Buitenland

“Genetisch gemodificeerde muggen kunnen oorzaak zijn van uitbraak zikavirus”

Help anderen door deze info met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft een internationale noodtoestand voor de volksgezondheid afgekondigd vanwege de verspreiding van het zikavirus. In gebieden waar het zikavirus veel voorkomt, lijken opvallend veel kinderen geboren te worden met een te kleine schedel.

De WHO wil dat er meer werk wordt gemaakt van het bestrijden van de mug die dit en andere virussen overbrengt, de Aedes aegypti-mug.

De uitbraak is mogelijk veroorzaakt door de aanwezigheid van genetisch gemodificeerde muggen in Brazilië. In 2012 liet het Britse biotechbedrijf Oxitec de superinsecten vrij in het noordoosten van Brazilië om de muggenpopulatie die het dengue- en zikavirus verspreidt in te dammen.

Meer kwaad dan goed

Men uitte destijds zorgen over het vrijlaten van genetisch gemodificeerde muggen zonder onderzoek te doen naar eventuele gevolgen. “Het is een hele experimentele benadering die nog niet succesvol is getest en mogelijk meer kwaad dan goed doet,” vertelde dr. Helen Wallace, directeur van GeneWatch, destijds aan The Guardian.

De eerste besmettingsgevallen werden geconstateerd in het noordoosten van Brazilië, het gebied waar Oxitec de muggen heeft vrijgelaten. Naar schatting 1,5 miljoen mensen zijn inmiddels besmet met het virus.

Verergert

De genetisch gemodificeerde muggen moesten ervoor zorgen dat nakomelingen zich niet meer konden voortplanten. Door de aanwezigheid van het antibioticum tetracycline – dat voorkomt in de bodem, het oppervlaktewater en voedsel – zou een deel van de muggen toch kunnen overleven.

Critici suggereren dat de muggen het als gevolg van onbekende mutaties mogelijk juist goed doen in het wild, waardoor de verspreiding van het zikavirus alleen maar verergert. “Veel dieren eten muggen,” zei Jaydee Hanson van het Amerikaanse Center for Food Safety. “Ze introduceren volstrekt nieuw genetisch materiaal in het ecosysteem.”

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hendrik
Hendrik
6 jaren geleden

Misschien zit er hier wel een medicijn tussen?

http://stopsprayingcalifornia.com/What_are_they_Spraying.php

gt
gt
6 jaren geleden

kijk ook eens op beyondthematrix…..

Lucie
Lucie
6 jaren geleden

Het is het Tdap vaccin wat veel zwangere vrouwen in Brazilië kregen vanaf jan 2015.
Dit was een nieuw vaccin,een variant op onze DKTP.

Alle vrouwen met een gehandicapte baby vanaf oktober vorig jaar,hebben zo’n injectie gekregen.
De smerige leugen over muggen wordt weer gretig overgenomen en herhaald door de media.

JoGer
JoGer
6 jaren geleden
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

14
0
We lezen graag je reactie!x