Homepagina » Financieel » ‘Het financiële stelsel is een tumor’
De financiële sector is een tumor

‘Het financiële stelsel is een tumor’

Hans de Geus, bekend als kritische analist bij RTL Z, noemt de financiële sector kwaadaardig. Hij deed veel ervaring op binnen deze sector, maar keert het monetaire systeem nu de rug toe.

Volgens De Geus zal het verscherpte bankentoezicht een volgende crisis niet voorkomen. Hij vindt het ook te laat voor een bankenunie.

“We zouden eerst schoon schip moeten maken,” zei hij. “Dan moeten eerst nog heel veel banken omvallen. Op de as daarvan kan dan een nieuwe bankenunie opgericht worden.”

Profiteren

Nederland is koploper op het gebied van private schuld. Ons inkomen gaat nu niet de economie in, maar naar de bank, het financiële systeem in. “Dat systeem is gewoon een tumor, die wil steeds groter worden,” legde De Geus uit. “Vroeger hadden we de feodale landheer die als een parasiet meeliftte op echte productiviteit; die plaats heeft de financiële sector nu ingenomen. Daar horen verzekeraars, vastgoed, pensioenfondsen en de meeste advocaten ook bij.”

De Geus merkt op dat er op een bepaald moment iets aan het systeem moet veranderen om alle schulden te doorbreken. Mensen proberen binnen het systeem zoveel mogelijk te profiteren, maar het systeem is dan ook door mensen gemaakt. Er moet volgens hem een overheid zijn die toezicht houdt. “Iedereen is nu boos op Dijsselbloem, maar die heeft een erfenis waar hij niets aan kan doen. Wellink is degene die het uit de hand heeft laten lopen. Hij is het systeem.”

Wildgroei

De analist verwijst naar het oude Griekenland, waar je hele gezin slaaf werd als je een schuld niet kon afbetalen. Bij de afschaffing daarvan werden alle schulden weggestreept zodat de maatschappij zich weer kon ontwikkelen. Dat is niet gebeurd binnen het neoliberalisme, waardoor het systeem veel te groot is geworden.

De Geus vindt dat politici, commissarissen en toezichthouders de wildgroei hadden moeten voorkomen. Wim Kok was commissaris bij ING, maar deed niets. Het systeem staat volgens hem hervormingen in de weg.

“De financiële markten zijn boos op Dijsselbloem en fluiten hem terug, terwijl wat hij zegt heel erg wenselijk is,” besloot De Geus. “De tegenkrachten zijn enorm, de tumor reageert niet op chemotherapie.”

Bron: Intermediair.nl

Gerelateerd:

 Vond je deze informatie goed? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

21 reacties

 1. Voorlopig gaat het priam met de euro en al dat gebler over dat alles instort is alleen maar opgezet door de poppenspelers (illuminati) om mensen te doen smeken om een nieuw systeem met een chip met je tegoed erop en geen contant geld meer. Dat wil men achter de schermen en daarom al die opgezette crises.

  0 likes
 2. ‘Het financiële stelsel is een tumor’

  Het is nog meer dan dat ! Het is arme mensen armer en rijken rijker.
  Bepaald wat je wel en niet mag doen en ondertussen roeptoert onze Rutte met een grote glimlach in wat voor een geweldig land we hier leven. Terwijl er op de andere kant van deze aardkloot mensen omkomen van de honger.

  0 likes
 3. Kijk, dat is nog eens een gezonde kijk op de stand van zaken!
  Dank je Hans.

  0 likes
 4. ik verwijs jullie allen naar dit Docu.
  waar dit artikel in details wordt toegelicht …

  http://www.youtube.com/watch?v=bNCsH92ZeM0

  0 likes
 5. Zeg ‘nee!’ tegen de teloorgang van Nederland. Er is een petitie opgestart voor het scheppen van duurzame banen en waarbij het opzetten van een stabiele, duurzame Nederlandse economie centraal staat. Van grote internationale bedrijven hoeven we nu niets te verwachten en straks heeft niemand meer een baan. De overheid moet de aanzet geven en de regie nemen, het bedrijfsleven en de Ned. burger moet het verder uitbouwen. Teken ook!

  http://petities.nl/petitie/het-scheppen-van-heel-veel-extra-duurzame-zinvolle-banen-is-de-enige-oplossing

  Ik weet dat het kan zijn dat deze reactie niet wordt geplaatst. Anderzijds: hoe breng ik anders een goede zaak voor het voetlicht?

  0 likes
 6. Geld heeft altijd aleen stankgeurtje gehad!!!Letterlijk en figuurlijk!!!

  0 likes
 7. de grote multinationals hebben jaren geleden het zinkend schip verlaten,naar de aziatische landen enz!!! de tijden van economische groei zullen dus verlopig ook niet meer terug komen!!! de onderdanen zijn er met grote oren ingetuint om massaal jaren lang leningenen aftesluiten,en zullen door de hebberigheid ,daarvoor zijn tol gaan betalen betalen

  0 likes
 8. “We zouden eerst schoon schip moeten maken,” zei hij. “Dan moeten eerst nog heel veel banken omvallen. Op de as daarvan kan dan een nieuwe bankenunie opgericht worden.”

  is dat niet de typische reactie om een 1 wereldbank te beginnen en het begin van de NWO? lijkt er wel op, hoe het hier staat en Aardebewoner heeft geliek, strax bedelen mensen nog om een chip..

  0 likes
 9. [quote name=”Paulus”]ik verwijs jullie allen naar dit Docu.
  waar dit artikel in details wordt toegelicht …

  http://www.youtube.com/watch?v=bNCsH92ZeM0%5B/quote%5D

  Bekend, maar heb je misschien ook een geste om iets te gaan ondernemen??
  In Lak’ech

  0 likes
 10. Hans de Geus maakt de publieke opinie alvast warm voor de gewenste New World Order Wereldbank. Nog een aantal keren dit soort gesponsorde mindcontrol en een heleboel mensen smeken straks dat Deijsselbloem haast maakt om deze wereldbank samen met de NWO-leden op te zetten. Deijsselbloem….een NWO-haai.
  Volgende week stuivertje wissel bij de Bilderbergvoorzitster Beatrix. Willempie mogen wij allen in ons hart gaan sluiten, terwijl mama achter de schermen door kan gaan met het ten uitvoerbrengen van de NWO-agenda. Rutte en anderen weten wat er speelt, maar verheerlijken alles. Hun financiele toekomst is rooskleurig. Nu nog die van U en mij.

  0 likes
 11. [quote name=”Paulsater”]Hans de Geus maakt de publieke opinie alvast warm voor de gewenste New World Order Wereldbank. Nog een aantal keren dit soort gesponsorde mindcontrol en een heleboel mensen smeken straks dat Deijsselbloem haast maakt om deze wereldbank samen met de NWO-leden op te zetten. Deijsselbloem….een NWO-haai.
  Volgende week stuivertje wissel bij de Bilderbergvoorzitster Beatrix. Willempie mogen wij allen in ons hart gaan sluiten, terwijl mama achter de schermen door kan gaan met het ten uitvoerbrengen van de NWO-agenda. Rutte en anderen weten wat er speelt, maar verheerlijken alles. Hun financiele toekomst is rooskleurig. Nu nog die van U en mij.[/quote]
  Nog ff volhouden, de héle boel stort toch in, en ja..laten ze het maar weten dat wij haarfijn wéten wat er wereldwijd achter de schermen gaande is..als een dikke puist knapt alles open! Wat niet ten goede is voor de aarde èn ons welzijn, staat op punt van instorten.
  Dus..néém een Oranje Tompoes op 30-4..en GLIMLACH..;-)
  In Lakéch

  0 likes
 12. [quote name=”Peter II”]’Het financiële stelsel is een tumor’

  Het is nog meer dan dat ! Het is arme mensen armer en rijken rijker.
  Bepaald wat je wel en niet mag doen en ondertussen roeptoert onze Rutte met een grote glimlach in wat voor een geweldig land we hier leven. Terwijl er op de andere kant van deze aardkloot mensen omkomen van de honger.[/quote]

  En niet alleen aan de andere kant van de wereld. Zonder voedselbanken zou het hier ook zo zijn.

  Het is trouwens sowieso schandalig dat in een rijk land als Nederland überhaupt voedselbanken nodig zijn!

  0 likes
 13. [quote name=”Avatar_777″][quote name=”Peter II”]’Het financiële stelsel is een tumor’

  Het is nog meer dan dat ! Het is arme mensen armer en rijken rijker.
  Bepaald wat je wel en niet mag doen en ondertussen roeptoert onze Rutte met een grote glimlach in wat voor een geweldig land we hier leven. Terwijl er op de andere kant van deze aardkloot mensen omkomen van de honger.[/quote]

  En niet alleen aan de andere kant van de wereld. Zonder voedselbanken zou het hier ook zo zijn.

  Het is trouwens sowieso schandalig dat in een rijk land als Nederland überhaupt voedselbanken nodig zijn![/quote]
  YEP,een wáre aanfluiting voor Nederland!
  In Lak’ech

  0 likes
 14. Laten we ze een koekje van eigen deeg geven en ze vol pompen met Chemo, ze zijn daar toch zo happig op om dat voor te schrijven?

  Kijken wat de elite van dat idee vindt.

  Wie stemt voor?

  0 likes
 15. [quote name=”J. Selten”]Laten we ze een koekje van eigen deeg geven en ze vol pompen met Chemo, ze zijn daar toch zo happig op om dat voor te schrijven?

  Kijken wat de elite van dat idee vindt.

  Wie stemt voor?[/quote]

  De elite wil dat we geloven en aannemen dat 2+2 5 is. Ongelooflijk maar waar.

  0 likes
 16. Hi Dutchresearcher, #5, geweldig van je! Ik heb de petitie ondertekend!

  Zo kan de economie weer een boost krijgen : )

  Ik plaats hem ook nog een keer:

  http://petities.nl/petitie/het-scheppen-van-heel-veel-extra-duurzame-
  zinvolle-banen-is-de-enige-oplossing

  0 likes
 17. [quote name=”Tasj”]Hi Dutchresearcher, #5, geweldig van je! Ik heb de petitie ondertekend!

  Zo kan de economie weer een boost krijgen : )

  Ik plaats hem ook nog een keer:

  http://petities.nl/petitie/het-scheppen-van-heel-veel-extra-duurzame-
  zinvolle-banen-is-de-enige-oplossing[/quote]
  Hallo allebei, Bedankt voor de tip! Ben nét terug van een reis en zal dit in het komende weekeinde uitgebreid bekijken. Ik woon in Spanje; vandaag werd bekend dat er nu meer dan 6 miljoen werklozen zijn. Wie weet kunnen we hier binnenkort beginnen met het creeëren met duurzame zinvolle banen.

  0 likes
 18. 2+2 kan idd 5 zijn.. of 3 of what ever.. maar alleen in de levende dimensie.. niet in de dode dimensie.. dode dimensie zijn levenloze dingen.. bijv een bak steen.. 2 bakstenen + 2 bakstenen zijn 4 bakstenen.. geen speld tussen te krijgen. De levende dimensie is echter iets anders. Kijk bijv. naar de mens. Je hebt een moeder + een vader uitkomst is een kind.. = 1+1=3.. tada.. ;0)

  0 likes
 19. Beter helemaal geen geldsysteem. Ook al mag je weer gaan hervormen, de elite zal en altijd door blijven gaan met hun wanpraktijken zolang geld nog bestaat.

  0 likes
 20. Ronald Soeverein Men

  Hij heeft wel gelijk en als je wilt weten hoe het echt in elkaar steekt moet je het boek; Geld komt uit het niets een lezen vam Ad Broere. Dit is een verhelderend boek over ruim 300 jaar machtmisbruik van o.a. De Rotschilds, Rockenfellers en Vaticaan en Vorstenhuizen in Europa en wereldwijd die alles in handen hebben en zich kapot lachen om het domme volk hun slaafjes.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

zelfrespect

Ken jij de relatie tussen welzijn, zelfrespect en zelfdiscipline?

Wij mensen leven ieder op een bepaald ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

award-winnende

Award-winnende klimaatactivist biedt excuses aan voor klimaatbangmakerij (en wordt gecensureerd)

De award-winnende klimaatactivist Michael Shellenberger schreef voor ...

coronavaccin

Afrikanen protesteren tegen tests met ‘ons’ coronavaccin: ‘Bill Gates, wij zijn niet jouw proefkonijnen’

Afgelopen week is een experimenteel coronavaccin getest ...