Archeologie

Archeologen doen ‘belangrijkste ontdekking van 21e eeuw’

Help anderen door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!

In de piramide van Cheops, ook wel de Grote Piramide genoemd, hebben archeologen een verborgen gang van negen meter lang en twee meter breed ontdekt, zo heeft het Egyptische ministerie van Oudheden bekendgemaakt.

De gang heeft een driehoekig plafond en bevindt zich aan de noordzijde van de piramide van Cheops, zei de Egyptische minister van Toerisme Ahmed Issa tegen journalisten.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Mysterieuze bouwmethodes

De ontdekking is gedaan tijdens het project ScanPyramids, waarbij de binnenkant van piramides bestudeerd wordt. Daarbij werken Egyptische archeologen samen met Canadese, Japanse, Franse en Duitse universiteiten.

Wetenschappers scannen de ‘buik’ van de piramide sinds 2015 in de hoop holtes of onbekende structuren te ontdekken. Daarnaast hopen ze meer te weten te komen over de mysterieuze bouwmethodes van de oude Egyptenaren.

Onduidelijk

In 2017 werd een holte ter grootte van een vliegtuig ontdekt in het hart van de piramide.

De Egyptische oud-minister van Oudheden Zahi Hawass zei dat de verborgen gang ‘de belangrijkste ontdekking van de 21e eeuw is’.

Het is nog onduidelijk waar de gang naartoe leidt. Mogelijk leidt de vondst naar nieuwe ontdekkingen in de piramide, bijvoorbeeld kamers of ruimtes.

[Zero Hedge]

4.8 78 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

102 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mikkie
Mikkie
11 maanden geleden

3-hoekig…een ufo?

Han
Han
11 maanden geleden

Ik heb hier thuis ook een gang.

JelleI88I
JelleI88I
11 maanden geleden

Zahi Hawass is een crimineel.

Naam:*
Naam:*
11 maanden geleden

Er zijn nogal wat verhalen dat de piramides geen graven zijn, maar een soort energiecentrales zijn. Tesla had het ook over deze energie… gratis en onbeperkte energie. Wij worden al duizenden jaren dom gehouden en alsmaar dommer gemaakt. Beschavingen voor ons hadden kennis en vooral wijsheid… wij leven in een soort boerderij waar mensen worden gehouden als vee. En we zijn zo extreem dom dat we zelf denken dat wij de slimste beschaving ooit zijn. Pfff… ow ow ow… de elites hebben ons alles afgenomen. De lelijkste blokkendozen noemen wij architectuur. Architectuur is één van de beste manieren waarin je kan zien wat wij voor losers zijn. Oude gebouwen zijn van boven tot onder kunstwerken. Nieuwe gebouwen zijn levenloze grafkisten. Een moderne woonwijk is ultra deprimerend, maar we praten braaf VT wonen en Jan des Bouvrie na… prachtige gebouwen… terwijl het deprimerende doodskisten zijn. Hele woonwijken vol met levenloze dode lelijke gebouwen… rara wat dat met onze levenslust doet. De gemiddelde woonwijk in Nederland is als een verzameling kleine crematoria. Maar wij staan allemaal als afgerichten zeehonden te klappen voor de walgelijkste gebouwen die ooit zijn gebouwd. De mensheid is op zn einde. Alles moet onder 10 meter aarde worden bedolven.

Back to top button
102
0
We lezen graag je reactie!x