Gezondheid

Meisje (7) met epilepsie succesvol behandeld met cannabisolie

Help ons door dit met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Sommige ouders gebruiken al jaren medicinale cannabis om hun kind met epilepsie te behandelen. Wetenschappers van de Universiteit van Colorado gaan nu de genen bestuderen van mensen met epilepsie die zijn behandeld met medicinale cannabis.

Het gaat om een speciale variant die bekendstaat als Charlotte’s Web. De plant wordt door vijf broers uit Colorado gekweekt en bevat veel CBD, een bestanddeel dat het aantal epileptische aanvallen drastisch kan terugdringen. Veel patiënten, vooral kinderen, krijgen het toegediend in de vorm van olie. De plant is vernoemd naar Charlotte Figi, een jong meisje dat succesvol werd behandeld met de plant.

Door het drugsbeleid is het voor onderzoekers erg lastig om onderzoek te doen naar cannabis. Hoofdonderzoeker Edward Maa zegt dat het nieuwe onderzoek op een wetenschappelijke manier kan aantonen dat medicinale cannabis gebruikt kan worden om epilepsie te behandelen.

De patiënten worden verdeeld in twee groepen: mensen die de helft minder epileptische aanvallen hebben na het gebruik van Charlotte’s Web en mensen die niets tot weinig merken na behandeling met de cannabisolie.

De onderzoekers hopen te ontdekken welke genen reageren op medicinale cannabis. “Hoe meer gegevens we verzamelen, hoe dichter we bij de waarheid komen,” zegt Maa. De studie kan in Colorado worden gedaan omdat Charlotte’s Web daar legaal kan worden gekweekt. Veel gezinnen zijn naar de staat verhuisd om toegang te kunnen hebben tot de plant.

Charlotte had een jaar geleden 300 epileptische aanvallen per week. Ze werd gediagnosticeerd met het syndroom van Drevet, een zeldzame vorm van epilepsie. Op internet vond haar vader een video van een jongetje uit Californië dat succesvol was behandeld met cannabis.

Charlotte kon op den duur niet meer lopen, praten of eten. Haar hart stopte zelfs een paar keer met kloppen. Toen ze cannabisolie kreeg, knapte ze al snel op. Over een periode van acht maanden had ze nog maar drie epileptische aanvallen.

[Time]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dré
Dré
8 jaren geleden

Hoi lezers,

MIjn “onderbuikgevoel” verteld me dat deze olie geweldig is voor je lichaam. Maar ik heb geen idee waar je het kan kopen. Verder wil ik er ook niet te veel geld in steken. Wie kan een tip geven welke olie goed is, maar ook lekker van smaak. En hoeveel je er van moet nemen, bijvoorbeeld 1x daags 1 eetlepel. Graag het adres van een winkel tussen Eindhoven en Weert waar ik de olie kan kopen. Ik kijk uit naar serieuze reacties!

RAS
RAS
8 jaren geleden

Prachtig om die kinderen weer blij te zien en iedereen maar onzin praten over de beste plant ter wereld.

Eric
Eric
8 jaren geleden

Geweldig om te zien hoe dit meisje weer een normaal leven kan leiden. Ik hoop dat de cannabisolie snel voor meer mensen met vergelijkbare aandoeningen beschikbaar komt, veel goedkoper dan alle chemische troep en puur natuur!

Gerrit
Gerrit
8 jaren geleden

Dré

31 oktober 2014 21:58 at 21:58

Hoi lezers,

MIjn “onderbuikgevoel” verteld me dat deze olie geweldig is voor je lichaam. Maar ik heb geen idee waar je het kan kopen. Verder wil ik er ook niet te veel geld in steken. Wie kan een tip geven welke olie goed is, maar ook lekker van smaak. En hoeveel je er van moet nemen, bijvoorbeeld 1x daags 1 eetlepel. Graag het adres van een winkel tussen Eindhoven en Weert waar ik de olie kan kopen. Ik kijk uit naar serieuze reacties!

Hoi Dré

Ga naar de website: http://www.stichtingmediwiet.nl
Daar weten ze alles over medicinale cannabis.
Hier en daar worden door deze stichting lezingen gegeven in heel Nederland.

Succes

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

7
0
We lezen graag je reactie!x