Homepagina » Gezondheid » Nu wetenschappelijk bewezen: baking soda is goedkope en veilige manier om auto-immuunziekten te bestrijden. Big Pharma kan wel inpakken
Nu wetenschappelijk bewezen: baking soda is goedkope en veilige manier om auto-immuunziekten te bestrijden

Nu wetenschappelijk bewezen: baking soda is goedkope en veilige manier om auto-immuunziekten te bestrijden. Big Pharma kan wel inpakken

Een dagelijkse dosis baking soda, gewoon verkrijgbaar in de supermarkt, helpt tegen auto-immuunziekten zoals reumatoïde artritis. Dat zeggen wetenschappers van het Medical College of Georgia.

Ze hebben in The Journal of Immunology het eerste bewijs geleverd dat dit goedkope middel de strijd aangaat met auto-immuunziekten.

Als ratten of gezonde mensen baking soda of natriumbicarbonaat drinken, maakt de maag meer zuur aan om de volgende maaltijd te verteren.

Geen reden

Zogeheten mesotheelcellen op de milt geven het orgaan vervolgens een teken dat er geen reden is voor een beschermende immuunreactie.

‘Het is waarschijnlijk een hamburger en geen bacteriële infectie,’ is de boodschap die ze versturen, aldus auteur dr. Paul O’Connor.

Mesotheelcellen bedekken de buitenkant van onze organen en zorgen ervoor dat ze niet tegen elkaar gaan wrijven.

Ontstekingen remt

Enkele jaren geleden werd ontdekt dat deze cellen nog een andere functie hebben: ze hebben kleine voelsprieten die indringers kunnen opsporen.

Baking soda laat de milt weten dat er geen immuunreactie nodig is. “Het drinken van bicarbonaat beïnvloedt de milt en we denken dat dat gebeurt via de mesotheelcellen,” zei O’Connor.

Bij mensen die twee weken lang baking soda dronken werden in de milt, het bloed en de nieren steeds minder immuuncellen van het type M1, dat ontstekingen uitlokt, waargenomen en steeds meer van het type M2, dat ontstekingen remt.

Hele veilige manier

Uit klinisch onderzoek is gebleken dat een dagelijkse dosis baking soda verzuring van het lichaam en nieraandoeningen tegengaat. Het is inmiddels een behandeling die wordt aangeboden aan patiënten.

“Dit is mogelijkerwijs een hele veilige manier om ontstekingsziekten te behandelen,” zei O’Connor.

[Augusta]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • :adrianus-johannes. schreef:

  prima natuur product

  zorg dat het jou tanden niet raakt

  gebruik een rietje net als bij citroensap drinken

  bij de welkoop en boerren bon zijn zakken van 20 kg voor 26 euro te koop

 • Louise schreef:

  Nou ik zou me maar eens goed laten informeren , bij hoge bloeddruk , nier problemen, en hart problemen niet aan beginnen . Ik heb het zelf wel eens gebruikt bij een blaasontsteking , maar na 2 dagen had ik maagproblemen. Het is met al die middeltjes zo, even uitproberen , we reageren allemaal anders en zeker niet te lang achter elkaar gebruiken…..

 • Marduk's Revenge schreef:

  klopt 100% en voor je tanden een mirakel, eerst mond 15 min met BIO kokosolie spoelen dan 1-2x per week soda bicarbonaat op tandenborstel en geen plak geen tandvlees problemen, 3x per week drink ik dat om ph gehalte lijf optimaal te behouden etc….

  spreek uit ervaring bekijk dit eens :

  Baking soda and this is the worst nightmare of the pharmaceutical industry | Life well lived

  https://youtu.be/BFa5UVdAWRA

 • Eelke Piers schreef:

  Er bestaat ook een goed nederlands woord voor. Mijn moeder noemde het 70 jaar geleden gewoon zuiveringszout en gebruikte het te pas en onpas, voornamelijk in koolsoorten.
  Waarom moet dit weer een andere naam krijgen?

  • Willie schreef:

   Precies. Zo ken ik het ook van mijn moeder, al een oud remedie dus. Als ik dus eens een enkele keer last van brandend maagzuur heb, neem ik een half theelepeltje maagzout/baksoda en dan is het ongemak zo verholpen. De soda die doorgaans voor reiniging of schoonmaken van producten etc wordt gebruikt gebruikte mijn moeder dan weer om wondjes en zweren te behandelen door in die huishoudsoda te weken, het trekt vuil en andere ongerechtigheden uit; werkt ook uitstekend, vandaag nog gedaan.

 • Mood schreef:

  Even een reactie voor degene die niet thuis zijn in chemie; baking soda wordt in de maag, door maagzuren afgebroken tot CO2 en NaCL (zout). Co2 ga je opboeren en het zout zal je bloeddruk verhogen. Daarnaast zal door de afbraak je maagzuur plotseling verminderen, hierdoor wordt er meer maagzuur aangemaakt en zal je op den duur last kunnen krijgen van brandend maagzuur. Allemaal reacties die je niet zou willen dus. Om het lichaam in Ph waarde te doen stijgen, zul je dit carbonaat via het infuus in de bloedbaan moeten zien te krijgen. Op een andere manier gaat het niet werken. Hiervoor hebben ze in het ziekenhuis alleen de juiste middelen.
  Helaas dus, weer geen wondermiddel!

 • Louise schreef:

  Kijk voor alle zekerheid even op internet wat je allemaal kunt doen met backing soda…..je kunt er van alles mee schoonmaken en niemand valt erbij neer als hij/zij dat een keer gebruikt, maar dat hele idee om je lichaam daar alkalisch mee te maken is een vergissing , al je organen hebben een andere zuurgraad dus kan het niet in balans komen……. kijk even welke voedingsmiddelen goed zijn om de te hoge zuurgraad te stabieliseren…….en doe even een testje (strip) of je het eigenlijk wel nodig hebt…..

  • Willie schreef:

   Mensen, vergis jullie niet met de gewone soda waar je evenals met baking soda kunt schoonmaken. De huishoud-soda is natrium carbonaat en de bak-soda of maagzout is natrium bi-carbonaat.

 • Caesar Lion Cachet schreef:

  LS…

  Ik gebruik Borax samen met Bicarbonaat !

 • Louise schreef:

  Willie , baking soda is natrium bi-carbonaat…….. dat kan je gebruiken bij het bakken om het deeg wat soepeler mee te maken, in China gebruiken ze het meer….. Maar je kunt ook je zilver poetsen , je hele huis schoon maken, soms wordt het gebruikt als zuiveringszout , maagzuur “. Kennelijk is iemand ooit op het idee gekomen om je lichaam te ontzuren, maar volgens mij is dat een eigen leven gaan leiden……Terwijl er andere zachtere middelen zijn, voorop gesteld dat het het nodig is…….terwijl als je even kijkt op het internet zie je zo wat basisch voedsel is ……..Geen idee waar de hype van dan komt…

 • Crina schreef:

  naar aanleiding van de veschillende soorte soda
  … het zuiveringszout of baking soda is gewoon te koop bij ah en de deen zowiezo het zit in een klein oranje pakje is heel fijn en het staat bij de bak middelen en kost rond de 1.60 ongeveer..
  de schoonmaak soda ligt bij de schoonmaak middelen.. grotere brokken zoutachtige substantie en het zit in zakken.. kost ong een euro..

 • x

  Check Also

  Het mysterie van de verdwenen hittegolven, de liegende NOS en onbekende objecten boven Amsterdam. Dit zijn de best gelezen artikelen van 2018

  Het mysterie van de verdwenen hittegolven, de liegende NOS en onbekende objecten boven Amsterdam. Dit zijn de best gelezen artikelen van 2018

  In 2018 is uiteraard ongelooflijk veel gebeurd. ...

  Baking soda is één van de beste gezondheidsproducten. Ben jij al bekend met deze aspirine van de alternatieve gezondheid?

  Baking soda is één van de beste gezondheidsproducten. Ben jij al bekend met deze aspirine van de alternatieve gezondheid?

  Baking soda, oftewel zuiveringszout, is het rijsmiddel ...

  >