Homepagina » Buitenland » Amerikaanse coalitie doodde veel meer burgers dan IS. Wie zijn nu de echte terroristen?
Amerikaanse coalitie doodde veel meer burgers dan IS. Wie zijn nu de echte terroristen?

Amerikaanse coalitie doodde veel meer burgers dan IS. Wie zijn nu de echte terroristen?

Tijdens de bevrijding van de Iraakse stad Mosul zijn veel meer burgers gedood dan tijdens de bezetting door terreurgroep IS, zo blijkt uit een studie waar de Britse Daily Telegraph de aandacht op vestigt.

De Amerikaanse coalitie liet de stad vorig jaar grotendeels verwoest achter. Een miljoen mensen moesten vluchten.

De coalitie beweerde ‘precisiebombardementen’ te hebben uitgevoerd, maar uit het onderzoek blijkt dat het aantal burgerdoden tijdens de bevrijding van Mosul bijna verdertienvoudigde.

Doelbewust geweld

De studie, die is gepubliceerd in het tijdschrift PLOS Medicine, toont dat 505 burgers stierven als gevolg van ‘doelbewust geweld’.

De meeste burgers stierven als gevolg van luchtaanvallen (201) en explosies (172).

Uit het onderzoek blijkt dat zeven mensen waren onthoofd, een methode die wordt toegepast door IS om mensen te executeren. Zo’n 15 mensen stierven als gevolg van schotwonden.

Onmogelijk

De onderzoekers merken op dat het onmogelijk is om het totale aantal burgerdoden te bepalen omdat het westelijke deel van de stad zwaarder werd gebombardeerd dan het oostelijke deel.

Iraakse artsen ondervroegen in totaal 1200 gezinnen, maar de interviews werden gehouden nadat veel burgers de stad al waren ontvlucht.

Hoofdonderzoeker Gilbert Burnham van de Johns Hopkins University zei dat het onderzoek laat zien dat het aanvallen van jihadisten vanuit de lucht lang niet zo nauwkeurig gebeurt als de coalitietroepen hebben beweerd.

Sciencefiction

Hij merkte op dat de gebruikte explosieven een enorme reikwijdte hebben en dat het gebruik van dergelijke wapens in dichtbevolkte stedelijke gebieden een groot risico met zich meebrengt.

De wetenschappers analyseerden 45 aanvallen in West-Mosul waarbij tenminste 426 burgerdoden vielen.

“Groot-Brittannië bombardeert al vier jaar in Irak en Syrië en heeft gezegd dat er één [burger]dode is gevallen bij 1600 luchtaanvallen,” zei Chris Woods, directeur van Airwars. “Dat is sciencefiction.”

Foto: Wikimedia Commons

[Telegraph]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marten
Marten
2 jaren geleden

Zoals al lang bekend, het grootste deel van de politici zijn beroeps leugenaars of
criminelen ,oplossing , afschieten die lui !

Nehemia
Nehemia
2 jaren geleden

De haren rijzen mij ten berge. Inmiddels moge toch duidelijke zijn dat al die IS duivels in werkelijkheid een goed financieel gespekte proxy-army van de CIA, MI6 en de Mossad zijn. Alleen de Deep State had geen rekening met Poetin gehouden die het niet zo een heel tof idee vond dat Syrië – het land waar ze van oudsher goede banden mee hebben – in handen zou vallen de cabal. Wat eigenlijk ook goed nieuws is – is dat Trump de financiering van de White Helmets heeft gestopt. Inderdaad – die groep die door de politiek correcte gevestigde orde de hemel in geprezen wordt, maar in werkelijkheid uitwisselbaar zijn met IS en verantwoordelijk in samenspraak met de bovengenoemde geheime diensten met van A tot Z gescripte valse vlaggen die uiteraard op het conto van Assad worden geschreven. De vraag is – waarom tuinde Trump in die valse vlag of was het – zo gaan de verhalen in sommige alt media – een geheime operatie achter de schermen om de Deep State in Syrië een slag toe te brengen?
.
Hoe dan ook. We hebben afgelopen vijf en een half jaar naar een macaber toneelstuk gekeken dat nog steeds gaande is met meer dan een half miljoen doden waar ook onze Staat vrolijk aan meedeed en laat me u dit vertellen. Onze overheid weet dondersgoed wat er werkelijk gaande is. Daar hebben ze genoeg intel voor. Beseft u door wat voor een zieke psychopaten we geregeerd worden zoals een Rutte met zijn blikkerende tanden. Het is nogal wat. Dat onze overheid moedwillig meewerkt om honderdduizenden de dood in te jagen en puur vanwege een geopolitiek vergezicht dat verzilverd moet worden. Herinnert u zich nog Halbe Zijlstra die het veld kon ruimen door zijn klinkklare leugens over Rusland. Hij vergat even dat hij zijn mond moest houden over dingen die makkelijk gecheckt kunnen worden. Af en toe wordt er een pion opgeofferd om de het klootjesvolk het idee te geven dat ze in die ivoren toren zeer rechtvaardig zijn, maar in werkelijkheid wolven in schaapskleren.

Richard
Richard
2 jaren geleden

Sinds de westerse mens op het idee kwam in een boot te stappen en te gaan varen, trekken zij al moordend en plunderend van kust naar kust de hele wereld over. Overal waar zij voet aan land zetten brachten zij ziekten, slavernij en oorlog. Dit duurt tot vandaag de dag voort, en er schijnt maar geen einde aan hun bloeddorst te komen.
Waar zij komen komt oorlog en alles dat zij aanraken gaat dood of veranderd in een dodelijk wapen. Waar zij lopen blijft dode aarde achter.
Ik vraag mij af welk een verschrikkelijke vloek er over de westerse mens is gekomen dat alles waar zijn ogen naar kijken, wat zijn vingers aanraken en waar hij zijn voeten plaatst, in dood veranderd.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Richard
2 jaren geleden

Richard,

Dat probleem kan grotendeels worden opgelost door de VN per direct op te heffen en te vervangen door een nieuw supranationaal orgaan waarbij elk land een stem krijgt en veto’s verleden tijd zijn. Dat orgaan zal niet toestaan dat een land een ander land aanvalt. Doet het dit wel dan kan het in zijn geheel worden geexcommuniceerd of terug naar het steentijdperk worden gebombardeerd. Daarnaast worden (privaten)banken en multinationals eigendom van het nieuw te vormen supranationaal orgaan die er voor zorg draagt dat alle grondstoffen op aarde in juiste proporties over alle landen worden verdeeld. Winstbejag, bonussen, extravagante salarissen etc.. behoren tot het verleden. Dat systeem is alleen maar opgezet om het huidige in zijn greep te houden en te expanderen.

Automatisch worden alle netwerken van.. Van non profit organisaties als denktanks t/m lobbygroepen, en valse vormen van mainstream media zoals we deze vandaag kennen verboden. In deze volgorde is er geen ruimte meer dat een land, of machtig netwerk, via leugens en omkoping andere landen onder druk kan zetten. De valse informatie die Amerika gaf aan de VN veilgheidsraad om Irak binnen te vallen werd alleen maar door de andere landen goedgekeurd omdat maanden voor de zitting menig land door machtige netwerken onder druk waren gezet.

Het betreft meestal arme landen die diep in de schulden staan bij deze netwerken. Met name Aziatische, Afrikaanse en Zuid Amerikaanse landen. Zij werden veelal door de trojka onder druk gezet. Zoals Anton J. Hilder ooit opmerkte; Jullie geven ons een stem en wij verlagen de schulden van uw land met 20%. Of geen ons dat stuk oerwoud wat naast hardhout grondstoffen herbergt in ruil voor schuldenverlichting. De grip die deze machtige netwerken op landen in de wereld uitoefenen hebben er voor gezorgd dat dit met schering en inslag plaats vind.

Link. Een korte woord van Antony J. Hilder bij de Rothschild Apollo tempel;

https://www.youtube.com/watch?v=Siz-1_-Mjgc

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Gezinusk
2 jaren geleden
Richard
Richard
Reactie op  Gezinusk
2 jaren geleden

Te vervangen door een orgaan.
Zucht…

Gezinusk
Gezinusk
2 jaren geleden

Nehemia,

Hear hear. En dat alles werd nota bene onder valse voorwendsellen gebracht, en gefinancieerd met onder meer Nederlands en Brussels belastinggeld!!! Wat een stel honden zijn het eigenlijk door nadien ook te beweren dat Trump de verkiezingen alleen maar gewonnen heeft dankzij Russische hackers. Wat een flauwekul. Alsof de Amerikaanse bevolking zelf niet kan nadenken. Hun probleem is dat de Amerikaanse bevolking zich bewust is geworden hoe de Amerikaanse MSM nepnieuws de afgelopen decennia werd gebracht als een totale hersenspoeling.

Dat de Deepstate dit begon te beseffen zien we aan hun reactie. Plotseling werd er een MSM campagne in Amerika en EU in koor opgeworpen waar ze anderen van nepnieuws begonnen te beschuldigden. Niet wij, maar hun hadden het gedaan. In Nederland werd er zelfs een tv uitzending aangewijdt met minster Ollongren en die waus van het NOS Journaal, Marcel Gelauff, aan tafel.

Wat mijn treft een dikke pluim voor Poetin. Man, man, wat is hij koelbloedig gebleven zelfs in de meest lastige situaties hield hij zich bij de feiten. En zonder ook maar een keer de Europese of Amerikaanse bevolking er bij te halen. Poetin wist van meet af aan waar hij moest zijn, de schijnheilige onbetrouwbare Deepstate. Een horrorvereniging waar zelfs onze pensioenen niet veilig blijken te zijn waar volop mee word gehandeld en gespeculeerd.

Ik ben dan wel geen Rus en zal het ook nooit worden. Maar heb door alle Deepstate schijnheiligheid soms de kriebels om Poetin een brief te schrijven of ik komend jaar met het laatste nummer er bij mag zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=57oPJwUHo7s

jolo
jolo
2 jaren geleden

HOPELIJK GAAN DE OGEN VAN DE MEESTE BURGERS OPEN?
ISOLEREN ZULKE EVIL REGIEMS!

x

Check Also

trump

Trump: ‘Wij doen niet meer mee aan die eindeloze oorlogen’

President Trump werd enkele dagen geleden weer ...

coalitie

Bizar: coalitie rent Tweede Kamer uit. ‘We worden geregeerd door schurken’

Gisteren vroeg PVV-leider Geert Wilders een hoofdelijke ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

8
0
We lezen graag je reactie!x