Binnenland

Verontwaardiging over boete van bijna 100.000 euro voor Ongehoord Nederland: ‘Niet gewenst bij linkse Gedankenpolizei’

Help door dit met iederen die je kent op je socials te delen!

De NPO heeft Ongehoord Nederland een boete gegeven voor ‘het schenden van de journalistieke code van de publieke omroep’. De boete bedraagt bijna 100.000 euro.

In een rapport concludeert de ombudsman van de NPO dat ON! ‘feiten en meningen niet genoeg weet te scheiden’. Ongehoord Nederland zegt het principieel oneens te zijn met het besluit van de NPO. “Een boete omdat wij gekozen volksvertegenwoordigers in onze uitzendingen uitgebreid aan het woord laten.”

De omroep beraadt zich op juridische stappen tegen de strafmaatregel. “Omroep ON! blijft pal staan voor de vrijheid van meningsuiting en is tegen iedere censuurmaatregel. Het ongehoorde geluid moet gehoord kunnen blijven worden in een volwassen democratie.”

Juridisch staan we sterk

Voorzitter Arnold Karskens laat weten: “Juridisch staan we sterk. Het gelijk hebben we aan onze kant. Heel ongehoord Nederland staat achter ons en aan opgeven denken we niet! ON! voert een juiste én heel belangrijke strijd.”

“Je kunt niet voor pluriformiteit zijn en tegelijkertijd Ongehoord Nederland willen verbieden,” voegt mediadirecteur Peter Vlemmix toe.

De omroep krijgt veel steun. Zo twittert econoom Wouter Roorda: “De voorzitter van de NPO gaat met een staatssecretaris op vakantie, deelt met de secretaris-generaal een hotelkamer en snoert een klokkenluider de mond. Maar ON! wordt veroordeeld door diezelfde NPO voor het zondigen tegen een code die door andere omroepen vrijwel dagelijks wordt overtreden.”

Ongeschreven censuurregels

“Vrije journalistiek wordt niet getolereerd. Afwijken van de ongeschreven censuurregels leidt tot een boete van 92.000 euro,” schrijft econometrist Michiel de Jonge.

Het Tilburgse gemeenteraadslid en oud-Statenlid Harry van den Berg reageert: “Niet omdat het feitelijk onjuist is, maar ongewenst bij de linkse Gedankenpolizei.”

“Dat Ongehoord Nederland een boete krijgt van een ton is een vorm van censuur,” zegt schrijver en columnist Theodor Holman.

4.9 129 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
129 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
8 maanden geleden

Rooie rakkers, arme stakkers, steeds bereid om de waarheid de nek om te draaien.

René
René
8 maanden geleden

De NPO keihard en keihard aanpakken!!

ProAsfalt
ProAsfalt
8 maanden geleden

Met gelijke monniken en gelijke kappen zouden de omroepen m.b.t. OP1, eenvandaag, nieuwsuur al lang en breed failliet moeten zijn.

Judith
Judith
8 maanden geleden

Als ze wel verliezen, wat mij in deze idiote tijd van rechters die niet meer wensen te weten wat rechtspraak is, dan maar met de pet rond?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

129
0
We lezen graag je reactie!x