Gezondheid

Veel studies bevatten verdraaide feiten en tijdschriften gaan niet na of artikelen wel kloppen

Help ons door deze informatie met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De geneeskunde wordt ‘vervuild’ door oplichters, valsspelers en bedriegers die alleen maar op winstbejag uit zijn. Dat zegt een vooraanstaande wetenschapper.

Veel onderzoeken bevatten verdraaide feiten en verschillende tijdschriften vragen geld om artikelen te publiceren, zonder na te gaan of ze wel kloppen. En dat zijn nu juist artikelen waarop artsen vertrouwen om na te gaan of een medicijn of behandeling veilig is en werkt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Verzonnen

De verontreiniging is zo groot dat deze een bedreiging vormt voor de betrouwbaarheid, bruikbaarheid en waarde van wetenschap en geneeskunde, aldus Arthur Caplan, directeur medische ethiek van het Langone Medical Center van de Universiteit van New York.

Roofzuchtige uitgevers vragen geld voor de publicatie van artikelen. De artikelen zijn nep, ondermaats en worden zelden door collega’s getoetst (peer review). Er is sprake van onbehoorlijk uitgevoerd onderzoek, waarbij gegevens worden verzonnen of vervalst, en andere twijfelachtige praktijken.

Onacceptabel

“Al deze vervuilende factoren maken het wetenschappers en artsen onmogelijk om te vertrouwen op wat ze lezen,” zegt Caplan. “Ze ondergraven de waarde van echte wetenschap, verhinderen de mogelijkheid om geloofwaardige resultaten te gebruiken, maken het publicatieproces zeer kostbaar en eisen hun tol in de vorm van ziekte en dood als onderzoeken, behandelingen en ingrepen gebaseerd worden op valse beweringen.”

Het is onacceptabel dat we vervalsers, bedriegers, zwendelaars, fraudeurs en leugenaars naar hartenlust hun gang laten door ze alles te laten publiceren, besluit Caplan. Zijn onderzoek is gepubliceerd in het blad Maya Clinic Proceedings.

[Medisch Dossier]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x