Bewustzijn

Wetenschap: mediteren kan racisme de wereld uit helpen

Help ons door dit met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Al na zeven minuten mediteren worden raciale vooroordelen minder, zo hebben Britse wetenschappers ontdekt. Psychologen van de Universiteit van Sussex wilden onderzoeken of mediteren iemands houding ten opzichte van een andere bevolkingsgroep kan doen veranderen.

De gebruikte techniek was metta bhavana, die de ontwikkeling van liefdevolle vriendelijkheid nastreeft. Dat gebeurt door zinnen uit te spreken waarin je iemand die je voor ogen houdt geluk toewenst.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Positieve zinnen

Aan de studie deden 71 proefpersonen mee die geen ervaring hadden met mediteren. Ze kregen een foto te zien van een zwarte persoon van hetzelfde geslacht en moesten positieve zinnen uitspreken.

Tijdens een tweede test kregen ze foto’s van zowel blanke als zwarte mensen te zien die ze moesten koppelen aan positieve of negatieve woorden. Mensen koppelen positieve woorden vaak sneller aan de foto van iemand met dezelfde huidskleur, maar al na zeven minuten mediteren veranderde dat.

Harmonie versterken

Bij foto’s van mensen met een andere huidskleur werd na meditatie vooral de associatie met woorden als ‘liefde’ en ‘dankbaarheid’ sterker. De vooroordelen werden dus minder.

“Sommige meditatietechnieken kunnen een belangrijk instrument zijn om de harmonie tussen groepen te versterken,” zei hoofdonderzoeker Alexander Stell. De studie is gepubliceerd in het blad Motivation and Emotion.

[IPS]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x