Buitenland

Analist: “Buitenlandse inlichtingendiensten mogelijk achter aanslagen in Parijs”

Help mee door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De aanslagen in Parijs zijn mogelijk het werk geweest van buitenlandse inlichtingendiensten om een NAVO-aanval op Syrië mogelijk te maken. Dat zegt een Amerikaanse oud-legerpsycholoog.

Vorige week zaterdag eiste terreurgroep IS de verantwoordelijkheid voor de aanslagengolf in de Franse hoofdstad op. Bij de aanslagen kwamen 129 mensen om het leven en vielen 352 gewonden. De terreurbeweging zei dat de aanslagen de ‘eerste zijn van een storm’ in de ‘hoofdstad van prostitutie en obsceniteit’.

Scott Bennett wees op twee mogelijke scenario’s. De aanslagen zijn uitgevoerd door IS-terroristen óf door een buitenlandse inlichtingendienst, aldus de analist.

Mossad, MI6 of de CIA

“Het is mogelijk een operatie geweest van de zionistische Mossad, MI6 of de CIA, of de daders zijn gefinancierd door de Verenigde Staten, Saoedi-Arabië en andere landen,” legde hij uit. “Als dat het geval is wordt een patroon zichtbaar, waar ook het Tonkin-incident in Vietnam en 9/11 deel van uitmaken.”

“Dit is in het verleden al vaker gebeurd; we zagen hoe de wereld zich achter de Verenigde Staten schaarde na de valse vlag-operatie op 9/11, en nu zien we hoe de wereld Frankrijk steunt,” ging hij verder.

No-flyzone

“Dit kan ook een valse vlag-aanval zijn geweest om een buffer- of no-flyzone in Syrië af te dwingen,” zei Bennett. “Ze kunnen vervolgens nieuwe sancties opleggen, inspecties eisen in Iran en Rusland gaan destabiliseren.”

“Als dit een vooropgezette aanval was, kunnen mensen die gelinkt zijn aan de Syrische president Bashar al-Assad, Iran of zelfs Rusland hier makkelijk de schuld van krijgen,” besloot hij.

Hoewel de VS en zijn bondgenoten claimen tegen terreurgroepen als IS te strijden, zeggen waarnemers juist dat zij dergelijke groepen hebben opgezet om hun beleid in het Midden-Oosten te kunnen uitvoeren.

[PressTV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x