CoronaBinnenland

Wob-dossier: ‘Red Team Covid-19 was een vorm van psychologische oorlogvoering tegen de burger’

Help mee door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!

In 2020 verscheen uit het niets een groepje zelfbenoemde experts regelmatig in de media met angstaanjagende boodschappen over het coronavirus. Adviezen van dit zogeheten Red Team, voluit het Red Team Covid-19 Nederland, bevonden zich zonder uitzondering aan de strenge kant van het spectrum. Eind november, na de campagne voor de massavaccinatie, werd het Red Team plotseling opgeheven.

Tussen juli 2020 en mei 2021 haalden leden van het Red Team bijna 200 keer de media met hun alarmistische adviezen. Die enorme media-aandacht is onverklaarbaar.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Het Red Team was een psychologische operatie om de acceptatiegraad van strengere maatregelen door de bevolking te vergroten, concludeert data-analist Cees van den Bos op basis van vrijgegeven Wob-documenten.

Opportunistisch gebruikt

Een psychologische operatie of psyop is een techniek om geselecteerde informatie en indicatoren over te brengen aan het publiek om hun emoties en objectieve redeneringen en uiteindelijk het gedrag van groepen en individuen te beïnvloeden, licht Van den Bos toe.

Men gebruikte het Red Team als constructieve tegenspraak, maar nodigde niemand uit aan de andere kant van het spectrum, zoals professor Theo Schetters of Viruswaarheid.

Op hoogambtelijk niveau is het Red Team opportunistisch gebruikt voor persconferenties en debatten. Op laagambtelijk niveau zag men geen toegevoegde waarde, stelt Van den Bos vast.

Alarmistische adviezen

Hij acht het mogelijk dat het Red Team een podium heeft gekregen dankzij de NCTV, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, die alle coronamaatregelen verordonneerde.

“Het Red Team was een vorm van psychologische oorlogvoering tegen de burger. Met alarmistische adviezen rekte men het spectrum van de maatregelen op zodat hetgeen de NCTV bedacht, wel mee leek te vallen,” schrijft de data-analist.

“Het is een ploeg verraders die waarschijnlijk ook gewoon daarvoor betaald werden,” reageert Patrick Savalle. Wetenschapper Marc Jacobs zegt: “Dit geeft stof tot nadenken.”

4.9 113 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

80 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
HenryH
HenryH
1 jaar geleden

Verwonderd me niets..dit soort acties.
Alles voor het grote doel.

Pien
Pien
1 jaar geleden

Tja, wie zaten/zitten in dat red team covid 19?

Hugo
Hugo
1 jaar geleden

De in en in verrotte NCTV mogen ze van mij liefst vandaag nog voor een tribunaal dagen. Wat een smerig tuig is dat, en die is gefaciliteerd door de regering Rutte… U weet wel van de WEF Landverraders.

Marianna
Marianna
1 jaar geleden

tegenwoordig wordt alles gegoten in een sausje van psychologie en propaganda.

heel toevallig zagen we gisteravond een stukje van een vermakelijk t.v. programma, geheten “even tot hier”.

tot ” hier ” hebben ze zelf niet serieus genomen, er werd schaamteloos vermeld dat T.Baudet een antisemiet is, en daar werd hard om gelachen in de zaal.

nu kun je van Thierry zeggen dat hij niet de politicus is van jouw keuze, okay, maar als ik Baudet was zou ik aangifte doen.

laten ze nu maar eens met bewijzen komen!

dit is psychologische verbanning en heel gevaarlijk.

Back to top button
80
0
We lezen graag je reactie!x