Homepagina » Gezondheid » Vetarm dieet kan juist dodelijk zijn. Deze omvangrijke studie laat zien waarom
Vetarm dieet kan juist dodelijk zijn. Deze omvangrijke studie laat zien waarom

Vetarm dieet kan juist dodelijk zijn. Deze omvangrijke studie laat zien waarom

Een vetarm dieet verhoogt het risico op vroegtijdig overlijden met een kwart, zo blijkt uit een omvangrijke studie waar The Independent over bericht.

Een studie in het medische tijdschrift The Lancet keek naar 135.000 volwassenen en ontdekte dat mensen die minder vet eten veel eerder overlijden dan zij die boter, kaas en vlees eten.

De uitkomsten staan haaks op het voedingsadvies dat mensen hun vetinname moeten beperken.

Ongezondst

Gezondheidsinstanties stellen dat verzadigd vet het cholesterolgehalte verhoogt waardoor het risico op hartziekten toeneemt.

Mensen die minder vet eten schakelen vaak over op koolhydraatrijke producten zoals brood, pasta en rijst. Dit betekent echter dat ze belangrijke voedingsstoffen mislopen.

Koolhydraatrijke diëten zijn het ongezondst. De studie ontdekte dat mensen die veel geraffineerde suiker en bewerkt voedsel eten 28 procent meer kans hebben om vroegtijdig te overlijden.

Liegen er niet om

Het Canadese onderzoek, dat gebaseerd is op studies in 18 landen, is gepresenteerd tijdens een congres van de European Society of Cardiology in Barcelona.

De onderzoeksresultaten liegen er niet om: een lage inname van verzadigd vet verhoogt de kans op vroegtijdige dood met 13 procent.

En het consumeren van grote hoeveelheden van alle soorten vet verlaagt het risico op vroegtijdig sterven met 23 procent.

Gezond

Mensen blijven gezond als ze 35 procent van hun calorieën uit vet halen, aldus dr. Andrew Mente van de McMaster University.

Hoofdonderzoeker Mahshid Dehghan zei dat mensen die 60 procent van hun calorieën uit koolhydraten halen het risico lopen vroegtijdig te sterven.

[Independent]


Vind je deze info waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

25 reacties

 1. Dit verhaal staat echt haaks op het boek MEDICAL MEDIUM, wanneer jullie stellen dat je dus vet uit vlees zou moeten halen.

  0 likes
  • de kunst is het op te brengen helemaal geen vlees meer te eten….dat dierenleed is onbeschrijflijk,
   en je eet dat wel in hé?

   ben je een grafkist voor een dier?

   Go vegan!

   namaste

   ps. zoveel mooie, plant aardige oliën!!!!!!!!

   8 likes
   • Er is niks mis met het nuttigen van een lappie vlees. Wat er mis is, is de massa “productie”van dat vlees. En die is mensonterend. Twee keer per week een lappie echt biovlees ipv 7 keer per week de kiloknaller. Net zo duur, lekkerder, en gezonder.

    9 likes
    • Jij kunt deze opmerking wel maken, maar zou je niet eerst die kip, varken of koe moeten vragen wat hij/zij ervan vond voortijdig gedood te worden? Misschien wilde hij/zij ook een natuurlijke dood sterven zoals jij. Maar die kans kreeg hij/zij nooit.

     3 likes
   • Jozef Rulof heeft tijdens zijn vraag en antwoord sessies in de jaren 40 en 50 van de vorige eeuw, hier meerdere keren vragen over gehad betreffende het vegetarische eten.
    Het blijkt dat bepaalde lichamen perfect zonder vlees kunnen, hij zei dan ook dat de mens dat dan ook moet doen.
    Bepaalde lichamen die hebben echter de “dierlijke sappen” die in het vlees zitten, nodig en die dienen dan ook vlees te eten anders worden ze ziek. (als zo iemand bij hem kwam om genezen te worden stuurde hij zo iemand naar de slager…)

    Het dierenleed dat met vleesconsumptie wordt veroorzaakt is dient op een goede manier opgelost te worden!

    Voor het dier is het evolutie als het door ons gegeten wordt.

    https://rulof.org/nl

    1 likes
    • Dat sommige mensen wel vlees nodig hebben ligt volgens Peter D’Adamo, die het boek ‘Het Bloedgroepdieet’ schreef aan je bloedgroep.
     Bij mijn man en mij klopt dat precies, hij moet echt vlees eten omdat hij anders problemen krijgt en ik moet er echt niet aan denken.

     1 likes
     • Welk gedeelte van het vlees heeft hij dan nodig? Het bloed? De spieren? De vitamien en mineralen?
      Graaf Dracula had ook iets nodig. Maar dat vinden we dan eng.

      2 likes
    • Voor het dier is het evolutie? Om geslacht te worden? Bijzondere gedachte. Misschien geldt dat ook voor mensen. Dus zijn alle oorlogen gerechtvaardigd!!

     2 likes
    • hij leefde TOEN……………..

     1 likes
  • Ik eet geen dode dieren. ( Gek, want heel veel mensen zou ik rauw wel lusten…) En ik weet 100% zeker dat 99% van de Nederlanders geen vlees meer zouden eten als ze zelf de dieren zouden moeten doodmaken en slachten. Hoe hypocriet kun je zijn?
   Als je een dooie haas langs de weg ziet liggen, denk je toch ook niet; Ha!.. Hazepeper!

   Wat mij betreft worden er OVERDAG beelden van slachthuizen getoond op TV.

   Ik denk dat héél veel mensen de connectie tussen het “stukkie vlees op het bord” en een levend dier niet meer beseffen.

   5 likes
 2. Ik heb een hele tijd op pasta, rijst, zo goed als vegetarisch geleefd. Ik zag er na verloop van tijd uit alsof ik een ernstige ziekte onder de leden had en als klap op de vuurpijl kreeg ik ook nog eens last van verwarde gedachten, dus hersenen zijn ook al niet gebaat bij dit soort voedingspatronen.

  5 likes
 3. m.a.w: Doe Normaal.
  Extreem is nooit goed.

  6 likes
 4. Al dik 50 jaar is er een hetze tegen vet eten omdat dit via verhoogt cholesterol hart en vaatziekten zou veroorzaken. Al die tijd lagen de supers vol met magere en vetloze producten. Op bijna geen enkele eettafel was nog roomboter, volle melk en vlees met een vetrandje te vinden. Toch is nog altijd hartfalen door dichtgekoekte aderen de meest voorkomende doodsoorzaak (misschien net ingehaald door kanker). Hoe is het mogelijk dat de medische wetenschap nog altijd in die vet/cholesterol/hart-en-vaatziekten mythe blijft geloven.
  En Densie, Onze Lieve Heer heeft ons als omnifoor geschapen, ons lichaam functioneert dus optimaal als het ook voeding van dierlijke oorsprong binnenkrijgt, tis niet anders. Hij was dus bepaald niet zachtzinnig en sentimenteel toen Hij aan het scheppen was, kijk maar eens goed om je heen in de mooie natuur.(Gen. 1-31: God bekeek alles dat Hij gemaakt had en Hij zag dat het heel goed was.)
  Maar als je vlees eet doe dat dan wel met het grootste respect voor het dier dat zijn/haar leven heeft moeten geven voor jou gezondheid.

  3 likes
 5. Als het lichaam te weinig vetten heeft droogt het uit .
  Kijk maar zomers dan moet je je invetten anders verschrompel je van de droogte .Conclusie eet ook wat vetten. Of dat dierlijke vetten moeten zijn weet ik niet, want zovele mensen zovele verschillen in hoe men zich eronder voelt.
  Sowieso is zo vers mogelijk eten het beste ,eet naargelang je actief bent of juist niet
  En goed kauwen. 🙂

  0 likes
 6. Het is toch al lang bekend dat te weinig vet in het eten ervoor zorgt dat bepaalde vitaminen (K, dacht ik) en andere stoffen niet door het lichaam worden openomen? Rauw of alleen gestoomde eten is ook niks, want het smaakt niet en smaak zorgt ervoor dat je langer leeft.

  2 likes
 7. Het bovenstaande onderzoek is betaald door een bedrijf dat cholesterol medicatie. Lekker geloofwaardig…

  0 likes
 8. Voor mij wat verwarrend welke vetten hier nu precies bedoeld worden. Kokosvet is overigens ook verzadigd (en plantaardig!) vet. Het voedingscentrum adviseert trouwens ook om 20-40% van je calorieën uit vet te halen (wat NIET betekent dat 40% van je voeding uit vet moet bestaan, want 1 gram vet levert 9 kcal en 1 gram koolhydraat/eiwit slechts 4). Alleen geven zij een andere definitie aan welke vetten gezond zijn en welke niet. Zelf zou ik wel dierlijke producten nuttigen maar niet zo veel (1 a 2 dierlijke producten per dag en van biologische oorsprong, dat is echt genoeg) en verder puur plantaardig eten.

  1 likes
 9. Flawed ‘science’. YouTube staat al vol met debunking videos.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Je moet wel heel naïef zijn om hier niet de invloed van de Big Pharma te herkennen. Het wordt steeds gekker

Je moet wel heel naïef zijn om hier niet de invloed van de Big Pharma te herkennen. Het wordt steeds gekker

Er zijn al 2,1 miljoen Nederlanders die ...

Van eten uit de supermarkt ga je eerder dood. Deze 2 studies laten zien waarom

Van eten uit de supermarkt ga je eerder dood. Deze 2 studies laten zien waarom

Het eten van sterk bewerkt voedsel verhoogt ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.