Binnenland

Nieuwsuur-reporter noemt verslaggever die wordt aangereden door politieshovel ‘snowflake’: ‘Ongekend’

Help ons door dit artikel met kennissen op je socials te delen!

Donderdag greep de politie in bij een boerenprotest bij het provinciehuis in Zwolle. Met een shovel werd een trekker opzij geduwd. Verslaggever van Ongehoord Nederland Jonathan Krispijn werd belaagd door de shovel. Op beelden die door LNN zijn gemaakt, is te zien dat de agent die de shovel bestuurt, tegen Krispijn aanrijdt met de puinbak.

“Politietrekker rijdt zojuist op mijn cameraman Elja en mij in,” schreef de verslaggever verontwaardigd op Twitter.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

“Als iemand ‘NOS = fake news’-stickers opplakt, dan spreken we over een aanval op de pers (ook ik verwerp het fysiek beplakken van journalisten), maar het is oorverdovend stil als een politieman letterlijk tegen mij aanrijdt met een shovel. Waar zijn die headlines dan?” vroeg Krispijn.

Is dit nou goedpraten van geweld tegen journalisten?

Er kwamen louter haatdragende reacties vanuit de media. Journalist Harry Hol schreef op Twitter: “Hij staat hier in de weg van een politievoertuig en noemt dat ‘inrijden op hem’. Nieuwsuur-reporter Rudy Bouma reageerde: “Wat een snowflake.”

Krispijn: “Rudy Bouma praat intimidatie van journalisten goed. Goed om te weten!”

Hij krijgt bijval van mediadirecteur van Ongehoord Nederland Peter Vlemmix. “Is dit nou goedpraten van geweld tegen journalisten? Ongekend.”

Moreel kompas redelijk kapot

“Zelf klagen dat de NOS-stickers van de auto’s moeten wegens ‘intimidatie’, maar collega’s die fysiek bijna omver gereden worden, uitlachen. Dan is je moreel kompas redelijk kapot hoor,” aldus Vlemmix.

Eerder ontstond er ophef toen PowNed-verslaggever Mark Baanders, beter bekend als slijptol, op Urk door een automobilist werd aangereden. Hij was in het dorp om kerkgangers te interviewen. De kerk stelde dat de verslaggever bewust voor de inparkerende auto was gesprongen en ‘op overdreven wijze deed voorkomen dat hij ernstig aangereden werd’.

Uiteindelijk kreeg de automobilist een taakstraf van 80 uur opgelegd.

4.9 94 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

85 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mary
Mary
1 jaar geleden

De afhankelijke journalisten zijn te ver/lang van het pad af. Geen reparatie meer mogelijk.

Ron
Ron
1 jaar geleden

De corrupte media is de spreekbuis van onze WEF regering.

Annette
Annette
1 jaar geleden

WAT een collegialiteit tussen de reporters van de MSM EN die van de alternatieve kanalen! NIET dus.

OOIT was er een tijd, waarin verslaggevers met verschillende achtergronden, op een fatsoenlijke manier elkaar het licht in de ogen gunden EN waar het GEEN probleem vormde, als je er een andere mening op nahield.

DIE tijd is, zoals ik er naar kijk, voorgoed voorbij. Er is nog maar één waarheid mogelijk EN iedereen, die het lef heeft om daar anders over te denken, wordt gedemoniseerd EN, zoals in dit geval, desnoods met geweld een hoek ingeschopt.

En WAT een ongelooflijke belediging om een reporter als Jonathan Krispijn een “snowflake” te noemen. IK heb inmiddels heel wat snowflakes langs zien komen en die lijken in geen enkel opzicht op Jonathan.

Eén ding is voor mij zeker: de strijd wordt inmiddels harder en harder. Uiteraard met de volledige medewerking van de MSM-verraders.

Herman R
Herman R
1 jaar geleden

De msm staatsmedia lijdt🙈 aan medianitus🪱🎭

Back to top button
85
0
We lezen graag je reactie!x