Universum

Japanse astronomen vinden verste cluster van sterrenstelsels

Help anderen door dit met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Japanse astronomen hebben op woensdag gezegd een sterrenstelselcluster op 12,72 miljard lichtjaar van de aarde te hebben ontdekt. Ze beweren dat het gaat om de verste cluster die ooit is gevonden.

Met behulp van een krachtige telescoop op Hawaï wist het team tot ongeveer een miljard jaar na de geboorte van het universum terug in de tijd te kijken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Dit laat zien dat een cluster van sterrenstelsels al in het prille begin van het 13,7 miljard jaar oude heelal bestond,” aldus het team astronomen in een communiqué.

Protocluster

De ontdekking is gedaan door onderzoekers van de Graduate University of Advanced Studies (Sōkendai) en de Nationale Sterrenwacht van Japan. Er werd gebruik gemaakt van de Subaru-telescoop op Hawaï.

Ze ontdekten een ‘protocluster van sterrenstelsels’ die de wetenschappers naar verwachting helpt begrijpen hoe het universum is gevormd en hoe sterrenstelsels zich ontwikkelden.

Hubble

De studie wordt gepubliceerd in het Amerikaanse Astrophysical Journal.

Onderzoekers die met de Hubble-ruimtetelescoop werken hebben eerder de ontdekking van een mogelijke sterrenstelselcluster op 13,1 miljard lichtjaar van de aarde aangekondigd. Die bevindingen moeten nog worden bevestigd, zo zeiden de Japanse astronomen.

Bron: AFP

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x