Homepagina » Gezondheid » Bitterzoete suikermedicijnen: Vakblad huisartsen zwicht voor geld farmaceutische lobby
Bitterzoete suikermedicijnen: Vakblad huisartsen zwicht voor geld farmaceutische lobby

Bitterzoete suikermedicijnen: Vakblad huisartsen zwicht voor geld farmaceutische lobby

In Nederland zijn er bijna één miljoen mensen met suikerziekte. Per jaar komen er 50.000 patiënten bij. Wereldwijd hebben zo’n 350 miljoen mensen diabetes.

De farmaceutische industrie heeft in de laatste jaren verschillende nieuwe diabetesmedicijnen op de markt gebracht. Volgens artsen en deskundigen werken ze niet beter en zijn ze veel duurder dan de oude medicatie. Er zijn bovendien aanwijzingen dat ze een verhoogd risico geven op alvleesklierkanker en hartfalen.

In de richtlijn voor diabeteszorg ontraadt het Nederlandse Huisartsen Genootschap (NHG) om de nieuwe medicijnen voor te schrijven. De controverse rond de nieuwe middelen lijkt weinig invloed te hebben op het voorschrijfgedrag van huisartsen. Negen procent van de patiënten krijgt één van de dure nieuwe middelen.

Het NHG voegde begin dit jaar een door de farmaceutische industrie gesponsorde bijlage toe aan het huisartsenvakblad Huisarts & Wetenschap. In de bijlage uiten artsen hun kritiek op de richtlijn en breken ze juist een lans voor de nieuwe middelen.

Huisarts Bas Houweling schreef mee aan de diabetesrichtlijn. “Ik was geschokt,” zei hij. “Dat heb ik niet eerder gezien, dat het NHG een bijlage erin stopt over een ziektebeeld dat zo enorm gestuurd is, dat het ervan afdruipt. Waarin de NGH-standaard eigenlijk wordt weggeschreven met kul-argumenten. Dat moet je niet willen.”

NHG-voorzitter Rob Dijkstra zegt dat advertenties en commerciële bijlages nodig zijn om het vakblad draaiende te kunnen houden. “Achteraf gezien, als we kijken naar de tekst die erin staat, hadden we het natuurlijk moeten tegenhouden,” geeft hij toe.

Kijk de uitzending hier terug.

[VARA]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
5 jaren geleden

Tja. Je kunt ook gewoon stoppen met chemisch afval eten.
Voor elk pharmaceutisch medicijn daat je aanneemt van de doktor kom je 1 stap dichterbij een gruwelijk einde van je leven.
Alles wat je nodig hebt kun je vinden in biologisch eten, supplementen en kruiden uit de natuur.

Pieter
Pieter
Reactie op  Arwijn
5 jaren geleden

Geachte Arwijn,
Geef mij even een alternatief voor bloedverdunners a.u.b.?
Om een 2e T.I.A. te voorkomen, heb ook een maag aneurysma gehad, en zwak hart.
b.v.b. Dank

Arwijn
Arwijn
Reactie op  Pieter
5 jaren geleden

Je hebt reeds een operatie achter de rug begrijp ik uit je opmerkingen.
Dat betekend dat je je lot reeds in handen hebt gegeven van het medisch industriële complex. Ik weet persoonlijk niet zeker hoe je hier weer levend uitkomt (ik ken niemand die dit gelukt is).
Het probleem hiervan is dat al die symptoom bestrijding je lichaam zodanig degenereerd dat een natuurlijke vorm van herstellen lastig blijft.

Ik heb wel een paar tips voor je, en ik hoop dat je deze ten harte neemt: Pas verschrikkelijk op met pharmaceutische medicijnen combineren. Laat je niet van de wijs brengen dat al die dingetjes “voor de zekerheid” nodig is en gebruik alleen symptoom bestrijding als je ook de garantie krijgt dat je er vanaf GAAT komen achteraf.

Verder helpt voor hart problemen in het algemeen: eet onvervuilde vetten. Eet biologisch vlees en boter en luister niet naar verhalen over het gevaarlijke cholesterol. Het enige wat gevaarlijke aan cholesteros is het gif dat in vet oplost wat mee komt vanuit de reguliere voedselindustrie. Het is het gif in dit cholesterol wat gevaarlijk is voor je lichaam en hormonale onbalans teweeg brengt (en verergerde hart problemen).

Als je een stress kip bent van nature (ook als je het binnen houd), zorg dan dat je genoeg ongerfineerd zout binnen krijgt (Himalaya zout is het best) het is essentieel dat je de extra mineralen die daar bij zitten samen met de zout binnen krijgt (met mate uiteraard). De zucht om zout kan een teken zijn dat je nierschors zout nodig heeft om de adrenaline huishouding te sterken en stabiliseren.

Volg geen van deze tips zonder eigen onderzoek en navraag. Gevorderde hartproblemen (met chiruchische ingrepen zeker) blijft riskant.

Dacross
Dacross
Reactie op  Arwijn
5 jaren geleden

Extra zout! Daar gaat zijn bloeddruk van omhoog! Ga iemand met een zwak hart en die in het verleden een T.I.A geeft gehad nu niet vertellen dat ie extra zout moet gaan pakken! Waar ben jij nu mee bezig !? Ga hier nu niet van zulke adviezen lopen geven als je niet weet waar je over praat. Als hij een uitgebreid bloedonderzoek laat doen kan hij precies zien wat hij tekort komt . Als hij aan de bloedverdunners wil dat zeggen dat hij vernauwingen heeft wat denk je dat er dan gaat gebeuren als zijn bloeddruk omhoog gaat?

Arwijn
Arwijn
Reactie op  Dacross
5 jaren geleden

Nee. Niet extra zout. En van ongerafineerde zout gaat de bloeddruk dus niet persé van omhoog. Dat gebeurt alleen als je veel te veel neemt.

Ik weet precies wat ik zeg, en daarom zeg ik ook erbij: doe niet zomaar wat ik zeg en doe zelf onderzoek. Daar is niks onverantwoordelijks aan. Je gezondheid is je eigen verantwoordelijkheid, meneer!

Piri
Piri
Reactie op  Dacross
5 jaren geleden

Himalaya zout tot je nemen betekend 84 essentiële mineralen tot je nemen. Deze zorgen wel degelijk voor een beter functioneren van je fysiologische processen..
Waarschijnlijk is er ook spake van chronische hyperventilatie. Deze veroorzaakt ook een hoge bloeddruk. Bont
R heeft dit principe in 1900 al beschreven.

Johan
Johan
Reactie op  Pieter
5 jaren geleden

Pieter, op de website leefbewust.com kan je erg veel vinden aan informatie.

barry
barry
Reactie op  Pieter
5 jaren geleden

Pau D ” Arco is een natuurlijke bloedverdunner lees er maar meer over

Elise49
Elise49
Reactie op  Arwijn
5 jaren geleden

Ik vind dat je dit niet mag schrijven. Mijn vader had type 1 op jonge leeftijd(10 jaar). In die tijd hadden we nog biologisch voedsel. Sterker nog mijn opa had eigen moestuin. En al die zooi die in de winkels ligt was er ook nog niet. Vaccinaties wel. Die bestaan al 200 jaar.
Zijn insuline bestond eerst uit dierlijke insuline. Maar dat vonden de dierenactivisten niet meer goed en dat was een goede uitkomst, want zo kon de pharma overgaan op chemische middelen.(bewust dus zo gegaan).
Op vaste tijden gewoon eten is voor ieder mens goed. Veel stress waardoor er hormoonschommelingen komen is voor iedereen slecht.
Ik vind dat middelen die goed uitvallen bij een mens, gewoon moeten blijven bestaan. Je kunt als mens dit probleem onder controle krijgen met een bepaald middel en dan moet je dat niet gaan veranderen. De eerste vereiste is dat je het op tijd aan voelt komen. Dit moet je dus leren, daarna heeft het middel zijn rol. Beide zijn van groot belang om nog kwaliteit van leven te kunnen krijgen.
En wat mij betreft houden we op met zomer en wintertijd. Dit kan bij mensen het bioritme voor langere tijd verstoren, waardoor je minder slaapt en dus weer hormoonproblemen kunt krijgen. En daar kunnen weer allerlei ziektes uit voort komen.
Kortom ik krijg steeds meer het idee, dat er van alles gedaan wordt om ons ziek te krijgen/houden. Dus niet alleen door het eten, maar met alles wat we moeten doen of niet meer mogen/kunnen doen. Bv. Kinderen krijgen/opvoeden wordt bemoeilijkt. Depopulatie/transhumanisme dus, al 200 jaar of misschien al veel langer bezig.
Wat ik raar vind? Waarom wordt er niks echt gedaan aan meisjes/vrouwen in de wereld, die zwanger zijn en het eigenlijk niet groot kunnen brengen door het systeem, terwijl de supermarkt om de hoek overgebleven spullen gewoon weggooit? Heeft met geld/rijkdom/egoïsme te maken. Waarom ziet een mens een ander als concurrentie of als mindere? Dat is dus helemaal niet nodig. Kennis/voedsel/water kun je gratis uitdelen. Zelfs een oudere vreemde vrouw kan hier een belangrijke rol in spelen als ondersteuning. Alleen op deze manier vergroot je de band onder mensen. Die band is aan het verdwijnen. Ook al tussen ouders en kind. Denk aan baby’s in de opvang. Geur en stem van de moeder zijn van essentieel belang in de eerste 2 jaar.(hechting, ook voor later in liefdes relatie)
Ik geraak ontopic, maar alles heeft met elkaar te maken. Het doel: DNA testen/selecteren/deling/transhumanisme.

Arwijn
Arwijn
Reactie op  Elise49
5 jaren geleden

Ow nou, dat is jammer dan dat je vind dat dat niet mag, want zo ver ik weet leven we nog in een maatschappy waar iedereen zijn mening mag uiten.

En verder: Eten uit de moestuin is geen garantie tot onvervuild eten. De grond kan vervuild zijn, zelf plotseling door bijvoorbeeld grondwater vervuiling. Vroeger waren we met ze allen nog niet zo bewust van de consequenties hiervan. En er is vanalles en nog wat geexperimenteerd met de landbouw in de 20ste eeuw (DDT o.a.).
Pas de laatste 20 jaar begint zich hierover meer kennis te vormen, en vandaar ook de noodzaak van het biologische label. Het is nog niet perfect (MSG mag nogsteeds bijvoorbeeld), maar het is een flinke stap de goede richting uit.

Elise49
Elise49
Reactie op  Arwijn
5 jaren geleden

Ik bedoel daarmee dat je maar een klein stukje van de oorzaak aankaart en dat kan voor sommige mensen beledigend overkomen. Iemand die type 1 heeft, daar is voedsel niet de oorzaak van. Jouw schrijven heeft meer betrekking op type 2.

trackback
BOINNK!!! | Nieuwsfeiten die het einde der tijden markeren, verzameld door Arie Goedhart
5 jaren geleden
Boerenkool
Boerenkool
5 jaren geleden

Alweer bewijs dat farmaceuten teveel macht hebben dankzij geldwolven zoals voedselgiganten, chirurgen, artsen, gezondheidsinstituten en overheidsbekleders. Ziekten worden gecreeërd, bevestigd, gepropageerd én uitgemolken door deze lieden die allemaal aangestuurd en gefinancierd worden door de farma-industrie.
Het is juist de bedoeling dat mensen ziek worden, zodat ze kunnen blijven verkopen, ontwikkelen en groeien.

Jpw
Jpw
5 jaren geleden

Ach pieter toch er zijn tientallen natuurlijke bloedverdunners, gebruik ze zelf ook.
Google maar ff naar natuurlijke bloedverdunners.

Ginkgo, kaneel water en ananas zijn uitstekend
Gr

cabo
cabo
5 jaren geleden

Knoflook = bloedverdunner

Pieter
Pieter
5 jaren geleden

@JPW,Cabo, hartelijk dank

JevWeazle
JevWeazle
5 jaren geleden

even uit me bolle kop:

organisch voedsel, yoga, mediteren, urinetherapy, macrobiotisch voedsel, homeopathie, acupuntuur, feng shui, mindfullness, natriumbicarbonaat, diatomeën-aarde, collodiaal-zilver, cannabinoide, orgonite, kokoswater, zeekomkommer en je suikerziekte/kanker/dementie/reuma/huidziekte/darmproblemen/haarverlies/ADHD/depressie nagenoeg ALLES wat je maar kan bedenken, genezen…
geen geintje

al bovengenoemde middelen zijn puur natuur en komen op vibrationeel niveau supergoed overeen met het menselijk lichaam (schuman resonance). bijvoorbeeld kokoswater zou eenzelfde ph-waarde hebben als ons bloed. Of werkt analoog aan de frequentie van bloed weet het niet meer precies, maar het gaat er in principe om hoe dichter bij de natuur hoe beter iets is voor de mens.
absoluut feit.

medicijnen zijn niets meer dan synthetische vervangers van in de natuur voorkomende werkzame stoffen in planten, zaden, stengels, groentes, fruit etc etc. eigenlijk datgene voor wat echt goed de mens is. je moet je eens afvragen hoe lang natuurlijke geneeswijze bestaat (hm nou ongeveer DUIZENDEN JAREN) en hoelang eigenlijk allopatische (conventionele) geneeswijze (plusminus200 jaar) bestaat. en de hele westerse wereld vertrrouwd vol op die laatste 200 jaar. dat komt omdat die laatste 200 jaar samenhangt met de farmaceutische industrie en de global elite.

maar anyhoo je kan een natuurlijk product zo goed mogelijk namaken het blijft een synthetische vervanging. je lichaam kan gewoon niet goed overweg met al die gemaakte rotzooi en zal op lange termijn het onderspit delven.

als we niet uitkijken raken we te ver van de natuur en dan zullen we nooit meer terugvinden waar we vandaan kwamen en zullen we nooit meer weten waar we heen moeten gaan

Peer
Peer
5 jaren geleden

De dame van kantoor DVN is Margreeth Smilde en was lid van de Tweedekamer van CDA.
S. Buma, de fractieleider van het CDA, gaf zijn mening over vitaminevrijheid op de voorpagina van
Dagblad van het Noorden op 8 september 2012.
Vraag van DvhN: Het CDA is voor een verbod op het gebruik van vitaminepreparaten met een hoge dosering. Waarom?
“Over dit soort zaken moet je als politiek niet willen beslissen. We gaan uit van adviezen van medische specialisten. Die hebben er verstand van, en die adviezen volgen we op”

x

Check Also

huisarts

‘Dit gaat al lang niet meer over een virus, maar over totale controle’

In minder dan een jaar tijd zijn ...

huisarts

LinkedIn snoert kritische huisarts de mond: ‘Blijkbaar mag je niet vertellen hoe de zaken zijn gegaan’

We bevinden ons momenteel in een vreemde ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

18
0
We lezen graag je reactie!x