UFO

Montana: UFO’s en buitenaardsen

Help anderen door dit artikel met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In 1950 vlogen twee vliegende schotels over Great Falls in Montana. De herkomst van de twee objecten, die werden vastgelegd op camera, is nog altijd onduidelijk.

Zoöloog Joan Bird heeft een nieuw boek geschreven over wat ook wel één van de meest beroemde UFO-waarnemingen aller tijden wordt genoemd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

De twee objecten vliegen in de video achter een watertoren langs. Op basis van een aantal referentiepunten kon de snelheid van de schotels worden achterhaald, aldus Bird. De twee roterende schijven werden gefilmd door Nick Mariana, destijds algemeen directeur van het honkbalteam van Great Falls.

Zilveren bollen

Samen met zijn secretaresse zag hij twee ‘heldere, zilveren bollen’ die met hoge snelheid over het lege honkbalstadion van de stad vlogen. Mariana gebruikte zijn camera om de objecten te filmen. Het werd één van de eerste video’s waarop een UFO is te zien.

Het incident kreeg brede nationale bekendheid en wordt beschouwd als één van de eerste grote UFO-waarnemingen in de Verenigde Staten. In 2007 werd Great Falls White Sox omgedoopt tot Great Falls Voyagers ter herinnering aan deze gebeurtenis. Het team beschikt over een groen logo dat een buitenaards wezen in een vliegende schotel uitbeeldt.

“Kijk gewoon eens naar het bewijs en laat andere mensen hun verhaal doen zonder te oordelen,” zei Bird. “Er zijn zo veel mensen die dit soort informatie niet naar buiten durven te brengen uit angst om geridiculiseerd of voor gek verklaard te worden.”

Graancirkels

In haar boek Montana UFOs and Extraterrestrials heeft ze het ook over graancirkels in de Flathead Valley en UFO-waarnemingen boven kerninstallaties.

In de zestiger jaren werden diverse UFO’s waargenomen bij nucleaire installaties, waaronder in Montana. Kernwapens werden van het ene op het andere moment onklaar gemaakt en lanceerploegen keken hulpeloos toe. De Amerikaanse luchtmacht gaf het personeel opdracht nooit te spreken over wat ze hadden gezien.

In haar boek oppert Bird dat UFO’s echt zijn, vaak in de lucht boven Montana zijn gezien, daadwerkelijk zijn geland en dat er naar verluidt contact is geweest met buitenaardsen.

Joan Bird studeerde in 1983 af aan de Universiteit van Montana en is momenteel columniste voor Crone Magazine.

Bron: KTVQ.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herman de Graaf
Herman de Graaf
11 jaren geleden

“De twee roterende schijven werden gefilmd door Nick Mariana, destijds algemeen directeur van het honkbalteam van Great Falls. “

Ik weet niet of we het over het zelfde hebben, maar op de video bij het artikel kan ik geen schijfvorm zien, en laat staan dat ik zie dat die draaien.

JanW
JanW
11 jaren geleden

Zegt mij niks die beelden, veel te onduidelijk en kan van alles zijn.

Joan Bird wil alleen maar geld verdienen met zo’n boek!

Het bewijst helemaal niets!

Westbound
Westbound
11 jaren geleden

In het artikel staat: ‘Zoöloog Joan Bird heeft een nieuw boek geschreven over wat ook wel één van de meest beroemde UFO-waarnemingen aller tijden wordt genoemd’. Wát een lulkoek! Hoezo ‘aller tijden’? Dus ná 1950 zouden er geen overtuigende UFO-waarnemingen meer waar zijn genomen?

Alucard
Alucard
11 jaren geleden

[quote name=”Westbound”]In het artikel staat: ‘Zoöloog Joan Bird heeft een nieuw boek geschreven over wat ook wel één van de meest beroemde UFO-waarnemingen aller tijden wordt genoemd’. Wát een lulkoek! Hoezo ‘aller tijden’? Dus ná 1950 zouden er geen overtuigende UFO-waarnemingen meer waar zijn genomen?[/quote]

Uhm…
Één van de beroemdste betekent niet één van de overtuigendste UFO waarneming…

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x