Buitenland

Een groteske verdraaiing van de werkelijkheid. Analisten maken gehakt van rapport dat leidde tot strafprocedure tegen Hongarije

Help mee door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het besluit van het Europees Parlement om Hongarije aan te pakken met een zogenoemde artikel 7-procedure heeft geleid tot ongeloof en verontwaardiging.

Volgens analisten staat het ‘autoritaire’ besluit haaks op de eigen belangen van het blok.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het Europarlement wil Hongarije bestraffen wegens het ‘inperken van de media, de rechterlijke macht en het werk van ngo’s’.

Wake-up call

Brexit-leider en Europarlementariër Nigel Farage waarschuwde voor de steeds sterker wordende ‘autoritaire greep’ van de Europese Unie.

Ook mensen die het Europese project steunen zouden verontwaardigd moeten zijn, betoogt historicus en filosoof John Laughland.

Hij zei dat de opkomst van eurosceptische partijen in Europa juist een wake-up call zou moeten zijn voor Brussel.

Populariteit

“Zelfs enkele van de machtigste landen binnen Europa, waaronder Frankrijk en Duitsland, zijn niet immuun voor het groeiende eurosceptisme,” zei hij.

Onafhankelijk journalist Luc Rivet zei dat de populariteit van de Hongaarse premier Viktor Orban hierdoor alleen maar zal toenemen.

Het meest schokkende was misschien wel het taalgebruik dat werd gebezigd door sommige Europarlementariërs.

Onwaarheden

Vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans noemde Orban een ‘lafaard’ en de Belgische ex-premier Guy Verhofstadt omschreef de Hongaarse leider als een ‘neo-fascist’.

Laughland had ook geen goed woord over voor het rapport van Europarlementariër Judith Sargentini (GroenLinks), dat werd gebruikt om vast te stellen dat er een ‘duidelijk risico’ bestaat dat Hongarije de waarden van de EU zal ondermijnen.

Hij sprak van een ‘groteske verdraaiing van de werkelijkheid’ en zei dat het rapport vol ‘halve waarheden en onwaarheden’ staat.

Soros

Hij kreeg bijval van Rivet. “De inhoud is ongelooflijk agressief en ze is niet eens naar Hongarije gegaan,” zei hij.

“Ze baseerde zich enkel op bronnen zoals George Soros en zijn vrienden. Het is dus volstrekt onbetrouwbaar,” voegde hij toe.

Uit gelekte stukken bleek eerder al dat Sargentini één van de honderden ‘betrouwbare bondgenoten’ van Soros is in het Europees Parlement.

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Louise
Louise
5 jaren geleden

Of ze zijn allemaal zo dom als een deur..
Of een kleine groep weet wat hij/ zij doet , en de rest loopt er als een kip zonder kop achteraan ..
Sla terug Orban , stap er uit, goed het kost wat geld maar dan heb je je vrijheid terug en de EU op de kast..
Ga een zakelijke overeenkomst aan met Putin, en je hebt het hele westen op de kast….

RayOfLight
RayOfLight
5 jaren geleden

EU is anti-democratie kijk hier
https://www.youtube.com/watch?v=RbUGej05bLA

Gea Breuker
Gea Breuker
5 jaren geleden

Whahaha, hoe die Judith met zo een vingertje zegt ‘members of Hungarian parlement have enriched themselves from public funds’… Zeg EU perlementariers, hoe zit dat ook alweer met jullie bonnetjes en inkomsten en vergoedingen? Man man, wat een treurige poppenkast, dat die mensen zich niet doodschamen!

Silbereye
Silbereye
5 jaren geleden

Een van de voortekenen van het einde van de EU Is het monetaire systeem deze is jaren geleden al gecrasht er is geen noodzakelijke spaarrente meer aanwezig, men heeft immers vele en vele burgers in slavernij gebracht middels een zogenaamde eigen huis (plofhuis)
Dus de banken kunnen makkelijk zonder spaarrente systeem, sparen doen de mensen toch wel welke zich dit kunnen permitteren, men heeft immers een buffer nodig.
Het rente verval is een van de tekenen welke de huidige machten vanzelfsprekend vinden om hun doel te bereiken genaamd totale slaverij, dus is men zeer gebrand op het staande houden van de EU.

Maar het is feitelijk gebeurd met de EU het rammeld aan alle kanten, de derde wereld oorlog is al gaande, het kritieke omval moment van de EU is zich aan het uitrollen.

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x