Homepagina » UFO » Montana: UFO’s en buitenaardsen
Montana: UFO's en buitenaardsen, Joan Bird

Montana: UFO’s en buitenaardsen

In 1950 vlogen twee vliegende schotels over Great Falls in Montana. De herkomst van de twee objecten, die werden vastgelegd op camera, is nog altijd onduidelijk.

Zoöloog Joan Bird heeft een nieuw boek geschreven over wat ook wel één van de meest beroemde UFO-waarnemingen aller tijden wordt genoemd.

De twee objecten vliegen in de video achter een watertoren langs. Op basis van een aantal referentiepunten kon de snelheid van de schotels worden achterhaald, aldus Bird. De twee roterende schijven werden gefilmd door Nick Mariana, destijds algemeen directeur van het honkbalteam van Great Falls.

Zilveren bollen

Samen met zijn secretaresse zag hij twee ‘heldere, zilveren bollen’ die met hoge snelheid over het lege honkbalstadion van de stad vlogen. Mariana gebruikte zijn camera om de objecten te filmen. Het werd één van de eerste video’s waarop een UFO is te zien.

Het incident kreeg brede nationale bekendheid en wordt beschouwd als één van de eerste grote UFO-waarnemingen in de Verenigde Staten. In 2007 werd Great Falls White Sox omgedoopt tot Great Falls Voyagers ter herinnering aan deze gebeurtenis. Het team beschikt over een groen logo dat een buitenaards wezen in een vliegende schotel uitbeeldt.

“Kijk gewoon eens naar het bewijs en laat andere mensen hun verhaal doen zonder te oordelen,” zei Bird. “Er zijn zo veel mensen die dit soort informatie niet naar buiten durven te brengen uit angst om geridiculiseerd of voor gek verklaard te worden.”

Graancirkels

In haar boek Montana UFOs and Extraterrestrials heeft ze het ook over graancirkels in de Flathead Valley en UFO-waarnemingen boven kerninstallaties.

In de zestiger jaren werden diverse UFO’s waargenomen bij nucleaire installaties, waaronder in Montana. Kernwapens werden van het ene op het andere moment onklaar gemaakt en lanceerploegen keken hulpeloos toe. De Amerikaanse luchtmacht gaf het personeel opdracht nooit te spreken over wat ze hadden gezien.

In haar boek oppert Bird dat UFO’s echt zijn, vaak in de lucht boven Montana zijn gezien, daadwerkelijk zijn geland en dat er naar verluidt contact is geweest met buitenaardsen.

Joan Bird studeerde in 1983 af aan de Universiteit van Montana en is momenteel columniste voor Crone Magazine.

Bron: KTVQ.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Herman de Graaf schreef:

  “De twee roterende schijven werden gefilmd door Nick Mariana, destijds algemeen directeur van het honkbalteam van Great Falls. “

  Ik weet niet of we het over het zelfde hebben, maar op de video bij het artikel kan ik geen schijfvorm zien, en laat staan dat ik zie dat die draaien.

  0 likes
 • JanW schreef:

  Zegt mij niks die beelden, veel te onduidelijk en kan van alles zijn.

  Joan Bird wil alleen maar geld verdienen met zo’n boek!

  Het bewijst helemaal niets!

  0 likes
 • Westbound schreef:

  In het artikel staat: ‘Zoöloog Joan Bird heeft een nieuw boek geschreven over wat ook wel één van de meest beroemde UFO-waarnemingen aller tijden wordt genoemd’. Wát een lulkoek! Hoezo ‘aller tijden’? Dus ná 1950 zouden er geen overtuigende UFO-waarnemingen meer waar zijn genomen?

  0 likes
 • Alucard schreef:

  [quote name=”Westbound”]In het artikel staat: ‘Zoöloog Joan Bird heeft een nieuw boek geschreven over wat ook wel één van de meest beroemde UFO-waarnemingen aller tijden wordt genoemd’. Wát een lulkoek! Hoezo ‘aller tijden’? Dus ná 1950 zouden er geen overtuigende UFO-waarnemingen meer waar zijn genomen?[/quote]

  Uhm…
  Één van de beroemdste betekent niet één van de overtuigendste UFO waarneming…

  0 likes
 • Timothy Drake schreef:

  Let wel: de beelden komen uit 1950 en staan nu (in nog slechtere kwaliteit) op YouTube. Zij zijn onderzocht in het lab en daar kwam duidelijk uit dat het om rondraaiende units ging. Kortom, aan al die toetsenbord wetenschappers hier: The truth is out there 😉

  0 likes
 • #kefashan schreef:

  [quote name=”JanW”]Joan Bird wil alleen maar geld verdienen met zo’n boek!
  [/quote]
  Dat hoor je wel vaker: hij of zij wil geld verdienen met een boek. Ja, Harrie Potter, hoeveel mensen lezen een UFO-boek, dat is toch te verwaarlozen, daar wordt je niet rijk van. Het is gewoon idealisme waarom zo iemand een boek schrijft! Tenzij je droog brood wilt eten (zonder boter).

  0 likes
 • Evolva schreef:

  waarom landen ze nooit eens in mijne tuin
  🙁

  0 likes
 • draculA schreef:

  [quote name=”Alucard”][quote name=”Westbound”]In het artikel staat: ‘Zoöloog Joan Bird heeft een nieuw boek geschreven over wat ook wel één van de meest beroemde UFO-waarnemingen aller tijden wordt genoemd’. Wát een lulkoek! Hoezo ‘aller tijden’? Dus ná 1950 zouden er geen overtuigende UFO-waarnemingen meer waar zijn genomen?[/quote]

  Uhm…
  Één van de beroemdste betekent niet één van de overtuigendste UFO waarneming…[/quote]
  Helemaal mee eens!

  0 likes
 • Arjan schreef:

  Tot het moment dat er daadwerkelijk “Aliens” landen en ik “ze” met eigen ogen kan zien geloof ik niet in onduidelijke beelden en verhalen van vage mensen…harde feiten mensen.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  coronavaccin

  ‘Dringende wake-up call: Coronavaccin verandert ons DNA!’

  De overheid zegt dat de coronapandemie pas ...

  advocate

  Advocate doet boekje open over Obama, Biden en ‘criminele Clinton-kliek’: ‘Veel erger dan we dachten’

  Sidney Powell, advocate van oud-generaal Michael Flynn, ...

  >