Buitenland

‘Europese dictatuur dendert door’: digitale identiteit wordt ons zonder debat door de strot geduwd

Help mee door deze info met vrienden op je socials te delen!

Er komt geen apart debat in het Europees Parlement over het plan om een Europese digitale identiteit (eID) in te voeren. Europarlementariër Rob Roos (JA21) vroeg tevergeefs een stemming aan.

De Tweede Kamer wilde deze app niet, maar staatssecretaris Van Huffelen stemde er in Brussel toch mee in. De app, die al je persoonlijke data aan elkaar koppelt, brengt grote risico’s met zich mee.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Absurd

Een ruime meerderheid van het Europees Parlement ziet geen reden om hierover te debatteren. Alleen SGP, JA21, ChristenUnie, FVD en PvdD steunden het verzoek van Roos.

“Absurd dat het Europarlement niet eens wil debatteren over het EU-plan voor een Europese DigiD, maar het direct op een akkoordje wil gooien met de EU-landen. Ja, onder andere met de Nederlandse staatssecretaris die hiervoor het verzet van de Tweede Kamer negeert,” twittert Europarlementariër Bert-Jan Ruissen (SGP).

Hij waarschuwt dat er een risico is dat er op veel plaatsen om je Europese DigiD zal worden gevraagd.

Schandelijk

Roos is fel tegen de digitale identiteit. “Ik heb nog steeds geen idee voor welk probleem de digitale identiteit een oplossing zou zijn. Maar ik zie wel heel duidelijk welke problemen dit kan veroorzaken.”

Columnist Marianne Zwagerman reageert: “Het wordt ons zonder fatsoenlijk debat door de strot geduwd.”

“De Europese dictatuur dendert door. De Tweede Kamer heeft duidelijk gezegd dat Nederland dit niet wil, maar zelfs ons hoogste democratische orgaan wordt gewoon terzijde geschoven. Schandelijk is het,” voegt het Haagse raadslid Ralf Sluijs toe.

5 108 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

171 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wil
Wil
1 jaar geleden

Koop Goud en Zilver

Han
Han
1 jaar geleden

Een digitale jodenster

Andre
Andre
1 jaar geleden

Er functioneert helemaal niets meer. Ik wacht al meer dan 6 maanden SVB (die andere) op kinderbijslag. De belastingdienst is een puinzooi. Voor de oudjes het CIZ is kats verrot. Ambtenaren zijn niet eens meer bereikbaar laat staan dat ze ergens verstand van hebben en dan laat ik die ongelofelijke bemoeizucht uit Bruxxel nog achterwege. Banken die denken en vinden dat ze op de stoel moeten zitten van de politiek naja laat ik het kort houden want voor wat moet er die EID komen? Alle puinzooi hup zo de fascistische heilstaat de EU in en stom naar een schermpje kijken met klik op ok om door te gaan. Nee gaat m niet worden met die van Huffelen.

Snappie007
Snappie007
1 jaar geleden

Ik ga niet en nooit knielen!
Ik wil en ga niks met deze app te maken krijgen.
Sluit mij maar buiten hun systeem, ik blijf in het echte leven! Ja, dat word erg zwaar, maar ik heb wel mijn vrijheid en mijn eigen wil!

Ik heb tenminste zelftrots

Back to top button
171
0
We lezen graag je reactie!x