Homepagina » Binnenland » Willem-Alexander is ‘niet van koninklijken bloede’. Is de lijn van Oranje-Nassau hier onderbroken?
willem
Foto: Pixabay

Willem-Alexander is ‘niet van koninklijken bloede’. Is de lijn van Oranje-Nassau hier onderbroken?

Volgens geruchten was koning Willem III door een ziekte onvruchtbaar en kan hij dus niet de biologische vader zijn geweest van Wilhelmina.

Is de lijn van Oranje-Nassau onderbroken?

Sommigen stellen dat de echte vader van Wilhelmina jonkheer Sebastiaan Mattheus Sigismund de Ranitz was. Hij was adjudant van koning Willem III en privésecretaris van koningin Emma.

Meer kinderen

De publicaties hierover waren afkomstig van schrijver en politicus Louis Hermans, redacteur van het tijdschrift De Roode Duivel.

Hermans suggereerde in meerdere artikelen dat Emma en De Ranitz een verhouding hadden en dat er meer kinderen waren, die naar het buitenland waren gebracht.

Volgens biograaf en historicus Dik van der Meulen zijn er geen concrete aanwijzingen voor zijn vaderschap van Wilhelmina.

Oude informatie

Historicus Gerard Aalders merkt echter op dat Van der Meulen in de archieven alleen toegang heeft gekregen tot oude informatie en dat er sindsdien veel nieuw materiaal bij is gekomen.

Willem III had drie zoons, die uiteindelijk alle drie kwamen te overlijden.

Hij besloot met de 41 jaar jongere Emma van Waldeck-Pyrmont te trouwen. Zij kregen vervolgens één dochter: Wilhelmina.

Vraagteken

De koninklijke dynastie was zodoende op het nippertje gered.

Op zijn sterfbed vertoonde Willem III krankzinnig gedrag. Men vermoedde dat hij aan syfilis leed, een ziekte die in verband werd gebracht met onvruchtbaarheid.

De theorie van het vaderschap van De Ranitz zal dus een vraagteken blijven, totdat wetenschappers wellicht ooit toegang krijgen tot de koninklijke grafkelders in Delft en DNA-onderzoek mogen doen.

[Telegraaf]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Starseed schreef:

  Ik geloof niet dat wetenschappers ooit toegang krijgen tot de koninklijke grafkelders om DNA-onderzoek te doen. Ze zullen er alles aan doen om dit geheim te houden.

  57 likes
  • Bas Jansen schreef:

   Meen te herinneren dat toen de zoveelste skelet in een put in Rusland ‘mogelijk’ de laatste tsaar was, hebben de Russen DNA opgevraagd aan verschillende kononklijke families, gerelateerd aan de Russische Tsaar familie (Anna Paulowna) voor identificatie – en onze koninklijke familie (als énige) het heeft geweigerd.. Rara.. 😉

   37 likes
  • René schreef:

   97% van de wetenschappers zal toch altijd de uitkomst brengen die ze graag willen horen ….

   30 likes
   • Earthaxis schreef:

    Whatever gasten… natuurlijk is het geen nette direkte afstamming. Het is allemaal ontstaan uit strijd om de macht. Van inteelt tot vervalsing van afkomst, whatever it takes.

    En dan daarbij, niet dat koninklijke afkomst ook daadwerkelijk iers tastbaars inhoudt, zoals blauw bloed of iets dergelijks.

    Super naief allemaal. Die koninklijke gasten zelf trouwens vaak ook. Denken vaak echt dat ze het verschil maken.

    Al zouden ze dat wel kunnen, als ze echt zouden willen. Maar mijn inziens willen ze dat helemaal niet. Prioriteit nr 1 blijft het in stand houden, beschermen en vooral bezitten van het koninklijk ambt. Is gewoon hun business.

    22 likes
    • dna schreef:

     Maxima komt uit naziargentinië, waar darkprince bernhard heb liggen kri.kk.en en misschien wel maxima heeft verwekt. Ze hebben allemaal die rotkop. Zelfs ollongren lijkt een zus van. Bernhard deed vreemde zaaktjes met aleister crowly. Cult aanhangers, ss’er (iSiS- cult) dit huis vol veraders is jullie voorbeeld? Waarom mochten hun blijven na de 2e wereldoorlig???? Ik kan nog langer doorgaan. Maar dit land leeft in te zieke psycho illusies

     17 likes
     • Henk Azie schreef:

      Ze konden blijven na WWII omdat ze het echte verzet hebben verraden en om laten brengen. Het originele verzet wilde nl een republiek.

      13 likes
    • vladi schreef:

     huh?
     je zegt wat zinnings?
     duimpje van mij.

     next

     fff

     3 likes
  • lammert schreef:

   Lees het boek met als titel: bernhard geschreven door annejet van zijl en dat maakt veel duideluck

   4 likes
  • Remi schreef:

   Wangslijm van WA is genoeg en de Ranitz ligt begraven op Oud Eijk en Duinen (graf mag niet geruimd worden.

   1 likes
 • Mira schreef:

  Sterker nog. Volgens berichten is juliana niet eens de dochter van wilhelmina. Na de zoveelste miskraam is juliana in het geniep geadopteerd.

  40 likes
 • Louise schreef:

  Gezien het feit wat een hoeveelheid mensen ze steeds weer op de been krijgen, bv Koningsdag , zal het de meeste mensen een worst zijn welk bloed eraan kleeft of in zit. Allemaal sprookjes die de mensheid zelf heeft bedacht. En ach het kost wat zo’n illusie…..

  35 likes
  • Jeff schreef:

   Precies, wat kan dat nou schelen? Ze bedenken wel meer. Gewoon afschaffen dat gedoe. Boeien verder wie wel of niet in de lijn lag.

   14 likes
  • Mikkie schreef:

   Ik denk dat die hoeveelheid mensen op een koninklijke dag meevalt. Als je goed naar het journaal kijkt, zie je steeds hetzelfde groepje mensen achter een hek. Stevig samengeperst, zodat het lijkt alsof het bomvol is…

   9 likes
 • vladi schreef:

  hij zweert met 2 vingers…….zelfde pose als baphomet.
  satanisten.
  orde van dit orde van dat.
  allemaal satanische clubjes waar de kwade energie heerst.

  fff

  25 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Al die monarchieën is de grootste onzin die er bestaat, systeem uit de middeleeuwen wat absoluut niet meer in deze tijd hoort. Het is bekend dat heel de adel bestaat uit inteelt en een koning is niets meer of minder dan een persoon die in de adelstand zit.
  Schaf die onzin zo snel mogelijk af.

  21 likes
 • 't Roode Vaan schreef:

  De ‘Oranjes’ worden stelselmatig in stand gehouden, omdat ze deel uitmaken van de NWO c.q. de Bilderberggroep.
  Er zijn slechts enkele lieden afkomstig vanuit industriële, financiële, militaire en/of adellijke kringen die werkelijk de globale macht bezitten.
  Democratie heeft eigenlijk nooit bestaan en zal in de toekomst ook niet tot de mogelijkheden behoren.
  De wereld hangt van schijn, mythe en illusie aan elkaar.

  16 likes
 • Jantje schreef:

  Behalve dit, die Willem III neukte te veel in de rondte, is er ook nog het verhaal dat Wilhelmina geen kinderen kon krijgen en dat Juliana is geruild in het ziekenhuis.

  15 likes
 • Bas schreef:

  Een mooi beginpunt voor dit onderwerp is rondehuis.blogspot.com. Daar kwam ik terecht nadat ik een boek had gelezen over het ronde huis. Let op die onderwerp bevat onderwerpen die TE walgelijk voor woorden zijn, van misbruik tot moord.
  Er is ook een Docu over Bernhard waar dit soort onderwerpen ook ter sprake komen, Berharrrd ging zeilen met jongetjes onder de 16. Jaja ook onder tafel geveegd.
  De biografie van Juliaantje 800 pagina’s tellend door haar samen gemaakt met Jolande Withuis dat ‘jonge’ meisjes niet veilig waren in de buurt van Bernharrrd en nam ze zelfs mee naar Soestdijk.
  Prins Berhard werd de schavuit van Oranje genoemd. De understatement van de eeuw.

  11 likes
 • Henk Azie schreef:

  Al in de jaren 70 werd ik geconfronteerd met dit verhaal. Willem III oftewel koning gorilla, naaide alles wat los en vast zat. De oranjes lijken in de verste verte niet op die magere ingevallen koppen van de oudere generaties. Ook de afkomst van Willem I werd hier en daar in twijfel getrokken. We zouden na Napoleon een republiek gehad hebben ware het niet dat ineens vanuit Engeland(alweer) een oranje opdook.

  8 likes
 • dna schreef:

  En ze houden van soft-targets. Deze criminelen zijn terroristen. Globaal zelfs

  6 likes
 • Sjazon schreef:

  Latijns, Europees, Romeins, Frans, Spaans, Vikings, Moddermans, Saksisch, Huns, Keltisch, Mongools….
  Het lijkt wel of de ‘koninklijken’ een verzamelbank van ‘bloed’ zijn. Lopende bloedbanken.

  4 likes
 • Bozo1966 schreef:

  Juliana was toondoof, iets wat overerfelijk is. De Ranitz was ook toondoof. Dus het zou mij niet verbazen als dit waar blijkt. De waxinelichthouder gooier wilde dit aantonen, dat had hij beter niet kunnen doen. Ruzie met de oranjes verlies je altijd.

  0 likes
 • Hansz Pint schreef:

  GAT … VER … DAMME noggeresantoeseg !!!
  Wat een goor stinkend zooitje wordt hier geschetst…
  zou het WAAR zijn…?!?

  0 likes
 • x

  Check Also

  zwitserse

  Zwitserse krant spreekt schande over ons koningshuis, dat extra geld krijgt: ‘Om je kapot te schamen’

  Ook in Zwitserland is het opgevallen dat ...

  buschauffeur

  Buschauffeur ‘moet verplicht DNA afstaan’ na kritisch YouTube-filmpje

  De Almeerse buschauffeur Jason Wolmuis is naar ...

  >