Financieel

‘Het financiële stelsel is een tumor’

Help mee door dit met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hans de Geus, bekend als kritische analist bij RTL Z, noemt de financiële sector kwaadaardig. Hij deed veel ervaring op binnen deze sector, maar keert het monetaire systeem nu de rug toe.

Volgens De Geus zal het verscherpte bankentoezicht een volgende crisis niet voorkomen. Hij vindt het ook te laat voor een bankenunie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“We zouden eerst schoon schip moeten maken,” zei hij. “Dan moeten eerst nog heel veel banken omvallen. Op de as daarvan kan dan een nieuwe bankenunie opgericht worden.”

Profiteren

Nederland is koploper op het gebied van private schuld. Ons inkomen gaat nu niet de economie in, maar naar de bank, het financiële systeem in. “Dat systeem is gewoon een tumor, die wil steeds groter worden,” legde De Geus uit. “Vroeger hadden we de feodale landheer die als een parasiet meeliftte op echte productiviteit; die plaats heeft de financiële sector nu ingenomen. Daar horen verzekeraars, vastgoed, pensioenfondsen en de meeste advocaten ook bij.”

De Geus merkt op dat er op een bepaald moment iets aan het systeem moet veranderen om alle schulden te doorbreken. Mensen proberen binnen het systeem zoveel mogelijk te profiteren, maar het systeem is dan ook door mensen gemaakt. Er moet volgens hem een overheid zijn die toezicht houdt. “Iedereen is nu boos op Dijsselbloem, maar die heeft een erfenis waar hij niets aan kan doen. Wellink is degene die het uit de hand heeft laten lopen. Hij is het systeem.”

Wildgroei

De analist verwijst naar het oude Griekenland, waar je hele gezin slaaf werd als je een schuld niet kon afbetalen. Bij de afschaffing daarvan werden alle schulden weggestreept zodat de maatschappij zich weer kon ontwikkelen. Dat is niet gebeurd binnen het neoliberalisme, waardoor het systeem veel te groot is geworden.

De Geus vindt dat politici, commissarissen en toezichthouders de wildgroei hadden moeten voorkomen. Wim Kok was commissaris bij ING, maar deed niets. Het systeem staat volgens hem hervormingen in de weg.

“De financiële markten zijn boos op Dijsselbloem en fluiten hem terug, terwijl wat hij zegt heel erg wenselijk is,” besloot De Geus. “De tegenkrachten zijn enorm, de tumor reageert niet op chemotherapie.”

Bron: Intermediair.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Aardebewoner
Aardebewoner
11 jaren geleden

Voorlopig gaat het priam met de euro en al dat gebler over dat alles instort is alleen maar opgezet door de poppenspelers (illuminati) om mensen te doen smeken om een nieuw systeem met een chip met je tegoed erop en geen contant geld meer. Dat wil men achter de schermen en daarom al die opgezette crises.

Peter II
Peter II
11 jaren geleden

‘Het financiële stelsel is een tumor’

Het is nog meer dan dat ! Het is arme mensen armer en rijken rijker.
Bepaald wat je wel en niet mag doen en ondertussen roeptoert onze Rutte met een grote glimlach in wat voor een geweldig land we hier leven. Terwijl er op de andere kant van deze aardkloot mensen omkomen van de honger.

silversurfer
silversurfer
11 jaren geleden

Kijk, dat is nog eens een gezonde kijk op de stand van zaken!
Dank je Hans.

Paulus
Paulus
11 jaren geleden

ik verwijs jullie allen naar dit Docu.
waar dit artikel in details wordt toegelicht …

http://www.youtube.com/watch?v=bNCsH92ZeM0

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x