Great ResetBinnenland

World Economic Forum promoot autovrije wijk in Utrecht: ‘Gewoon doorlopen, zijn immers maar complottheorieën!’

Help door deze info met iedereen op je social media te delen!

In een filmpje promoot het World Economic Forum een autovrije wijk in Utrecht waar vanaf dit jaar ruim 12.000 mensen moeten gaan wonen.

Als mensen meer fietsen is dat beter voor de gezondheid. Ook zorgt het voor minder luchtvervuiling, aldus het WEF in de video.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

In deze wijk zullen mensen geen auto meer bezitten, maar een auto met andere gezinnen delen. De infrastructuur in de wijk zal gericht zijn op fietsen en openbaar vervoer. Per 10 huizen komen er drie parkeerplaatsen.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Beste fietsstad ter wereld

Op de website van de wijk valt te lezen: ‘Het autovrije Merwede wordt een unieke Utrechtse stadswijk. Hier kun je gezond en fijn samenleven. Met volop groen om te spelen en ontmoeten. En alle stadse voorzieningen heel dichtbij’.

Volgens het WEF was Utrecht in 2019 de beste fietsstad ter wereld.

Geen spielerei, maar bittere ernst

“Vallen de schellen zo stilaan van uw ogen? Of verkiest u stekeblind te blijven en het te blijven negeren omdat er in de MSM niets over gezegd wordt? Hoeveel promovideo’s van het WEF moet u zien vooraleer het u begint te dagen dat dit geen spielerei is, maar bittere ernst?” vraagt ex-advocaat Carine Knapen.

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen voegt toe: “You will own nothing and you will be happy! Einde autobezit en start van ‘vijftienminutensteden’ zijn niet ver weg meer. Maar niets aan de hand hoor, mensen, gewoon doorlopen, zijn immers maar ‘complottheorieën’.”


Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 142 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

135 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
H. R. van der Veen
H. R. van der Veen
1 maand geleden

Het is echt ongelovelijk hoe blind en doof het volk is.
Maar vooral te lui is om ook maar twee stappen verder te kijken dan hun neus lang is.

Annette
Annette
1 maand geleden

Toen ik dit stukje net las, was het eerste wat mij opviel, het woordje “spielerei”.
Dit woord is mij welbekend, omdat ik nog tot de generatie behoor, waar op de middelbare school het vak Duits nog gewoon verplicht in het pakket zat.
Omdat het hier toch min of meer om een zelfstandig naamwoord gaat, werd dit ook met een hoofdletter geschreven.

Dus ben ik het direct gaan opzoeken en…. inderdaad, heutzutage wordt het inderdaad met een kleine letter geschreven. Alweer wat geleerd.

Nu over tot de orde van de dag:
In Utrecht (een “voorbeeld”-stad van het WEF gaat het NU dus echt gebeuren, althans in een wijk, genaamd Merwede.

Ja, wat moet je daar nu over zeggen?

ALLE 12.000 bewoners, die in deze wijk willen gaan wonen, zullen zich dus gaan compromitteren met dit nieuwe fenomeen. Zij zijn dus, ALWEER, proefpersonen in een megalomaan project. Althans, zó kijk ik er naar.

Het wordt allemaal, alweer, helemaal prachtig voorgesteld, alsof je in een hemel op aarde komt te wonen.

Ik denk zelf, dat dat je reinste flauwekul is. Ik kan mij zo voorstellen, dat er genoeg situaties te bedenken zijn, waarbij het helemaal niet zo fantastisch is, als je niet over eigen vervoer beschikt. En dan bedoel ik natuurlijk niet het fietsje.

Voor het gewone leven zal dat best wel, tot op zekere hoogte, geen probleem zijn, maar ik zie wel de nodige problemen.

Mijn man en ik zijn, gelukkig, nog steeds in het bezit van een auto. Die gebruiken wij zeker niet veel, maar wél, als wij, bijvoorbeeld, naar een dorp hier in de buurt gaan voor melk en yoghurt. Wij nemen dan ook voor wat buren en vrienden mee en dan praat je algauw over zo’n 18 flessen, oftewel zo’n 18 kilo aan materiaal. Dat zie ik ons niet zo gauw doen op de fiets.

Maar dit voorbeeld laat ook direct zien wat voor een enorme nadelen aan zo’n speciale wijk kleven: Je wordt dus in feite “gedwongen” om ALLES, wat je in je dagelijkse leven nodig hebt, in deze wijk te verkrijgen.
Nu…. ik weet één ding heel zeker: gezonde, rauwe melk en natuurlijke vruchtenyoghurt zal je absoluut niet in die supermarkt kunnen krijgen.
En OOK geen biologische groenten en fruit, die wij wekelijks hier op de markt halen.

Wat is, althans in mijn ogen, de conclusie van dit verhaal? Je bent geen vrij persoon meer, die zelf keuzes kan maken.

Voor MIJ is dat absoluut onaanvaardbaar!

zona
zona
1 maand geleden

Als mensen er voor kiezen om daar te gaan wonen moeten ze dat maar doen.Ik weet zeker dat de pleuris uitbreekt met het delen van een auto.Wel fijn dat er veel groen is en kinderen meer buiten kunnen spelen,winkels in de buurt waar je lopend af kunt.Maar het begint met het delen van een auto, straks de wasmachine en droger,want dat is beter voor het milieu en ga zo maar door.Dat mensen het niet door hebben dat ze in een zone worden gezet wat overeen komt met een open gevangenis,vind ik triest.Maar ja,dat is dan hun keuze.Ik zeg: bezin U voor U begint.

Hendrik
Hendrik
1 maand geleden

Ze doen maar. De Mensen gaan wel moeten wakker worden. Men kan er op den duur niet meer naast kijken. En zo blijver er op den duur maar alleen medeplichtigen over.

Back to top button
135
0
We lezen graag je reactie!x