Claudia de Breij verzorgde voor de derde keer de oudejaarsconference voor de NPO. In 2016 en 2019 deed ze dat ook al. Naar de conference van De Breij, die zaterdagavond om 22.20 uur werd uitgezonden op NPO 1, keken bijna 1,6 miljoen mensen. In de afgelopen 10 jaar scoorde alleen de oudejaarsconference van Marc-Marie Huijbrechts slechter.
Harry Vermeegen fileert het optreden van De Breij in een video. “Waar mensen helemaal geen zin in hebben – dat bleek ook uit het kijkcijfer – is die politiek correcte boodschappen die er gedaan worden. Die krijg je allemaal,” zei Vermeegen.
(Video verwijderd? Klik hier...)
Zij neemt het gewoon op voor Kaag
“Een beetje dat D66-geneuzel komt dan weer op je af,” vervolgde hij. “En daar hebben mensen gewoon geen zin in. Het is oudjaar en die willen gewoon lachen, punt.”
In de grachtengordel krijgt ze geweldige recensies. Zij neemt het dan gewoon op voor Kaag en zo. Geen kwaad woord over de Kakelende. Nou zeg. Dat moet gewoon helemaal veranderen, benadrukte Vermeegen.
Niet allerlei deugende praatjes
Volgens hem moeten de oudejaarsconferences korter, hooguit 50 minuten. Hij pleit daarnaast voor een veel grotere grapdichtheid. “Dat was er ook niet bij De Breij. Tussen elke grap zat een ruimte, daar konden wel 10 herdershonden staan.”
Het moeten jonge honden zijn die er met gestrekt been in gaan. “En niet allerlei deugende praatjes en politiek correct gaan lopen doen. Nee, gewoon boem! Vol met gestrekt been erin. Bij Ali B en bij de kakelende Kaag.”
Moorden voor geld: hoe onze gezondheidszorg ernstig wordt gecorrumpeerd en dokters en universiteiten gewillige pionnen zijn geworden
Het mysterie van het rouwgedrag bij dieren
In Groot-Toronto zijn deze maand al 5 artsen gestorven: wat is er aan de hand?
Zuidpool heeft nieuw soort ijs: diamant
Boekbespreking: 500 jaar werkten ze toe naar wereldoverheersing, dit is hun Eindspel
Is het einde van genetisch gemanipuleerd voedsel in zicht?
Voormalige UFO-baas Amerikaanse overheid nam ontslag vanwege cover-up rond aliens. Wat weet hij?
Kom in actie tegen ondemocratische handelsverdragen
‘Mister Njet’: hoe coronaminister Hugo de Jonge als werktuig voor de inlichtingendiensten diende