Buitenland

Wetenschappelijke studie: Amerika is géén democratie

Help anderen door deze info met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit een studie die komende herfst in het wetenschappelijke tijdschrift Perspectives on Politics zal verschijnen, blijkt dat Amerika geen democratie is, maar een corrupte oligarchie.

De auteurs stellen de vraag wie in de Verenigde Staten de macht heeft. Ze concluderen na hun analyse dat de meerderheid van het Amerikaanse volk weinig invloed heeft op het regeringsbeleid. In de VS worden geregeld verkiezingen gehouden en ook kent men er de vrijheid van meningsuiting en vrijheid van vereniging. Amerika blijkt echter niet zo democratisch als het beweert te zijn.

Het is voor het eerst dat er wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar dit onderwerp. Als de voorkeuren van de economische elites en de lobbygroepen worden meegewogen, is de invloed van de gemiddelde Amerikaan op het beleid nihil, aldus de onderzoekers. Met andere woorden: De VS is geen democratie, maar een oligarchie.

De auteurs van deze historisch gezien belangrijke studie, Martin Gilens van de Princeton-universiteit en Benjamin I. Page van de Northwestern-universiteit, benadrukken dat de invloed van de superrijken pas echt goed duidelijk wordt als ze toegang zouden hebben tot meer gegevens.

Voor het eerst konden wetenschappers nagaan of Amerika al dan niet een democratie is. Tot voor kort was het onmogelijk om deze ‘tegenovergestelde theoretische voorspellingen’ (dat Amerika een democratie, oligarchie of een mix van beide is) in één statistisch model tegen elkaar af te zetten. Met behulp van een unieke dataset kan dat nu wel.

Wat de onderzoekers ondanks een gebrek aan gegevens hebben gevonden is belangrijk: Het is duidelijk geworden dat de VS een oligarchie is. Het is zeker geen democratisch land. De mensen worden bedrogen. De oligarchen besturen het land én de ‘nieuwsmedia’.

Het onderzoek toont aan dat Amerika veel lijkt op Rusland of de meeste andere dubieuze ‘democratische’ landen. Na de analyse van een ongelooflijke berg gegevens luidt de conclusie in een notendop: ‘de voorkeuren van de gemiddelde Amerikaan hebben slechts een minuscule, statistisch niet-significante invloed op het overheidsbeleid’. Zal de situatie in Nederland anders zijn?

[Common Dreams]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
John
John
8 jaren geleden

Alleen al het feit dat het Europese parlement geen initiatiefrecht heeft is bewijs dat in ieder geval de EU niet democratisch is. En als in NL de uitslag van het referendum van 2005 wordt genegeerd dan … nou ja, enzovoorts.

Peterhs
Peterhs
8 jaren geleden

Zal de situatie in Nederland anders zijn?

NEE!

Kalki
Kalki
8 jaren geleden

In Nederland is het niet anders; bijvoorbeeld wij willen al vele jaren een Onafhankelijk Wetenschappelijk Team op de NL-dijken zetten en om dat weer een andere wetenschapper heeft gezegd dat het “Alarmfase Rood is, Nederland op drijfzand is gebouwd en binnen Nu en 30 jaar voor de helft onderwater staat”, we worden daarover echter in media en politiek niet gehoord, is er sprake van de dictatuur tbv. genocide-beleid. Men is hier bang voor overbevolking en kan men het niet schelen als er o.a. vele en vele verdrinkingsdoden daarvan straks het resultaat zijn. Democratie bestaat niet, het is een masker voor dictatuur.

Ferimassi
Ferimassi
8 jaren geleden

Het enige verschil is dat de amerikanen de middelen hebben om zichzelf te verdedigen. Als de EU sterk genoeg is gaan de handschoenen uit. Wij hebben weinig kans.. Ik denk dat het crunch time is. Als we dit monster volwassen laten worden is het gedaan met onze identiteit, vrijheid en welvaart.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

10
0
We lezen graag je reactie!x