Gezondheid

Nu wetenschappelijk bewezen: baking soda is goedkope en veilige manier om auto-immuunziekten te bestrijden. Big Pharma kan wel inpakken

Help mee door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een dagelijkse dosis baking soda, gewoon verkrijgbaar in de supermarkt, helpt tegen auto-immuunziekten zoals reumatoïde artritis. Dat zeggen wetenschappers van het Medical College of Georgia.

Ze hebben in The Journal of Immunology het eerste bewijs geleverd dat dit goedkope middel de strijd aangaat met auto-immuunziekten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Als ratten of gezonde mensen baking soda of natriumbicarbonaat drinken, maakt de maag meer zuur aan om de volgende maaltijd te verteren.

Geen reden

Zogeheten mesotheelcellen op de milt geven het orgaan vervolgens een teken dat er geen reden is voor een beschermende immuunreactie.

‘Het is waarschijnlijk een hamburger en geen bacteriële infectie,’ is de boodschap die ze versturen, aldus auteur dr. Paul O’Connor.

Mesotheelcellen bedekken de buitenkant van onze organen en zorgen ervoor dat ze niet tegen elkaar gaan wrijven.

Ontstekingen remt

Enkele jaren geleden werd ontdekt dat deze cellen nog een andere functie hebben: ze hebben kleine voelsprieten die indringers kunnen opsporen.

Baking soda laat de milt weten dat er geen immuunreactie nodig is. “Het drinken van bicarbonaat beïnvloedt de milt en we denken dat dat gebeurt via de mesotheelcellen,” zei O’Connor.

Bij mensen die twee weken lang baking soda dronken werden in de milt, het bloed en de nieren steeds minder immuuncellen van het type M1, dat ontstekingen uitlokt, waargenomen en steeds meer van het type M2, dat ontstekingen remt.

Hele veilige manier

Uit klinisch onderzoek is gebleken dat een dagelijkse dosis baking soda verzuring van het lichaam en nieraandoeningen tegengaat. Het is inmiddels een behandeling die wordt aangeboden aan patiënten.

“Dit is mogelijkerwijs een hele veilige manier om ontstekingsziekten te behandelen,” zei O’Connor.

[Augusta]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
:adrianus-johannes.
:adrianus-johannes.
5 jaren geleden

prima natuur product

zorg dat het jou tanden niet raakt

gebruik een rietje net als bij citroensap drinken

bij de welkoop en boerren bon zijn zakken van 20 kg voor 26 euro te koop

Louise
Louise
5 jaren geleden

Nou ik zou me maar eens goed laten informeren , bij hoge bloeddruk , nier problemen, en hart problemen niet aan beginnen . Ik heb het zelf wel eens gebruikt bij een blaasontsteking , maar na 2 dagen had ik maagproblemen. Het is met al die middeltjes zo, even uitproberen , we reageren allemaal anders en zeker niet te lang achter elkaar gebruiken…..

Marduk's Revenge
Marduk's Revenge
5 jaren geleden

klopt 100% en voor je tanden een mirakel, eerst mond 15 min met BIO kokosolie spoelen dan 1-2x per week soda bicarbonaat op tandenborstel en geen plak geen tandvlees problemen, 3x per week drink ik dat om ph gehalte lijf optimaal te behouden etc….

spreek uit ervaring bekijk dit eens :

Baking soda and this is the worst nightmare of the pharmaceutical industry | Life well lived

https://youtu.be/BFa5UVdAWRA

Eelke Piers
Eelke Piers
5 jaren geleden

Er bestaat ook een goed nederlands woord voor. Mijn moeder noemde het 70 jaar geleden gewoon zuiveringszout en gebruikte het te pas en onpas, voornamelijk in koolsoorten.
Waarom moet dit weer een andere naam krijgen?

Back to top button
26
0
We lezen graag je reactie!x