Homepagina » Archeologie » VIDEO: Amerikaans tv-programma besteedt aandacht aan piramides op Antarctica
VIDEO: Amerikaans tv-programma besteedt aandacht aan piramides op Antarctica

VIDEO: Amerikaans tv-programma besteedt aandacht aan piramides op Antarctica

Antarctica is het meest onherbergzame continent op aarde. Er is dan ook nog maar weinig over bekend. Op sommige plaatsen is de grond bedekt met een vijf kilometer dikke laag ijs.

Recente satellietbeelden zouden op sommige plekken toppen van piramides in het met ijs bedekte landschap laten zien. Dat meldt de Amerikaanse tv-zender History op zijn website. Het nieuwe seizoen van het programma Ancient Aliens is van start en de eerste aflevering is getiteld ‘Pyramids of Antarctica’.

Gekoloniseerd door buitenaardsen

Maar hoe is dat mogelijk? Volgens sommigen is Antarctica in een ver verleden, toen het continent nog ijsvrij was, mogelijk gekoloniseerd door buitenaardsen, tot er als gevolg van een wereldwijde ramp een ijstijd optrad.

Wetenschappers hebben melding gemaakt van vreemde magnetische verschijnselen onder het ijs. Daarnaast zouden de nazi’s geheime expedities hebben georganiseerd naar het continent, in een zoektocht naar een verloren beschaving. Overheidsmedewerkers hebben zich uitgesproken over vreemde waarnemingen op het continent.

Drie piramides

In 2013 schreven de internationale media over de mogelijke vondst van drie piramides op de Zuidpool door een team Amerikaanse en Europese wetenschappers. Volgens een artikel op Scienceray.com, dat werd opgepikt door verschillende websites waaronder Voice of Russia, was er nog weinig bekend over de piramides en wilde het team niets kwijt over de ontdekking.

De wetenschappers waren bezig een expeditie te organiseren naar de piramides, om ze te onderzoeken en vast te stellen of ze door mensen zijn gemaakt of dat het om natuurlijke formaties gaat. “Als de onderzoekers bewijzen dat de piramides zijn achtergelaten door mensen, zou de menselijke geschiedenis grondig moeten worden herschreven,” klonk het.

Bekijk hieronder een preview:

[History]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • frans schreef:

  Als al het ijs daar gesmolten is is er dan nog wat zichtbaar boven het smeltwater, bv. de pyramide vormige bergen daar,of hebben we dan nog meer zee. en ligt het Noordzeestrand bij Zwolle,?

  • Rob ter Horst schreef:

   Ja, ja en ja.

  • Brandnetel schreef:

   Door de hitte smelt het geheel. Daarna verdampt het. Ik denk dat het verdamp en smeltproces hetzelfde zijn. Helaas voor Zwolle maar die krijgen geen strand wat dit betreft

   • Loki schreef:

    De Aarde is in zijn geschiedenis meerdere malen gekanteld. Zo moeilijk is dat toch niet te bedenken. Dat kunnen zelfs meten aan magnetische velden in de gesteenten. Zo heeft heeft Death Valley lang geleden meer naar de Noordpool gelegen. en dus Antarctica meer naar het noorden.
    Nu gebeurd dat proces weer en als het tegen zit wonen we straks vlak boven de evenaar.

 • Elkekeerdateindedatmaarnietkomt schreef:

  De menselijke geschiedenis moet sowieso herschreven worden…

 • x

  Check Also

  astronomen

  Astronomen ontdekken gigantische muur achter de Melkweg: ‘We waren verrast’

  Astronomen hebben boven de Zuidpool een gigantische ...

  nasa

  NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

  NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

  >