Archeologie

“Wetenschappers staan op het punt de geheime tombe van koningin Nefertiti te vinden”

Help anderen door deze informatie met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een eerste analyse van de graftombe van de Egyptische farao Toetanchamon heeft aangetoond dat er temperatuurverschillen op de wanden voorkomen. Dat zegt de Egyptische minister van Oudheden Mamdouh al-Damati.

In de Vallei der Koningen in Egypte is het langverwachte radaronderzoek in de graftombe van Toetanchamon begonnen. De Britse egyptoloog Nicholas Reeves van de Universiteit van Arizona wil nagaan of zich verborgen ruimtes bevinden achter de wanden van de grafkamer.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Volgens Reeves ligt niemand minder dan de legendarische Egyptische koningin Nefertiti, de vrouw van farao Achnaton, in één van die verborgen kamers begraven. De eerste analyse is hoopgevend. De wanden van de tombe zijn aan een thermisch onderzoek onderworpen om de temperaturen van de muren in kaart te brengen.

Er zijn temperatuurverschillen op de noordelijke wand gevonden, aldus al-Damati. Om de resultaten te bevestigen moet er verder onderzoek worden gedaan. Daar is ongeveer een week voor nodig.

Reeves stelt dat een muurschildering achter de sarcofaag van Toetanchamon verkeerd is geïnterpreteerd. Egyptologen hebben altijd gedacht dat op de schildering farao Ay en Toetanchamon zijn te zien. Reeves denkt echter dat Toetanchamon en Nefertiti zijn afgebeeld.

Reeves speculeert dat de tombe van koning Toet niet klaar was toen hij in 1323 voor Christus onverwachts op 19-jarige leeftijd kwam te overlijden. Hij zou zijn begraven in de oorspronkelijke tombe van Nefertiti, die 10 jaar eerder was overleden.

[VTM, MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ollev
Ollev
8 jaren geleden

Volgens Linda Moulton Howe, is de tombe van Nefertiti gevonden ten Noorden van Syrie, net op Turks grondgebied. De tombe is een schrijn in een grot en staat op prive terrein in Turkije. Vlakbij Gobekli Tepi.
De tombe van Nefertiti bevindt zich niet achter de muur in de tombe van Toetanchamon, wat ik vernam van insiders is dat deze ruimte al 15 jaar bekend is en dat het een truuk is om meer toerisme naar Egypte weer te krijgen.

Back to top button
1
0
We lezen graag je reactie!x