Buitenland

Europarlementariër geeft bulderspeech in EU-parlement: ‘Hier draait mijn maag van om’

Help ons door deze info met je vrienden op je socials te delen!

De EU wil de oorlog in Oekraïne oplossen met meer oorlog: stuur wapens, investeer in het leger, dreigen met een grootschalige economische en financiële oorlog tegen Rusland. Dezelfde dingen die jullie al deden, alleen verwachten jullie dit keer een ander resultaat, zei Europarlementariër Clare Daly in het Europees Parlement. “Dit is waanzin.”

Sancties hebben nog nooit geleid tot het einde van een militaire aanval of regimeverandering, vervolgde Daly. Waar ze wel toe leiden, is economische verwoesting. De gewone Russen, waaronder de mensen die tegen de oorlog protesteren, en de gewone Europeanen betalen de prijs, zei ze.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

We schieten in onze eigen voet

De energieprijzen en inflatie schieten omhoog, terwijl de levensstandaard in vrije val is, zei het Europarlementslid. “We schieten in onze eigen voet.”

De morele verontwaardiging over de illegale Russische oorlog staat in schril contrast met de bezwaren tegen de illegale Amerikaanse oorlogen in Irak of Afghanistan, die we niet hebben veroordeeld, en tegen de genocide die Saudi-Arabië pleegt in Jemen, sprak Daly.

Hier draait mijn maag van om

En terwijl de slachtoffers van die conflicten dringend miljarden aan humanitaire hulp nodig hebben, spenderen wij maar wat graag miljarden om de oorlog in Oekraïne te verlengen. “Hier draait mijn maag van om.”

Ja, Rusland is verantwoordelijk voor dit conflict, maar we mogen de rol van de NAVO niet negeren, benadrukte de Europarlementariër. En in plaats van vrede te bevorderen en te handelen in het belang van het Europese, Oekraïense en Russische volk, is de EU een instrument geworden van de NAVO en het militair-industrieel complex, zei Daly.

4.9 149 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

95 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
2 jaren geleden

Schot in de roos.

TEUWEN HARRY
TEUWEN HARRY
2 jaren geleden

jan met de pet is zoals steeds de pineut. Er zijn in dit conflict geen integere politici. Niet van Russische en niet van westerse zijde

Ron
Ron
2 jaren geleden

Inderdaad de NATO en de UN zijn deep state. Oekraïne is corrupt en het wit was land voor Europa en de Verenigde Staten.
Daarom willen ze oorlog, verdienen ze goud geld mee. Daar leeft de deep state van.

Hugo
Hugo
2 jaren geleden

Dat is het eerlijke verhaal, toch nog mensen in de EU met gezond verstand. Die von der Leyen en die bende is een gevaar voor de vrede. en inderdaad de Amerikanen zijn oorlogen begonnen met leugens en toen sliepen ze binnen de EU rustig door. stelletje hypocrieten.

Back to top button
95
0
We lezen graag je reactie!x