Binnenland

‘Als dit akkoord doorgaat, zullen we weer keiharde demonstraties voeren’

Help door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

De onderhandelingen over het landbouwakkoord zijn in een week tijd in een stroomversnelling geraakt. Waar LTO vorige week nog opstapte vanwege een gebrek aan perspectief, zit voorzitter Sjaak van der Tak toch weer met het kabinet om tafel.

De LTO-voorzitter kampt met intern gemor. Na een boze brief van enkele oud-bestuurders zei Van der Tak dat er binnen de gelederen ‘geen verdeeldheid is’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Toen Ongehoord Nederland met LTO’ers ging praten, kreeg de omroep een heel ander beeld. Corné de Rooij, afdelingsvoorzitter ZLTO Hart van Brabant, zei voor de camera dat het bericht niet klopt. “Ik krijg dagelijks appjes van leden die zeggen: Corné, probeer het akkoord tegen te houden, we willen geen akkoord.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Niet zonder gevolgen

Sterker nog: een aantal leden heeft aangegeven het lidmaatschap op te zeggen als het akkoord er komt.

“Wat ons betreft moet er geen akkoord komen,” benadrukte De Rooij. “Het lijkt dat de politiek meer op een akkoord zit te wachten dan wij.”

Met de openlijke onvrede binnen LTO lijkt het draagvlak nu volledig weg. Mocht er toch een akkoord gesloten worden, dan zal dat naar verwachting niet zonder gevolgen zijn.

Stekker eruit

“Als het wettelijke voorschriften worden, dan wordt het weer een ander verhaal. Dan zullen wij ons aan de wet moeten houden, maar wij zullen dan wel weer keiharde demonstraties gaan voeren,” zei Mark van den Oever, voorman van Farmers Defence Force.

Op de vraag op welke termijn we demonstraties kunnen verwachten, antwoordde hij: “Dat weten we nu nog niet. Laten we hopen dat LTO zo wijs is om de stekker eruit te trekken.”

4.9 130 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

84 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bertusus
Bertusus
10 maanden geleden

Mijn steun hebben jullie ook al ben ik een stadsfat

Elvi Maas
Elvi Maas
10 maanden geleden

Jaaaa… en dan gaat net nu de nieuwe verordening in: we worden gesommeerd de natuur te herstellen!
Met dank aan onze eigen Franske…… blggggg…..

Piet
Piet
10 maanden geleden

Wie het doorziet trekt de stekker er direct uit Let op de kans Is zeer groot dat de regering zelf doorgaat zonder akkoord

Steven
Steven
10 maanden geleden

Wat voor acties gaan er komen..geen eten naar de supermarkt? Daar lachen ze alleen maar om in Den Haag, want ze willen tenslotte toch al hongersnood gaan invoeren!

Back to top button
84
0
We lezen graag je reactie!x