Mens en Dier

Tunahan Kuzu: ‘Wat worden we toch gepiepeld door dit demissionaire kabinet!’

Help ons door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er zijn opnieuw keiharde maatregelen aangekondigd. En er wordt ook nog nagedacht over de invoering van de 2G-maatregel: of je bent gevaccineerd, of je hebt een herstelbewijs, anders kun je niet meer deelnemen aan de samenleving.

“Het is gewoon te walgelijk voor woorden,” zegt Kamerlid Tunahan Kuzu (Denk) in reactie op de coronapersconferentie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Een jaar geleden zei zorgminister De Jonge dat vaccinaties de enige uitweg waren uit deze crisis. “Nu blijken de vaccins dus niet zo goed te werken als gedacht, want we zien het aantal besmettingen oplopen, het aantal ziekenhuisopnames oplopen,” aldus Kuzu.


Van de zotte

“Waarom wordt er niet geïnvesteerd in de zorg? Waarom wordt er niet geïnvesteerd in het zorgpersoneel,” vraagt het Kamerlid. “Dit kabinet heeft anderhalf jaar gewacht met het investeren in de salarissen van zorgpersoneel. Waarom is er geld om te investeren in 5000 boa’s en is er geen geld om te investeren in 5000 verpleegkundigen? Onbegrijpelijk.”

“Het is natuurlijk van de zotte dat de tweedeling in de samenleving verder verscherpt wordt,” zegt Kuzu over de 2G-regel. “Dit zou echt moeten ophouden.”

Dit is de situatie waarin wij zijn beland

“Ik kreeg gisteren nog een bericht van een vader die zijn kinderen moet omkleden buiten het zwembad omdat ze niet binnenkomen zonder QR-code. Dit is de situatie waarin wij zijn beland,” verzucht hij.

“Het is onze dure plicht om te blijven strijden, om niet op te geven en zoals jullie van Denk gewend zijn, zullen wij in de Tweede Kamer aanstaande dinsdag het vuur aan de schenen leggen van Mark Rutte en Hugo de Jonge,” benadrukt Kuzu.

4.8 96 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

85 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
H.J.van Klaveren
H.J.van Klaveren
2 jaren geleden

Dan mag je wel zorgen dat de telefoons even opgehaald worden door de bodes en ze dan niet met de rug naar je toe gaan zitten of de kamer uitlopen waar we al een voorproefje van hebben gezien.

Anja
Anja
2 jaren geleden

Tunahan Kuzu maak je alsjeblieft nog VEEL bozer, neem geen genoegen met de leugens, neem geen genoegen met vage antwoorden en om de brei heen draaiende toestanden. Eis dat jullie kamervoorzitter het opneemt voor de volksvertegenwoordigers, eis dat er een helder antwoord komt van de Jonge en Rutte, want dat hoor ik geen van jullie wakkere kamerleden doen. De voorzitter hoort in te grijpen als een kamerlid en/of bewindspersoon om de brij heen draait… Of de boel manipuleert. Nu hoor ik haar alleen maar corrigeren als er geen “Minister van volksgezondheid” of “premier” etc. wordt uitgesproken als er namen worden genoemd en grijpt ze alleen in als er niet “via de voorzitter” wordt gesproken. Lekker belangrijk zeg! Het gaat om mensenlevens!

Wappie
Wappie
2 jaren geleden

Tijd voor vreedzaam protest is voorbij, nu is het erop of eronder

Frans
Frans
2 jaren geleden

hou nu eens op het zijn geen besmettingeeeeeeeeen , het is hooguit positief getest en je weet waar die testen voor zijn niet voor dat ,

Back to top button
85
0
We lezen graag je reactie!x