Homepagina » Gezondheid » Nu wetenschappelijk bewezen: baking soda is goedkope en veilige manier om auto-immuunziekten te bestrijden. Big Pharma kan wel inpakken
Nu wetenschappelijk bewezen: baking soda is goedkope en veilige manier om auto-immuunziekten te bestrijden

Nu wetenschappelijk bewezen: baking soda is goedkope en veilige manier om auto-immuunziekten te bestrijden. Big Pharma kan wel inpakken

Een dagelijkse dosis baking soda, gewoon verkrijgbaar in de supermarkt, helpt tegen auto-immuunziekten zoals reumatoïde artritis. Dat zeggen wetenschappers van het Medical College of Georgia.

Ze hebben in The Journal of Immunology het eerste bewijs geleverd dat dit goedkope middel de strijd aangaat met auto-immuunziekten.

Als ratten of gezonde mensen baking soda of natriumbicarbonaat drinken, maakt de maag meer zuur aan om de volgende maaltijd te verteren.

Geen reden

Zogeheten mesotheelcellen op de milt geven het orgaan vervolgens een teken dat er geen reden is voor een beschermende immuunreactie.

‘Het is waarschijnlijk een hamburger en geen bacteriële infectie,’ is de boodschap die ze versturen, aldus auteur dr. Paul O’Connor.

Mesotheelcellen bedekken de buitenkant van onze organen en zorgen ervoor dat ze niet tegen elkaar gaan wrijven.

Ontstekingen remt

Enkele jaren geleden werd ontdekt dat deze cellen nog een andere functie hebben: ze hebben kleine voelsprieten die indringers kunnen opsporen.

Baking soda laat de milt weten dat er geen immuunreactie nodig is. “Het drinken van bicarbonaat beïnvloedt de milt en we denken dat dat gebeurt via de mesotheelcellen,” zei O’Connor.

Bij mensen die twee weken lang baking soda dronken werden in de milt, het bloed en de nieren steeds minder immuuncellen van het type M1, dat ontstekingen uitlokt, waargenomen en steeds meer van het type M2, dat ontstekingen remt.

Hele veilige manier

Uit klinisch onderzoek is gebleken dat een dagelijkse dosis baking soda verzuring van het lichaam en nieraandoeningen tegengaat. Het is inmiddels een behandeling die wordt aangeboden aan patiënten.

“Dit is mogelijkerwijs een hele veilige manier om ontstekingsziekten te behandelen,” zei O’Connor.

[Augusta]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
:adrianus-johannes.
:adrianus-johannes.
2 jaren geleden

prima natuur product

zorg dat het jou tanden niet raakt

gebruik een rietje net als bij citroensap drinken

bij de welkoop en boerren bon zijn zakken van 20 kg voor 26 euro te koop

:adrianus-johannes.
:adrianus-johannes.
Reactie op  :adrianus-johannes.
2 jaren geleden
Marie
Marie
Reactie op  :adrianus-johannes.
2 jaren geleden

Het ligt ook aan de kwaliteit..Ik zou voor een goede, meer biologische variant gaan!

Jan
Jan
Reactie op  Marie
2 jaren geleden

Biologische natriumbicarbonaat? Huh?
Succes met de zoektocht!

Jan
Jan
Reactie op  :adrianus-johannes.
2 jaren geleden

Natriumbicarbonaat (baking soda) is alkalisch en tast dus je tandglazuur niet aan. Natriumbicarbonaat wordt ook veelvuldig gebruikt in tandpasta’s.

Dolex
Dolex
Reactie op  :adrianus-johannes.
2 jaren geleden

Het zit in tamdpasta…

Louise
Louise
2 jaren geleden

Nou ik zou me maar eens goed laten informeren , bij hoge bloeddruk , nier problemen, en hart problemen niet aan beginnen . Ik heb het zelf wel eens gebruikt bij een blaasontsteking , maar na 2 dagen had ik maagproblemen. Het is met al die middeltjes zo, even uitproberen , we reageren allemaal anders en zeker niet te lang achter elkaar gebruiken…..

Jan
Jan
Reactie op  Louise
2 jaren geleden

Juist! Natriumbicarbonaat geeft een hoge natriumbelasting, die slecht is voor bloeddruk, hart en nieren.
Beter zou het gebruik van kaliumbicarbonaat zijn, tenzij je nierfunctie niet goed is.

alourier
alourier
Reactie op  Jan
2 jaren geleden

Hoe maak ik of kom ik aan – kaliumbiarbonaat-?

Elles
Elles
Reactie op  Louise
2 jaren geleden

Komt dat niet omdat er nooit bij vermeld staat hoeveel en hoe vaak je het mag gebruiken?

helder
helder
Reactie op  Elles
2 jaren geleden

volgens mij is dagelijks bakingsoda niet juist maar 1 week dagelijks een theelepel kan wel. Niet elke dag dus, het verandert de ph-waarde van het lichaam dus wees goed geinformeerd.

helder
helder
Reactie op  helder
2 jaren geleden

1 week per maand

Jurrina
Jurrina
Reactie op  Elles
10 maanden geleden

Zou gorgelen ook helpen bij het virus? Of innemen..?

Pjoter
Pjoter
Reactie op  Louise
2 jaren geleden

Bloedlink!!!
Bij mij hetzelfde, ik had op een gegeven moment een bloeddruk van over de 190 en ben ook flauw gevallen.
Doe het als je het percé dan toch wilt doen, onder toezicht en begeleiding van je arts!
WATER en een groene voeding en met mate leven , doet een hoop.

Marduk's Revenge
Marduk's Revenge
2 jaren geleden

klopt 100% en voor je tanden een mirakel, eerst mond 15 min met BIO kokosolie spoelen dan 1-2x per week soda bicarbonaat op tandenborstel en geen plak geen tandvlees problemen, 3x per week drink ik dat om ph gehalte lijf optimaal te behouden etc….

spreek uit ervaring bekijk dit eens :

Baking soda and this is the worst nightmare of the pharmaceutical industry | Life well lived

https://youtu.be/BFa5UVdAWRA

Eelke Piers
Eelke Piers
2 jaren geleden

Er bestaat ook een goed nederlands woord voor. Mijn moeder noemde het 70 jaar geleden gewoon zuiveringszout en gebruikte het te pas en onpas, voornamelijk in koolsoorten.
Waarom moet dit weer een andere naam krijgen?

Willie
Willie
Reactie op  Eelke Piers
2 jaren geleden

Precies. Zo ken ik het ook van mijn moeder, al een oud remedie dus. Als ik dus eens een enkele keer last van brandend maagzuur heb, neem ik een half theelepeltje maagzout/baksoda en dan is het ongemak zo verholpen. De soda die doorgaans voor reiniging of schoonmaken van producten etc wordt gebruikt gebruikte mijn moeder dan weer om wondjes en zweren te behandelen door in die huishoudsoda te weken, het trekt vuil en andere ongerechtigheden uit; werkt ook uitstekend, vandaag nog gedaan.

Mood
Mood
2 jaren geleden

Even een reactie voor degene die niet thuis zijn in chemie; baking soda wordt in de maag, door maagzuren afgebroken tot CO2 en NaCL (zout). Co2 ga je opboeren en het zout zal je bloeddruk verhogen. Daarnaast zal door de afbraak je maagzuur plotseling verminderen, hierdoor wordt er meer maagzuur aangemaakt en zal je op den duur last kunnen krijgen van brandend maagzuur. Allemaal reacties die je niet zou willen dus. Om het lichaam in Ph waarde te doen stijgen, zul je dit carbonaat via het infuus in de bloedbaan moeten zien te krijgen. Op een andere manier gaat het niet werken. Hiervoor hebben ze in het ziekenhuis alleen de juiste middelen.
Helaas dus, weer geen wondermiddel!

Helen
Helen
Reactie op  Mood
2 jaren geleden

Als je brandend maagzuur hebt heb je juist een tekort aan maagzuur. Als je genoeg maagzuur aanmaakt gaat het klepje van de slokdarm naar de maag dicht en dan heb je geen last van maagzuur. Zo niet dan blijft het openstaan en krijg je de maagzuur reflux.

Herman Oldenhof
Herman Oldenhof
Reactie op  Mood
2 jaren geleden

Hiermee ben ik het analytisch chemicus helemaal mee eens. Het heeft geen zin Natriumbicarbonaat opgelost in water te drinken.

Paul
Paul
Reactie op  Mood
2 jaren geleden

Dus bovenstaand onderzoek klopt niet?

Louise
Louise
2 jaren geleden

Kijk voor alle zekerheid even op internet wat je allemaal kunt doen met backing soda…..je kunt er van alles mee schoonmaken en niemand valt erbij neer als hij/zij dat een keer gebruikt, maar dat hele idee om je lichaam daar alkalisch mee te maken is een vergissing , al je organen hebben een andere zuurgraad dus kan het niet in balans komen……. kijk even welke voedingsmiddelen goed zijn om de te hoge zuurgraad te stabieliseren…….en doe even een testje (strip) of je het eigenlijk wel nodig hebt…..

Willie
Willie
Reactie op  Louise
2 jaren geleden

Mensen, vergis jullie niet met de gewone soda waar je evenals met baking soda kunt schoonmaken. De huishoud-soda is natrium carbonaat en de bak-soda of maagzout is natrium bi-carbonaat.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
2 jaren geleden

LS…

Ik gebruik Borax samen met Bicarbonaat !

Louise
Louise
2 jaren geleden

Willie , baking soda is natrium bi-carbonaat…….. dat kan je gebruiken bij het bakken om het deeg wat soepeler mee te maken, in China gebruiken ze het meer….. Maar je kunt ook je zilver poetsen , je hele huis schoon maken, soms wordt het gebruikt als zuiveringszout , maagzuur “. Kennelijk is iemand ooit op het idee gekomen om je lichaam te ontzuren, maar volgens mij is dat een eigen leven gaan leiden……Terwijl er andere zachtere middelen zijn, voorop gesteld dat het het nodig is…….terwijl als je even kijkt op het internet zie je zo wat basisch voedsel is ……..Geen idee waar de hype van dan komt…

Crina
Crina
1 jaar geleden

naar aanleiding van de veschillende soorte soda
… het zuiveringszout of baking soda is gewoon te koop bij ah en de deen zowiezo het zit in een klein oranje pakje is heel fijn en het staat bij de bak middelen en kost rond de 1.60 ongeveer..
de schoonmaak soda ligt bij de schoonmaak middelen.. grotere brokken zoutachtige substantie en het zit in zakken.. kost ong een euro..

x

Check Also

Het mysterie van de verdwenen hittegolven, de liegende NOS en onbekende objecten boven Amsterdam. Dit zijn de best gelezen artikelen van 2018

Het mysterie van de verdwenen hittegolven, de liegende NOS en onbekende objecten boven Amsterdam. Dit zijn de best gelezen artikelen van 2018

In 2018 is uiteraard ongelooflijk veel gebeurd. ...

Baking soda is één van de beste gezondheidsproducten. Ben jij al bekend met deze aspirine van de alternatieve gezondheid?

Baking soda is één van de beste gezondheidsproducten. Ben jij al bekend met deze aspirine van de alternatieve gezondheid?

Baking soda, oftewel zuiveringszout, is het rijsmiddel ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

26
0
We lezen graag je reactie!x