat veel meer muggen, die bovendien groter en sneller zijn, zo blijkt uit onderzoek van de Emory-universiteit in Atlanta.

    http://www.mo.be/fr/node/15208

    Oorsprong van het virus

    http://www.news-medical.net/health/Virus-Origins-(Dutch).aspx

    Hieruit kan ik afleiden, dat virussen een gastheer nodig hebben, ook meestal hun oorsprong vinden in water, waardoor er ook weer andere varianten ontstaan.
    Vele landen hebben ondertussen te maken met vervuilde tot zeer vervuilde waterlopen, denk maar aan Brazilië waar vorig jaar een goud mijn dam is gebroken, waardoor er duizenden liters zwaar vervuild water is vrijgekomen.
    Muggen leggen hun eitjes op-in het water, waarna de muggen larven zich te goed doen aan micro organismen, deze worden dan weer besmet door bacteriën en virussen, die een gastheer-vrouw nodig hebben om zich voort te planten, in dit geval dus muggenlarven.
    Deze muggenlarven groeien uit tot volwassen exemplaren, vrouwtjes hebben bloed nodig (het zijn alleen vrouwtjes muggen die steken) zij zijn ook diegene die virussen overdragen naar andere gastheren-vrouwen, in het geval van nu dus de mens.
    Van bacteriën en virussen is geweten dat ze zich heel snel kunnen aanpassen, ze gaan dus als het ware muteren, vandaar dat virussen die eerst geen gevaar vormen voor de mens, x generaties later wel gevaarlijk kunnen zijn voor de mens.

    Maar als ik nu alles bij elkaar neemt, dan is de mens voornamelijk verantwoordelijk waarom er gevaarlijke bacteriën en virussen ontstaan, vervuiling van de waterlopen is hier voornamelijk de grote schuldige.

    2 likes
  • En nog even ter aanvulling, ik zat eerder te denken aan een lokaal verspreid iets en de bovenstaande bewering aangaande de geintroduceerde mug kan dus een mogelijke verklaring zijn, but we’ll never know (ben ik bang)

   0 likes
 2. Dit is het volgende geplande plan dat zich met uitroeiing van mensen bezig houdt.
  Late we ons zorgen maken over de verdwijning van 10.000 kinderen in europa,
  in Stockholm is er een ware jacht op kinderen door gemaskerde mannen.
  Wat is er in vredesnaam aan de hand? Is dit gelinkt aan de pedofielen, aan kindermisbruik.
  Aan offerrituelen? verschrikkelijk.

  3 likes
  • 10.000 is nogal wat he, en volgens de nationale ombudsman zou het zelfs om 20.000 gaan. Altijd knap dat natte vingerwerk. Alarmerend bericht naar mijn mening, maar lijkt mij wel veel te hoog ingeschat.

   In het groter geheel is het natuurlijk veel zorgwekkender wat er gebeurd op het gebied van genetische modificatie/manipulatie. Wetenschappers die voor God denken te kunnen spelen. Nu weer met de embryo, waarover Hanneke Groenteman in DWDD opmerkte dat het zorgwekkend kan zijn als dit soort technologie in de verkeerde handen valt. Ze verwees indirect aan opkomende rechtse/nationalistische leiders en noemde ook de naam van Mengele. Wat mevrouw Groenteman zich echter moet realiseren dat dit soort technologie allang in verkeerde handen is, namelijk de NWO.

   1 likes
 3. kijk ook eens op beyondthematrix…..

  3 likes
 4. Busted: 25,000 cases of microcephaly in the US per year « Jon Rappoport’s Blog

  Look it up for ex. via David Icke Headlines 2nd Febr. 2016

  0 likes
 5. “she made an elementary mistake: the mosquitoes couldn’t inadvertently insert additional DNA into the Zika virus genome, because Zika has no DNA – it’s an RNA virus. That’s a different type of molecule, Dr Ho. Moreover, the DNA sequence in question is 8400 bases long, almost as long as the entire Zika virus genome. Dr Ho’s purported mechanism is a biological impossibility and the Ecologist story is science fiction.”

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

WHO

WHO: ‘Coronapandemie voorbij? Het ergste moet nog komen’

Dus jij dacht dat de eerste coronagolf ...

gebeuren

Er gebeuren overal ter wereld hele bizarre dingen

Er gebeuren allerlei bizarre dingen op aarde. ...