Binnenland

Verontwaardiging over boete van bijna 100.000 euro voor Ongehoord Nederland: ‘Niet gewenst bij linkse Gedankenpolizei’

Help door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!

De NPO heeft Ongehoord Nederland een boete gegeven voor ‘het schenden van de journalistieke code van de publieke omroep’. De boete bedraagt bijna 100.000 euro.

In een rapport concludeert de ombudsman van de NPO dat ON! ‘feiten en meningen niet genoeg weet te scheiden’. Ongehoord Nederland zegt het principieel oneens te zijn met het besluit van de NPO. “Een boete omdat wij gekozen volksvertegenwoordigers in onze uitzendingen uitgebreid aan het woord laten.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

De omroep beraadt zich op juridische stappen tegen de strafmaatregel. “Omroep ON! blijft pal staan voor de vrijheid van meningsuiting en is tegen iedere censuurmaatregel. Het ongehoorde geluid moet gehoord kunnen blijven worden in een volwassen democratie.”

Juridisch staan we sterk

Voorzitter Arnold Karskens laat weten: “Juridisch staan we sterk. Het gelijk hebben we aan onze kant. Heel ongehoord Nederland staat achter ons en aan opgeven denken we niet! ON! voert een juiste én heel belangrijke strijd.”

“Je kunt niet voor pluriformiteit zijn en tegelijkertijd Ongehoord Nederland willen verbieden,” voegt mediadirecteur Peter Vlemmix toe.

De omroep krijgt veel steun. Zo twittert econoom Wouter Roorda: “De voorzitter van de NPO gaat met een staatssecretaris op vakantie, deelt met de secretaris-generaal een hotelkamer en snoert een klokkenluider de mond. Maar ON! wordt veroordeeld door diezelfde NPO voor het zondigen tegen een code die door andere omroepen vrijwel dagelijks wordt overtreden.”

Ongeschreven censuurregels

“Vrije journalistiek wordt niet getolereerd. Afwijken van de ongeschreven censuurregels leidt tot een boete van 92.000 euro,” schrijft econometrist Michiel de Jonge.

Het Tilburgse gemeenteraadslid en oud-Statenlid Harry van den Berg reageert: “Niet omdat het feitelijk onjuist is, maar ongewenst bij de linkse Gedankenpolizei.”

“Dat Ongehoord Nederland een boete krijgt van een ton is een vorm van censuur,” zegt schrijver en columnist Theodor Holman.

4.9 129 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

129 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
2 jaren geleden

Rooie rakkers, arme stakkers, steeds bereid om de waarheid de nek om te draaien.

René
René
2 jaren geleden

De NPO keihard en keihard aanpakken!!

ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

Met gelijke monniken en gelijke kappen zouden de omroepen m.b.t. OP1, eenvandaag, nieuwsuur al lang en breed failliet moeten zijn.

Judith
Judith
2 jaren geleden

Als ze wel verliezen, wat mij in deze idiote tijd van rechters die niet meer wensen te weten wat rechtspraak is, dan maar met de pet rond?

Back to top button
129
0
We lezen graag je reactie!x