Buitenland

Analist: “Buitenlandse inlichtingendiensten mogelijk achter aanslagen in Parijs”

Help door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De aanslagen in Parijs zijn mogelijk het werk geweest van buitenlandse inlichtingendiensten om een NAVO-aanval op Syrië mogelijk te maken. Dat zegt een Amerikaanse oud-legerpsycholoog.

Vorige week zaterdag eiste terreurgroep IS de verantwoordelijkheid voor de aanslagengolf in de Franse hoofdstad op. Bij de aanslagen kwamen 129 mensen om het leven en vielen 352 gewonden. De terreurbeweging zei dat de aanslagen de ‘eerste zijn van een storm’ in de ‘hoofdstad van prostitutie en obsceniteit’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Scott Bennett wees op twee mogelijke scenario’s. De aanslagen zijn uitgevoerd door IS-terroristen óf door een buitenlandse inlichtingendienst, aldus de analist.

Mossad, MI6 of de CIA

“Het is mogelijk een operatie geweest van de zionistische Mossad, MI6 of de CIA, of de daders zijn gefinancierd door de Verenigde Staten, Saoedi-Arabië en andere landen,” legde hij uit. “Als dat het geval is wordt een patroon zichtbaar, waar ook het Tonkin-incident in Vietnam en 9/11 deel van uitmaken.”

“Dit is in het verleden al vaker gebeurd; we zagen hoe de wereld zich achter de Verenigde Staten schaarde na de valse vlag-operatie op 9/11, en nu zien we hoe de wereld Frankrijk steunt,” ging hij verder.

No-flyzone

“Dit kan ook een valse vlag-aanval zijn geweest om een buffer- of no-flyzone in Syrië af te dwingen,” zei Bennett. “Ze kunnen vervolgens nieuwe sancties opleggen, inspecties eisen in Iran en Rusland gaan destabiliseren.”

“Als dit een vooropgezette aanval was, kunnen mensen die gelinkt zijn aan de Syrische president Bashar al-Assad, Iran of zelfs Rusland hier makkelijk de schuld van krijgen,” besloot hij.

Hoewel de VS en zijn bondgenoten claimen tegen terreurgroepen als IS te strijden, zeggen waarnemers juist dat zij dergelijke groepen hebben opgezet om hun beleid in het Midden-Oosten te kunnen uitvoeren.

[PressTV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x