Innovatie

VIDEO: Student maakt per ongeluk revolutionaire batterij die een mensenleven meegaat

Help ons door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Nooit meer batterijen kopen! Wetenschappers van de Universiteit van Californië in Irvine hebben een batterij ontwikkeld die een mensenleven mee kan gaan. De meeste batterijen gaan maar 5000 tot 7000 cycli mee, maar de Amerikaanse onderzoekers hebben er één gemaakt die berekend is op 200.000 cycli.

Vijfdejaars student Mya Le Thai ontdekte bij toeval dat batterijen veel langer meegaan als je het medium in batterijen – elektrolyt – in gelvorm gebruikt. Elektrolyt in gelvorm blijkt namelijk uitermate geschikt als beschermlaag voor nanodraden, draden die duizend keer dunner zijn dan een menselijke haar en die heel goed elektriciteit kunnen geleiden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Nooit vervangen
VIDEO: Student maakt per ongeluk revolutionaire batterij die een mensenleven meegaat
Mya Le Thai (UCI)

Le Thai ontdekte dat de nanodraden met gel veel flexibeler worden en niet zo snel kapot gaan. Zo stuitte de student onverwacht op een mogelijke manier om batterijen te maken die nooit hoeven te worden vervangen.

Wetenschappers experimenteren al geruime tijd met het gebruik van nanodraden in batterijen. Normaal gesproken zijn de draadjes extreem breekbaar. De wetenschappers losten dit probleem op door een gouden nanodraad te coaten in mangaanoxide en het geheel onder te brengen in een elektrolyt die is gemaakt van een plexiglas-achtige gel.

Experimenteel stadium

De technologie bevindt zich echter nog in een experimenteel stadium en er zijn dan ook nog geen producten op de markt. Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift ACS Energy Letters.

Bekijk ook onderstaande video over de revolutionaire batterij:

[UCI]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jacob
jacob
7 jaren geleden

Zoiets bestaat al en is op de markt verkrijgbaar momenteel, is wel wat aan de prijs en heet Orbo

MVG

Jacob

Earthaxis
Earthaxis
7 jaren geleden

Dit soort uitvindingen worden niet door marktleiders als Duracel gebruikt of opgekocht, aangezien zij zoveel mogelijk batterijen willen verkopen. Een batterij die een levenlang meegaat geeft een veel minder interessant verdienmodel. Het zal mij niets verbazen als de grote batterijfabrikanten als een oligopolie met elkaar hebben afgesproken dit soort vindingen te bannen. Mettertijd zullen deze vindingen echter wel hun weg vinden naar de consument, dat houdt niemand tegen. Het zal alleen wat meer tijd kosten.

Johan
Johan
7 jaren geleden

Een soort uitvinding die met grote waarschijnlijkheid nooit in de winkel komt te liggen.

Tinus Blaaskaak
Tinus Blaaskaak
7 jaren geleden

80 jaar gelden reed Nicola Tesla almet een elektrische auto zonder stekker! Zal die batterij dan ook al lang gelden bestaan hebben. De wereld laat op deze manier zien dat we gek zijn.

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x